Gamo black 1000 igt

Mikac

New member
Pozz svima.. Vidoh na sajtu "Magnum Jagodina" kao i "Canona" Leskovac na izgled klasičan ali zanimljiv model Gamo vazdušne puške "Black 1000 igt ".
Može li mi neko iz iskustva reći kakva je to Puškica?!!! Ni cena nije baš preterana.. 26.800 din.
Imam u planu kupiti v.pušku do 30.000 din.. Ova mi bas zapala za oko..
Očekujem odgovor, savet,predlog,... Hvala

Za te pare možeš da kupiš 6 (šest) polovnih zastava. Za te pare možeš da kupiš Slaviju. Ako dodaš još malo možeš si priuštiti dijanu. Svaka od pomenutih (po meni) je drastično bolja od Gamo-a.

Gamo je opet po meni prevara, našao sam negde podatak da su sve gamo puške iste, različito je samo ime i oblik.

springerchart.gif

wooyadeen said:
Za te pare možeš da kupiš 6 (šest) polovnih zastava. Za te pare možeš da kupiš Slaviju. Ako dodaš još malo možeš si priuštiti dijanu. Svaka od pomenutih (po meni) je drastično bolja od Gamo-a.

Slazem se.

Sad me totalno zbuniste., ne znam sta da radim.. Nesto mi se svidela,ne znam zašto.. pa još ima gasnu oprugu..
Imam zastavinu v.p.15 godina, preslaba za daljine preko 15m.
Hoćete mi reći da je puno lošija i od hatsana, od ekol i drugih turskih v.pušaka..?!!
Diana je preskupa, ne dodaje mi se vise novca.. A slavija mi je na oko bljak :). Oko 200 € je sasvim dovoljno.. Ja bih v.pušku kupio čisto rekreativno,znači sa društvom, priroda,kutije čaše flaše,konzerve i sl.,daljina 20-30m,pa i 40. Malo da se zezamo ko je bolji. Kalibar naravno 4,5.

Za te novce Slavia i nema greske 100%
Na izgled ne najlepsa ali jako dobra i kvalitetna puska

Mikac said:
pa još ima gasnu oprugu..
Misliš da je to plus? Ne pratim reklame springerica u zadnje vreme, ali znam da je prodavac u jednoj domaćoj prodavnici skoro ubeđivao jednog kolegu da je "gasni klip" nova tehnologija, isto kao PCP samo nema smaranja sa bocama ili pumpama...

Mikac said:
Imam zastavinu v.p.15 godina, preslaba za daljine preko 15m.
Promeni kožicu i eventualno oprugu i uživaj.

Ako hoces preciznu i kvalitetnu pusku kupi slaviu za te pare (slavia 634),pogotovo sto ce tu pusku koristiti vise ljudi (ti i tvoji prijatelji) gamo je isti kao hatan posle intezivnog koriscenja sve se rasklima na istoj,pogotovo ako vise razlicitih ljudi koristi istu pusku.

Ekol nije bas ...probao sam i okidac je pretezak ali uz sve gore navedeno i hatsan je mnogo bolji izbor ,probao sam vise gamo puskica i sa ni jednom nisam bio zadovoljan .u svakom slucaju poslusaj savete kolega sa foruma

Nadovezao bih se na Voju... Naši prodavci su apsolutno nepismeni u svetu vazdušnog oružja, ali bukvalno u svakom segmentu istog, tako da tamo nećeš naći odgovor. Ljudi kupuju Dianu od 40-50 i više hiljada i misle da su kupili kvalitet. A u stvari je buzdovančina kakve nema i sa nje posle dve kutije dijabola otpadaju delovi. Postoje dva puta kojima možeš da kreneš. Da učiš na svojima ili na tuđim greškama. Gamo pravi simpatične puške i tu se završava svaka priča. Hatsan, Cometa i slično smeće takođe... Poput tebe, bio sam privučen taktičkim izgledom Gamo Whisper X, Hatsan Striker S i sl. Probao i Bogu hvala prodao. Jesu jake i možda lepe, ali tu je kraj. Sigurno je Slavia jedna ružna puška ali vredi svaki dinar. Poslušaj savete ljudi sa foruma, ali biraj dobro. I ovde se svašta priča...

Hvala jos jednom na koristnim savetima.. Da sakupim tih 200€ pa cu odlučiti.. A staru zastavu predajem tati svom :).

Gamo i Hatsan jesu katastrofa tu se slazem sa Vikashom, ali da je Cometa losa tu se ne slazem. Imam fenix compact 4.5 sa gasnim klipom i puska je izuzetna, lagana i veoma precizna. Jenini problem sam imao sa srafovima ali to sam resio plavim lepkom za zavrtnje.
Ja ti preporucujem kao i ostali slavia 634 ILI da dodas jos 3000 i kupis Swiss Arms AG1000 ima je u Magnumu.

Sto ljudi, sto ćudi.

Destet foruma, deset različitih saveta. :)

Na drugim forumima ćeš čuti da je Gamo sasvim OK. Na stranu to što i sam imam Gamo Black Shadow. Meni je puška sasvim OK. Pucam pomalo sa sinom uglavnom, ne takmičim se, pogađa tamo gde treba i meni je to dovoljno.

Uglavnom, na svim forumima, sem ovog (a ovaj najviše i posećujem jer je najaktivniji) sam čuo sve najgore o Hatstanu i zaobišao ga u širokom luku.

U cenovnom rangu do 22-25k dinara sam čuo sve najbolje za neku Slaviju (ne sećam se oznake, mada je ona malo skuplja od Gamo i Diane) i Diana panter 21, međutim, meni je bila presudna težina zbog sina, a Slavija je preteška za njega, koga tek obučavam za korišćenje VP. Dianu nisam imao da kupim nigde blizu sem da idem u Požarevac, oko 100 km, pa sam od nje zbog toga odustao.

Što se tiče IGT sistema on je svakako bolji od opruge ali je takođe i skuplji za održavanje (ako zatreba). Ja nisam kupio IGT jer ga je bilo samo u Leskovcu, a to mi je tek predaleko.

https://www.youtube.com/watch?v=fImhfsdBRrA

sasafij said:
Destet foruma, deset različitih saveta. :)

Problem sa internetom je nemogućnost da vidiš ko ti daje informaciju. Nije isto da li je ona dobijena od deteta kome se svidela puška na izgled, prodavaca kome je stalo da ti uzme neki dinar ili lica stručnog da takvu informaciju da. Naš mentalitet tu najviše dolazi do izražaja. Na primer, čovek kupi pušku "X" i krene da je hvali uživo i po forumima bez da je prethodno imao prilike da je uporedi sa nekom drugom... I tu onda idu pristrasni komentari ja imam pušku X i mogu vam reći da je ona je najbolja...

Znam ja za to, nisam baš neko ko se "zalepi" na prvu informaciju.

Ja sam uglavnom čitao iskustva sa lovačkih foruma, nisu deca u pitanju već matori ljudi, lovci uglavnom, koji VP koriste iz razonode. Ja prodavce nisam ništa ni pitao, sem što sam pozvao telefonom i pitao imate li "to i to" na stanju.

Kao što rekoh, mene kada bi neko pitao za savet bio bi Hatstan - NE, Slavija, Diana i Gamo - DA, tim redosledom u zavisnosti od toga za šta ti puška treba. Pri tom Hatstan-a ne bih odbacio zbog nepreciznosti već zbog lošeg kvaliteta. To se uostalom potvrđuje i iz vaših diskusija u PCP delu foruma. Nema Hatstan-a da je neko od vas kupio i da mu nešto nije zafalilo. Meni je to dovoljno da ga zaobiđem u širokom luku.

Ako misliš da nije dozvoljeno linkovati ovo ti obriši. Ja sam prvo pročitao ovu temu u celosti, nisam stekao utisak da se radi o deci ili klincima, a tu su u više navrata se pozitivno oglašavali o Gamo puškama. Uostalom, to je neki srednje-niži segment "springerica" u kome ni ne može da se očekuje visok kvalitet, pa shodno tome je meni bilo bitno da ne kupim baš neki krš.

http://www.srbijalov.com/forum/viewthread.php?thread_id=350

sasafij said:
Pri tom Hatstan-a ne bih odbacio zbog nepreciznosti već zbog lošeg kvaliteta. To se uostalom potvrđuje i iz vaših diskusija u PCP delu foruma. Nema Hatstan-a da je neko od vas kupio i da mu nešto nije zafalilo. Meni je to dovoljno da ga zaobiđem u širokom luku.
Ali bas tako, koliko sam i ja video bukvalno svako je morao da doradjuje nesto ili da menja i to u kratkom roku od kupovine NOVE puske.

Users who are viewing this thread

Back