Kupio sam je u Canoni u NS-u, odmah posle novogodišnjih praznika. Ispucao sam petstotinjak dijabola, što kod drugara u dvorištu što ovako u šumi. Iskreno, nemam sa čime da je poredim osim sa dve za iznajmljivanje u streljani kod sajma, Slavia i Anshlutzxfcusu ona nemačka

kako li se već zove. Te su puške stare ali verujem održavane, slabije su koliko mi je poznato, malo slabije i trzaju. Sa Gamo-m sam ja kao početnik zadovoljan, na 10 metara može lepo da se pogodi crno na meti iz stojećeg stava a sa osloncem bez problema, logično. Na 20 i koji više i uz China optiku ipak treba oslonac i malo prakse.
Trebalo mi je vremena da nadjem kako da je držim, veoma je osetljiva na mesto oslonca, odgovara, barem meni, tik ispred zaštite okidača da je držim i nežno uz rame.onda sve dijabole lete u crno. Nateže se relativno lagano mada osetno teže od tih u streljani iako ima taj gasni cilindar.
Plehanu kutiju od STR8 aftershave-a buši skroz na 10 metara, stari Casio databank razvaljuje, daščicu od oko 1cm buši na toj daljini, metalni hvatač dijabola i nosač meta u dnu kada je direkt pogodak dobro ulubljuje na 20+ metara, ima snage... Do sada mi se ni jedan šrafić nije otpustio ili ispao i ništa se ne klima, cev ima vrlo mali luft u spoju sa telom i to se oseti kada se cima vrh ali stvarno malo, cenim da se zatvara u isti položaj zbog pogodaka.
Probao sam gomilu dijabola, Umarex, Gamo nekoliko vrsta, JSB Straton i Exact. Ove poslednje dve su mi se najbolje pokazale, posebno Exact. Gamo PBA leguru opaljuje uz prasak probijanja zvučnog zida i osim atraktivnosti, ništa posebno mada na 10 metara i one lepo pogadjaju. Expander i Red fire su takodje relativno lepo letele na tih 20+ metara dok sam sa Match i Pro Match razočaran, Jako puno ih ima vidno krivu suknjicu i svako malo zašaraju po meti, možda je do "šarže"... Zadržaću se na JSB a ove ostale lagano troškarim, preterao sam sa širinom ali šta ću, kao mali majmun, hteo svašta da probam

I da, nosač optike mora da ima onaj stop pin da isti ne klizi po šini inače se pomera mada ja nisam pretezao šrafove prevashodno jer sam ih nabavio preko Alija i činilo mi se da će ili imbus ključ ili šrafići da se oblajznu, sam tubus ne klizi u nosačima. To su neka moja zapažanja a ako te nešto posebno zanima, pitaj slobodno.