Danas mi je kolega rekao da u Bačkom Petrovcu ima lovačko i sportsko strelište i išao sam pri povratku sa terena da ga vidim. Postoji i klub, prostorije, sala za proslave, svašta nešto, igralište za decu, ražanj, klupe, šank i bar, hladovina...
Ima i strelište sa pet linija i petnaest mašina za izbacivanje glinenih golubova a desno od toga i jedna široka linija za kako mi je čovek rekao "sremački šicer" nešto popularno u Sremu gde se gadja jaje što se ljulja na 20-30 metara i onda flaša na 70 metara.
Problem je što ta linija, odvojena od "glinenog" strelišta nije zaživela i počela je da zarasta u trsku i travu. Ima grudobran iza tih 70 metara i sa strane je nasuta zemlja. Vidi se okruženo na slici. Nisam bio lenj pa sam se raspitao o predsedniku strelačkog udruženja i stupio u kontakt sa njim. Popričali smo i rekao mi je da oni kao udruženje nemaju problem sa gadjanjem iz vazdušnog oružja jedino bi malo to trebalo dovesti u red. Pričali smo okvirno, trebalo bi srediti džunglu u povoju i nasuti lomljenog asvalta na mesto odakle bi se gadjalo, kojeg inače imaju u blizini staze čisto da nije zemlja ispod. Oni su tu imali lomljene cigle ali je buldožer razbucao kada je pravio višlji grudobran. Ja sam se raspitivao oko učlanjenja u streljački klub čisto da se skroz pokrijem papirološki a i da se na neki način odužim ako ovo zaživi, takodje sam mu predložio da se ta staza iznajmljuje za neku simboličnu sumu na dvevnom nivou eto kao kao čast klubu za korišćenje i recimo održavanje. Mislim da sam, šta više, siguran sam da sam na dobrom putu da se dogovorim posebno zato što sam pri odlasku ostavio litar domaće rakije, to pali kod svih lovaca, to je provereno
Ono što me zanima je sledeće: imali ovde interesenata za odlazak u Petrovac, eventualno neku laganu akciju košenja i sredjivanja pa kasnije i redovnog korišćenja strelišta ili ne. Realno, može zanimati kolege iz Novog Sada, Petrovca i okoline ta dva mesta? Čisto sumnjam da će neko iz npr. Požarevca biti zainteresovan.
Spomenuo sam i grupna druženja, čovek mi rekao da se nekada skupi i po 50 i više lovaca-strelaca pa peku prase, gadjaju, druže se a sve to na strelištu za glinene golubove... Ja sam nabacio cifru od 5-6 ljudi na šta sam dobio odgovor da je to skroz u redu i da se podrazumeva da dodje više ljudi jer bi se jedan smorio od dosade.
Evo slike da se vidi gde je to:

Na ovoj drugoj slici zaokruženi deo je to "šicer" strelište a levo od toga zeleni pravougaonik je ukopan bunker sa mašinama za ispaljivanje golubova a beli pravougaonik su natkrivenih pet mesta za strelce. Tri krova spojena izmedju su dve sale i kancelarija/kuhinja. U šumarku, na slici ispod ima klupa, stolova i malo igralište a skroz levo je parking u elipsu.
Izjasnite se da li ima interesenata da krenemo u dogovore ili da batalimo priču i pucamo po dvorištima vikendica i kod baba i deda na selu, ko ih ima na selu i žive jelte

.
edit: da dodam i link https://www.google.com/maps/place/Lova%C4%8Dki+Dom+%22Lesik%22/@45.3580739,19.6040786,3a,75y,21.69h,89.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAF1QipOacjAgGogJLZ4S53WmoxJlu-jV08tWp3lyFLs!2e10!7i10000!8i5000!4m5!3m4!1s0x475b6bfd60b35797:0x6626691d1bea5917!8m2!3d45.3576909!4d19.6044709