Par slika prinove. Uzeo sam Hammerli 850 4.5mm MK1 (2019 izasla MK2), kao XT kit sa moderatorom, optikom Walther 6x42 AO i adapterom 2x12g. U odnosu na prethodno opisanu Kircanovu, razlikuje se u moderatoru, malo je drugaciji i montira se uvrtanjem a ne sa dva imbusa. Lepsa je bez mehanickih nisana.
Par grupa sa (polu)oslonca na 31m., JSB 0.51 i 0.547g.
Na 10m sam kacio u temi Pucanje iz stava.
Prvi utisci.
U nazivu stoji Airmagnum, po snazi ni M od magnum. V0 sa 0.5g najvise 210 m/s, a reklamira se 250 m/s.
Okidac mekan, neki kazu tri stepana, plastican, ali predvidiv.
U pocetku je zapinjalo indeksiranje okvira, sada je vec OK.
Prvo sam probao 3-4 pari ampula od 12g. Ovako treba da se puni: izvaditi adapter, ubaciti ampule pa adapter u pusku. Jednom me mrzelo da vadim adapter pa sam ubacio ampule dok je adapter u pusci pa sam izgubio dosta gasa.
Nadao sam se da ce biti brza, bar 230 m/s odn. 14 J kao sto kazu (sponzorisani) review-i, trenutno je 11.5 J. Mislim da sa CO2 i ne moze vise. Ovih dana je bilo 15 C pa je pritisak CO2 oko 50 b. Nacrtao sam dijagram sa raznim HPA modifikacijama i slaze se tih 11.5 J sa 50 bara.
Sigurno cu da nabavim HPA konverziju uz uslov da ne moram seci kundak. Samo je pitanje na kom pritisku. Valve lock se sa fabrickom oprugom desava na 85 bara. Tuneri stavljaju oprugu od Walther Dominator 1250, malo skracenu, u zavisnosti od izabranog pritiska regulatora. Za sada mislim da cu ici na 80 bara da moze da radi i sa CO2.