SrpcheTheGreat
Well-known member
Od kad sam zablesio u livadsko-pucački segment ovog našeg hobija, čitaj Field Target , sve mi se više pažnja usmeravala na jedan meni potpuno skrajnut dodatni pribor za pušku, a to je upotreba neumornog pokretača plastičnog točka, tj hrčka, alijas hamstera. Kako na forumu uopšte nema teme o ovoj korisnoj stvarčici, evo prilike da, ko ima ideja, podeli sa ostalima svoje zamisli i kreacije. Meni je samoincijativno pripala ta čast da otvorim ovu temu, pa ako me se sete, sete, ako ne, nema veze, ja sam samo radio svoj posao… Elem, još uvek mi je najinteresantnija priča iz kućne radionice (bata Zare rasturaj, Nemanja bajc u ruke..), a ovde ima podobro nadarenih majstora što amatera, što profesionalaca, pa ko velim, da se porazgovaramo. Mislim da sam u pravu kada kažem da za većinu pušaka koje koristi ovde prisutna mnogoljudna raja, ne postoji mogućnost kupovine fabričkog hamstera ni u after market kombinacijama, pa samimi tim ko se upusti u avanturu nabavke, a nema Waltera, Anšica ili FWB, ali u pcp varijanti, gde je izbor dosta dobar i skup (da izvineš), skoro sigurno je osudjen da se bakće sa nekom modifikacijom, doradom ili ti prilagodjavanjem glavnog predmeta ove priče, da bi mogao da ga namontira na svoju ljubimicu. E pa baš zbog toga, poslednjih meseci sam poprilično trošio svoje vreme krajnje zaludno za moje ukućane, a vrlo korisno za moj alter ego, pokušavajući da napravim neku imitaciju hamstera konkretno za FWB 300. Pošto je to dosta teška puška, prvi pokušaj koga je činila letvica širine 3cm i debljine 2cm nije bio adekvatan, jer tako uzana površina pri držanju puške sa optikom u dužem vremenu dovodi do vrlo neprijatnog bola u šaci.

Bilo je tu još nekih varijacija na temu, ali ni to mi nije leglo

I pošto sam ja čovek, jelte, od svojih 100 i kusur kila, sa ručicama ne baš malim, opredelio sam se za debljinu letve koja je širine kundaka, a to je 4,5cm i odradio kako sam umeo…
Dakle, ubodna u ruke i odsekoh ničim izvavano prvog sirotog malog…meni nekako najfunkcionalniji oblik (rezultat gledanja po netu raznoraznih hamstera). Taj deo će biti hamster za stojeći stav.

Začuh tihi vapaj testere mi moje: Upali me, reži kolko ti duša ište.…I odrezah i drugi dodatak, koji će biti za FT mod. Po mom mišljenju, a i mnogih mnogo verziranijih od mene, u FT je visina hamstera dosta bitna, i poželjno je izvući iz nje maksimum.

U prvog hrčkića sam ubušio dve rupe za šraf prečnika 8mm, dužine 8cm, proširio za glavu šrafa, kako bi prošla kroz drvo do željene dubine
Hamster gornji

U donjeg hrčikća sam ubušio rupe za šraf promera 6mm, dužine 3cm.
Hamster donji

Bilo je tu još nekih varijacija na temu, ali ni to mi nije leglo

I pošto sam ja čovek, jelte, od svojih 100 i kusur kila, sa ručicama ne baš malim, opredelio sam se za debljinu letve koja je širine kundaka, a to je 4,5cm i odradio kako sam umeo…
Dakle, ubodna u ruke i odsekoh ničim izvavano prvog sirotog malog…meni nekako najfunkcionalniji oblik (rezultat gledanja po netu raznoraznih hamstera). Taj deo će biti hamster za stojeći stav.

Začuh tihi vapaj testere mi moje: Upali me, reži kolko ti duša ište.…I odrezah i drugi dodatak, koji će biti za FT mod. Po mom mišljenju, a i mnogih mnogo verziranijih od mene, u FT je visina hamstera dosta bitna, i poželjno je izvući iz nje maksimum.

U prvog hrčkića sam ubušio dve rupe za šraf prečnika 8mm, dužine 8cm, proširio za glavu šrafa, kako bi prošla kroz drvo do željene dubine
Hamster gornji

U donjeg hrčikća sam ubušio rupe za šraf promera 6mm, dužine 3cm.
Hamster donji