Hatsan AirMax .22 cal

Brate , ako bude u "toj" pošiljci i ja ću se napiti u to ime ! :D
Ali stvarno se nadam da ce bi tako , inače ti je sledeća stanica Uskrs .....

Jel moguce da od hladnoce spadne pritisak u boci? tacnije dva puta mi se ispraznila do kraja i to bas kad su krenuli hladni dani, a stoji na hladnom mestu gde nema grejanja, mada mi nema logike da se isprazni bas do kraja...

Nema šanse, vazduh jeste stišljivi gas i pod pritiskom se sabija na odredjeni pritisak. Pri hladnoći tela se skupljaju pa tako i sabijeni gas ali to treba biti zestoka promena da bi se boca ispraznila. U teoriji za ovo objasnjenje koristi se jednačina stanja idealnog gasa (što vazduh naravno nije ali se zbog pojednostavljenja tako uzima) pv =nRT, tako da je pritisak u boci p=nRT /v, gde se vidi da se pri promeni temperature menja pritisak, pritisak je veći ako je temperatura viša.

Koja ironija, sutra bi trebalo da mi potvrde da je stigla nova cev u grof i da mi je posalju ako stignu...i eto sad ponovo problemi sa curenjem vazduha...

Molim?

Posle dva ipo milenijuma čekanja , ti ces sada kao opušteno , čekati da li će ti deda mraz isporučiti ? ? ...c c c c.... Ja bih na tvom mestu već bio spreman i krenuo makar pešice putem Pirograda i nista ne prepustio slučaju!

Ali to sam samo ja .....Le kler .. :geek: :lol:
Put pod noge sutra , čim pre budeš mogao...

:lol: :lol: Paket je stigao, juce je ocarinjen i sutra da ih cimam da mi potvrde dal je cev stigla u tom paketu, po papirima treba da jeste, tako da se nadam da ce je sutra i poslati...a ja bih sutra trebao da nadjem problem zasto mi opet curi vazduh :cry:

Danas se cujem sa njima, kazu mi stigla pogresna cev, poslacemo ti sliku da vidis kakva je, ali nema veze sa vezom...cekao sat vremena sliku, sav pogubljen...stize slika, i zapravo ispade da je dobra cev samo sto ima i plasticni nisan na njoj, sutra stize :D

Attachments

• 26196929_1523048851064658_775769285_n.jpg
    26196929_1523048851064658_775769285_n.jpg
    56.1 KB · Views: 3,681
  • 26133241_1523052314397645_1747104746_n.jpg
    26133241_1523052314397645_1747104746_n.jpg
    71.6 KB · Views: 3,681
A u medjuvremenu sam rasturio pusku da vidim gde curi vazduh, i kad sam je vec rasturio resim da proverim jos neke delove i evo na sta naidjem

Attachments

• Screenshot_2017-12-29-18-46-08.jpg
    Screenshot_2017-12-29-18-46-08.jpg
    3.5 MB · Views: 3,680
  • Screenshot_2017-12-29-18-35-04.jpg
    Screenshot_2017-12-29-18-35-04.jpg
    3 MB · Views: 3,680
Mehanizam za rotiranje okvira.
Ne bi trebalo toliko da je skinulo. Moguce da nesto nije bilo umesteno kako treba.
Da li si primetio otpor pri repetiranju? Ili neko struganje.
Mada taj deo je vec sebi napravio mesta kolko mu treba i ako sve funkcionise ne diraj nista.

Nisam nista ni dirao, samo sam podmazao sa silikonskom mascu...nego stigla mi je danas cev i gledam kakva je kruna i ne verujem sta gledam, ali sad cu da snimim klip dok rotiram cev da se tacno vidi kakva je kruna da ne bude da ja umisljam nesto jer mi se desavaju takve stvari sa ovom puskom da ispada da ja lazem i umisljam neke probleme koji ne postoje...jos je nisam probao kako radi, ocu prvo da snimim ovu krunu da vidite na sta to lici, mozda je to i normalno, ali ne bih rekao jer nisam ovakav rad nigde video...

Klip je kratak i snimljen na brzinu ali mislim da se vidi sve sto treba, ja bih voleo da mi neko kaze da je ovo dobra kruna i da je to normalno

https://www.youtube.com/watch?v=KluupmiXsxA&feature=youtu.be

Ja to slabo nešto ovako vidim. Bolje opali dve tri fotkice
Može bar da se zumirai lepo vidi...

Ja mislim ako vidi neko ko se razume u krunu da ce mu biti jasno, ja koliko znam ne bi trebalo ovako da krivuda, uzivo to jos losije izgleda, zljebovi se zavrsavaju ukoso i neravnomerno...svakako cu da probam...izbacicu kasnije i sliku stare krune, tj od prve cevi kakva je ona bila, ona je bila dobra, ja sam kriv sto sam je zajebao, a izbacicu i kako izgleda ta stara posle moje prepravke...ali to malo kasnije, odoh da vidim kako grupise na 9m u garazi, jbg sad nemam gde da je probam a ne bih mogao da spavam nocas dok ne vidim sta se desava :D
A tvoja kruna je dosta bolja od moje

To bi trebalo obraditi. Imas na YT snimak od Hatsan Nova pcp kako lik prepravlja i doteruje pusku kompletnu i cev...

Njega sam i gledao i zajebao staru cev :D Ne pipam ja vise nista, a upravo sam probao na 9m i grupe su katastrofa...ma ova puska je fenomen, sa starom cevkom sam na 9m pakovao dijabolu u dijabolu, znaci jedna jedina rupa od 10 komada a vec na 25m je prosipala svuda po papiru, gde je tu logika...a evo sad slike ove na 9m

Attachments

• 20171230_192343.jpg
    20171230_192343.jpg
    4 MB · Views: 3,628

Users who are viewing this thread

Back