Mozda gresim, ali gledajuci te tabele vidim upravo suprotno - da vecini dijabola raste BC sa smanjenjem brzine, mrzi me da brojim koliko ih je. To su uglavnom dijabole koje zbog svog neaerodinamicnog oblika i male mase puno lakse usporavaju zbog velikog porasta otpora vazduha na vecim brzinama.wooyadeen said:Dijabola u toku leta gubi BC kako gubi brzinu, (vidi se iz tabela koje sam linkovao).
Tako nekako, sa jos vecom pocetnom brzinom grafikon BC/brzina bi kod njih verovatno bio nalik na shot string neregulisane PCP.firefox said:Verovatno da bi i ove teze dijabole pocele da gube BC ako bi se brzina jos vise povecavala. Samo je razlika na kojoj brzini to pocinje
Upravo tako. Vidi se lepo i iz tabele goresportex said:Tako nekako, sa jos vecom pocetnom brzinom grafikon BC/brzina bi kod njih verovatno bio nalik na shot string neregulisane PCP.
firefox said:Nije sala bila maliciozna majke mi..
Ne znam moze li se dobiti ta visina uz pomoc prve nule. Npr izmeri se kod optike kako je bull napisao recimo 5cm. I prva nula je npr na 15m.
Rastojanje od optike do usta cevi 60cm
Dobijemo sl jednacinu 15.6:15=5:X pa je X=(15x5)/15.6
Pad na 15m je zanemarljiv sto se ove racunice tice
Da, izgleda da svaki tip dijabole ima svoj idealan raspon brzina u pogledu BC.bullpuppcp said:Prema ovom graikonu idelan BC je izmedju 600i 800fps.
samo da napomenem da ja koristim tel varijantu.wooyadeen said:Nisi u pravu za chairgun i decimale. Ja koristim PC verziju i kod mene ako je visina 5.08 poi je -38.29cm a ako je visina 5.00 poi je -38.38cm na 70m. Razlika između 5.08 i 4.80 je oko 5 mm na 70m. Razlika između 5.08 i 3.08 je 22mm. Na bliže je još manja razlika, nije nešto preterano, u pravu si, ali opet ne smeta ništa da nađemo jednačinu pomoću koje će lako moći da se izračuna visina na ustima cevi.