Glock17
New member
UPUSTVO ZA POČETNIKE:
Našao sam malo vremena, a moram priznati i da sam želeo da sa kolegama podelim iskustva u montaži optika, odnosno iskustvo u montiranju monoblok nosača na springericu prelamaču. U konkretnom slučaju reč je o Hawke High monoblok nosaču sa stop pinom, predviđenom za optike tubusa od 1"" incha i šine od 9-11mm. Nosač je montiran na pušku Weihrauch hw35 i u kombinaciji sa Vortex optikom to sve otprilike izgleda ovako:
1. Hawke nosač:

2. Rastavimo prstenove nosača da bi došli do stop pina:

3. Odvijemo stop pin:

4. Olabavimo i šrafove za stezanje nosača na šinu:

5. Izvadimo stop pin trudeći se da ga ne izgubimo:

6. Postavimo nosač na šinu puške ali bez stezanja šrafova:

7. Postavimo optiku na nosač, čisto da proverimo koja nam je pozicija najbolja što se tiče stop pina a sve zbog eye reliefa optike:

Našao sam malo vremena, a moram priznati i da sam želeo da sa kolegama podelim iskustva u montaži optika, odnosno iskustvo u montiranju monoblok nosača na springericu prelamaču. U konkretnom slučaju reč je o Hawke High monoblok nosaču sa stop pinom, predviđenom za optike tubusa od 1"" incha i šine od 9-11mm. Nosač je montiran na pušku Weihrauch hw35 i u kombinaciji sa Vortex optikom to sve otprilike izgleda ovako:
1. Hawke nosač:

2. Rastavimo prstenove nosača da bi došli do stop pina:

3. Odvijemo stop pin:

4. Olabavimo i šrafove za stezanje nosača na šinu:

5. Izvadimo stop pin trudeći se da ga ne izgubimo:

6. Postavimo nosač na šinu puške ali bez stezanja šrafova:

7. Postavimo optiku na nosač, čisto da proverimo koja nam je pozicija najbolja što se tiče stop pina a sve zbog eye reliefa optike: