HFT - manje snage do 7.5J

kircan

Administrator
Staff member
Nedavno sam naišao na članak o Hunter field target takmičenju u nemačkoj koje je prilagođeno njihovom zakonodavstvu.
Naime, oni organizuju HFT sa snagom do 7,5J sa tim što su staze ograničene na daljine do 25m, a sva ostala pravila su ista.
Zone pogodaka su od 15 do 20mm najčešće.
Naravno gađa se iz tri stava, zavisno do staze.
Dozvoljene su sve vrste nišana, ali optički nišani mogu imati uvećanje do 16x a ako je veće mora biti spušteno na tu vrednost.
Tokom gađanja ne sme se podešavati ništa na samoj optici osim paralakse.

Ja sam se zaista zagrejao za ideju, pogotovo što dosta nas ima takve puške u arsenalu i mislim da ne iziskuje tako skupu opremu kao field target.

Najveći problem je nabavka meta, ali za početak bi mogli koristiti neke jednostavnije verzije meta dok se ne stvore uslovi za nabavku meta.

Ako je neko zainteresovan, ja bih voleo da organizujemo nešto slično kod nas Juna meseca, ako probno takmičenje, gde bi mogli iskustveno da utvrdimo šta radimo dobro a šta loše. Za početak bih mogao organizovati nešto kod mene u Zrenjaninu na strelištu.

Ako ste zainteresovani, javite se pa da krenemo u akciju.
Sportski pozdrav - Zdrao
PS zakačio sam GRUB prevod pravila sa google translate, pravila se odnose na jači HFT ali sve je isto sem jačine i daljina

Attachments

• HFT pravila(1).docx
    20.8 KB · Views: 60
Znas ko je zainteresovan na prvu loptu..samo stojeci stav da savladam bar malo , ostali ajde da kazem da ide nekako ali stojeci..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nisam razumeo jel zelis po nemackim pravilima 7.5 dzula , ako je tako zainteresovan sam .

Upisuj me odmah u knjigu otpisanih, pardon upisanih. Jedva čekam.

skorpio said:
Nisam razumeo jel zelis po nemackim pravilima 7.5 dzula , ako je tako zainteresovan sam .

Jeste, mislim nisu to nemacka pravila, nego oni imaju poseban ogranak koji se bavi time jer za jace puske treba posbna dozvola.
U sustini sve je isto, sem jacine puske i daljine
takodje treba mi savet vas,
za pocetak da ne kupujemo pacove i skupe mete koje su od 20 do 30e komad, a treb nam bar 30 komada
Mislio sam ove stvarcice da koristimo

Ako neko moze da napravi te spinere koje bi zasrafili za neke letve i efekat je manje vise isti
Trebaju nam precnici od 15mm, 20mm i 25mm po 10 komada.
ako neko ima neku ideju kako to resiti neka se javi.

Attachments

• GR8-Fun-Single-Spinner-Target-2a62d006f7.jpg
    GR8-Fun-Single-Spinner-Target-2a62d006f7.jpg
    34 KB · Views: 1,662
Preliminarni Spisak ucesnika
1. joca
2. skorpio
3. fritzns
4. bojan 017

Posto mi se to zauzimanje stava cini dosta komplikovano, sta je dozvoljeno a sta nije, evo slikovnog uputstva koje objasnjava koje su mogucnosti. malo da se navezbamo
https://www.whfto.com/index.php/whfto/hft-positions

Mane kouč said:
Oprosti druže Vojo, nisam ni sumnjao da tvojoj oštroj moderaciji može nešto da promakne, samo da je od početka tako bilo, sve bi bilo super. Izvinjavam se na promašenoj temi, svakako se neću reklamirati na forumu, ne želim nikome da budem konkurencija
Drago mi je da se pokreće još jedna disciplina, sportski pozdrav

Ako nisi sumnjao, zašto nastavljaš sa tim reklamama, nameće se zaključak da je to namerno? Razumem da ljudi ne čitaju pravila, ali tebi sam skrenuo pažnju nekoliko puta i svaki put je bilo te patetike "ako sam nekom konkurencija neću više". Elem kao što ti je više puta rečeno, (koliko ja znam) ovde si bez konkurencije pa mi je onda još manje jasno otkud ta stalna želja za samoreklamiranjem.

Dovoljno je bilo oftopika, privatna diskusija i reklame će biti obrisani.

napravio sam neke mete za vežbu, sa odokativnim daljinama, ništa specijalno ali može da posluži
takođe sam skinuo i neke mete za "jači" hft
pa izvolte, poslušte se

Attachments

• FT_HFT_Range_Targets.pdf
    56.4 KB · Views: 81
  • Trening mete za HFT do 7.docx
    39.9 KB · Views: 84
Zdravo ljubitelji HFT
Danas sam stupio u kontakt sa nemackom hft asocijacijom, i naravno kako to biva sa nemackom efikasnoscu sam dobio odgovor nakon nekoliko sati.
Ja sam preveo to sto su mi poslali a tice se daljina i velicina meta.
Dok ne bude novih vesti - trenirajte i spremajte se kao da ce skup biti sutra

sportski pozdrav - zdrao

Attachments

• hft 7,5J.jpg
    hft 7,5J.jpg
    601.3 KB · Views: 1,360
  • Disciplina Hunter Field Target snage pušaka do 7 pravila za mete.docx
    613.8 KB · Views: 57
kircan said:
Preliminarni Spisak ucesnika
1. joca
2. skorpio
3. fritzns
4. bojan 017

Osvezavam temu i prijavljujem se preliminarno....sta ce ispasti to cemo jos videti...znam da su mete u izradi, a i prolece ce vrlo brzo....

spremamo se kao da ce takmicenje biti sutra a nadamo se da ce biti na prolece

Users who are viewing this thread

Back