Hrnometar - Chrony

Ja sam Combrom jedino imao problema kada su baterije "pri kraju" i sa suncem, razmisljao sam da napravim nekakvu kao zastitu...

Combro 625 MK4 može da se spolja napaja preko konektora baterijama 6V gde je veći kapacitet nego kod dugmastih baterija. Ja tako koristim plus što mi je RS232 vezan na USB Converter pa sve to na Chrono Connect radi snimanja i export u CSV ili XLS.
Combro ima IR diode čiji je zrak 1mm i koji treba dijabola da pravilno preseče kako prvi tako i drugi zrak, ako to nije slučaj dobija se rezultat BAD.
Izgleda da zavisno od puške treba manje ili više podešavati poziciju. Nije sve to najsrećnije ali tako je kako je.

Furioso said:
Konverter sa rs232 na usb uvek pravi problem
Tako sam čuo ali to ne važi ako je chip FTDI, ja za druge ni ne znam jer to koristim za ECU tuning na motociklima i to uvek radi. Uvek sam gde god sa trebao da se kačim na RSR232 I/F koristio samo FTDI.
U prepisci sa Robinom za CB625 kaže ne može konverter ali kada sam mu rekao koji je chip on reče onda može.
I to radi dokle god CB625 pravilno izmeri brzinu tako i ide na PC.

Juče stigao i vidim da radi USB kabal koji ide direktno na Combro što znači da se Combro napaja preko kontrolera u ovom slučaju Prolific PL2303 TA i to radi.
Za razliku od prethodne kombinacije malo manje žica i bez 6V paketa baterija.
Namerno navodim sa kojim čipom radi jer sa masom kineskih kopija ovo ne radi jer nema napajanja za Combro.
Ostaje da kada bude prilika utvrdimo koliko je ovaj mali Combro i njegovo rešenje za merenje brzine dobro za Hatsan BT65.
Bilo je problema ali kada sam stavio na neku springericu vidim da radi sve kao sat, znači Combro može da uradi posao ali može da zavisi i koja je puška.

Ja sam Combro poručio sa onom žutom vodilicom za cev da ne moram da gadjam napamet i odokativno kada montiram. Nikada nisam imao loše očitavanje, radi perfektno a jedina zamerka je što posle svakog hitca moram da krivim pušku i stiskam reset taster da bi merio sledeći. Merio sam do sada jedno 300 hitaca, od prilike, nikada "BAD" mi nije ispisao na ekranu.

Sandro spojis prvu i zadnju tj trecu zicu , bice autoreset. Ja sam porucio bio i taj dodatak kosta 2.5£

Attachments

• Screenshot_2018-07-14-10-49-51.png
    Screenshot_2018-07-14-10-49-51.png
    289.5 KB · Views: 3,091
Taj kabal koji inače ide na PC intefejs ako ne ide kao što je ovde slučaj može da se iskoristi i za eksterno napajanje i onda vas nije briga za dugmaste baterije unutar Combra. Kupi se battery pack za 4x1,5V LR6 Size AA baterije, napojite to sa 6V, autoreset radi.
Srednja je GND a spolja je +6V.

stigao chrony kit, jako kvalitetno izgleda, završna obrada jako precizna, ima dobar tripod kvalitetan takodje, napajanje kronija na bateriju i na punjač, dobro osvetljenje ima svoje tako da sam ga testirao i sad po mraku i radi perfektno, skinuo aplikaciju za android i ona takodje funkcionise odlično, ima svoju torbu takodje kvalitetna--svaka preporuka, mene je koštao oko 260 eura do podgorice i naravno hvala voji na predlogu ;)

Attachments

• IMG_20180718_203232.jpg
    IMG_20180718_203232.jpg
    112.1 KB · Views: 3,039
Odlican kit, neki put treba dati neki dinar vise i onda je milina koristiti.
Najgora opcija i u ovom slucaju je kada treba da meris brzinu a bavis se perifernim problemima jer merenje nije dobro (Combro je zavistan od vise faktora), zato je dodatno dobro imati i softver koji sve loguje na android ili PC/MAC dok ti pucas seriju dijabola i posle pogledas log u nekom citljivom formatu kao csv ili xls i to je to.

Users who are viewing this thread

Back