Hronometar - aplikacija za mobilni

airmax

New member
Da li je neko možda isprobao Chrono Connect? Ja sam ga instalirao nedavno ali ne mogu da ga isprobam u stanu :)
Aplikacija je prilično jednostavna, u podešavanjima se unese rastojanje mete od usta cevi, rastojanje telefona od usta cevi i rastojanje telefona od putanje metka kao i težina dijabole. Brzinu preračunava na osnovu razlike u vremenu između dva zvučna signala, prvi je zvuk puške prilikom opaljenja a drugi zvuk udarca dijabole u metu. Na kraju izbacuje brzinu dijabole i preračunava energiju projektila...
Na linku ispod je i klip sa YT gde poredi rezultate iz aplikacije sa nekim hronometrom koji izgleda profi i rezultati se vrlo malo razlikuju.
Ako neko ima iskustva neka napiše koju, ja ću svakako isprobati kako radi kada uhvatim vremena pa ću napisati par reči. Jedini problem je što nemam "referentni" hronometar sa kojim bi uporedio rezultate :?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chronoconnect.mobile.lite

Ja sam svojevremeno probao sličnu ako ne i istu aplikaciju za mobilni telefon, i mogu ti reći da je prilično precizna ako se ispoštuju sve zadate koordinate koje stoje u programu. Ali treba ti rastojanje od najmanje 10m i tiha sredina da bi telefon pravilno pokupio zvuke.

Putine, zahvaljujem na komentaru.
Vratio sam iz mrtvih Slaviu 620 koja je bila toliko slaba da nije mogla da izbaci dijabolu iz cevi, malo je tjuningovao i nabudžio jaču oprugu pa me zanima da li ću probiti 170 m/s, ako sam dobro informisan to joj je standardna brzina dijabole.
Imam na raspolaganju zatvoren prostor od preko 10m pa neće biti smetnji, samo da se dočepam godišnjeg :)

Mislim da smo vec negde na forumu pisali o tome...
Pokusacu da nadjem pa ti saljem link.
Mislim da to ne moze da da tacne rezultate probao sam i ja tu aplikaciju ali je nisam poredio sa pravim hronografom.

Users who are viewing this thread

Back