Hunter Field Target

sale

Member
Kao što vam je, verovatno, svima poznato Međunarodna asocijacija za Hunter Field Target (WHFTA) disciplinu, pridržava se Pravila UKAHFT (United Kingdom Association for Hunter Field Target). Ova asocijacija nastala je 2002. godine, te možemo smatrati da je HFT nešto "mlađi" sport od FT. Pravila koja se primenjuju u ovoj disciplini, po mom skromnom mišljenju, više odgovaraju situaciji koja vlada u Srbiji.

UKAHFT pravilnik je u prilogu. Prevod nije najsrećniji, pa vas molim da ga prokomentarišete.

Attachments

• UKAHFT.zip
    136.3 KB · Views: 366
Ima li naznaka da će biti neko fild target takmičenje kod nas?
ja svoju tandžaru još nisam imao prilike čestito da isprobam, nemam gde... strelište za vatreno oružje u NS i nije baš neko mesto za to - mete se ljuljaju vise na kablovima i dosadno je pucati u list papira, hoću u nešto što ima odaziv :D

Danas smo ja i Stefan pričali nešto na tu temu uz kaficu, nadamo se da će biti sledeće godine, na proleće. E sad, mnogo zavisi i od našeg bezveznog zakona koji nikako da promene, ali nadajmo se najgorem-očekujmo najbolje :lol:

gljivica je to najavio još u septembru 2010, novi zakon o oružju...valjda zaboravio čovek od silnih obaveza :roll:

+ našli bi se dušebrižnici koji viču kako VP treba zabraniti a taman posla još i liberalizovati nabavku. To treba uraditi bez galame, ako su mogli da puste 3000 robijaša bez galame, mogu i ovo.

Da li su za hft i ft mete iskljucivo padajuce sa konopom ili se koriste i auto reset mete?
Nesto kao ovo: https://venatio.hr/oprema-za-zracno-oruzje/5093-umarex-metalna-meta-zec.html

i da li netko ima iskustva sa ovim ljuljajucim metama, nije mi jasno kako funkcionira?

Za ft i hft se koriste iskljucivo padajuce mete sa kanapom kao reset.
Ova na slci je meta za vezbanje i nije moguce koristiti je za takmicenje.

Users who are viewing this thread

Back