HW97K - adaptacija kundaka koriščenjem oprobanih sistema u cilju uravnoteženja kundaka prilikom komplikovanih (H)FT zahvata

kircan

Administrator
Staff member
Kao što i samo ime kaže rešio sam da prilagodim sebi kundak i recnem ga na zaprepašćenje čistunaca @chaba u AGS zajednici. Prvo sam hteo da kupim custom kundak ali sam shvatio da me nervira vreme isporuke, čekanje, papirologija kao i to da bih radije utrošio razliku novca u stočni fond koji ćemo kasnije konzumirati u arizoni.
Sistem koji sam ugradio je kompletno iskoprian sa sistema koji je na FWB300s, koji je opet kopija nekog starog sistema sa neke stare MK takmičarske puške.
Lokalna CNC firma mi je isekla i iskopirala sve savršeno i na meni je bilo samo da unakazim kundak.
Krenuo sam od podesivog butpada, korišćeni alat - burgije od 20mm, 15mm. čeona brusilica, dleto i dosta samopouzdanja.
To je prošlo relativno lako jer kundak nije terbalo seći.
Izozvniji deo je bila podesiva obrazina gde sam moram iseći vrh kundaka i ubušiti za nosač. Odlučio sam se odokativnom metodom gde ću seći obeležio i krenuo lagano sa testerom za metal sa sitnim zubima. rez je bio ok, ubučio sam rupu u delu koji će biti odsečen, tu zaglavio testeru i napravio horizontalni rez.
ušrafio sam sve, dodao sitne šrafiće na mehanizam koji omogućavaju da se obrazina i butpad tiltuju u stranu.

Pre svega toga sam napravio dodatak za rukohvat - pistol grip koji ga le učinio vertikalnijim, to je samo priveremeno rešenje jer deo od oraha koji sam lepo uradio je imao čvor i na tom mestu je puklo drvo prilikom navlačenja na pistol grip. ovo sam uradio od mekšeg drveta, zalepio dole stopu od crvene i crne plastike, i nalepio na pistol grip sa glue gunom. pretrhodno sam na savet kolege chabe oblepio kundak sa krep trakom.
Sada je ostalo samo da se sve testira u praksi da vidimo kako će sve funkcionasti. već se sada na "suvo" vidi da je ergonomija popravljea a da li će i kada rezultati doći , ostaje da se vidi.

Sportski pozdrav iz Banata

Attachments

• k1.jpg
    k1.jpg
    223.7 KB · Views: 69
  • k2.jpg
    k2.jpg
    164 KB · Views: 67
  • k3.jpg
    k3.jpg
    245.1 KB · Views: 61
  • k4.jpg
    k4.jpg
    213.3 KB · Views: 62
  • k5.jpg
    k5.jpg
    232.9 KB · Views: 70
  • k6.jpg
    k6.jpg
    243.5 KB · Views: 76
  • k7.jpg
    k7.jpg
    233.7 KB · Views: 77
  • k8.jpg
    k8.jpg
    240.2 KB · Views: 71
Cestitke za hrabrost kasapljenja kundaka...bice to sad druga prica, sto ce reci da sad nemamo vise nikakve sanse bar za bronzu...
Salu na stranu, jos kad bi nasao nacin da jos malo neciim otezas kundak,to bi onda bila prava stvar..

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Last edited:
I o tome sam razmisljao, ali zelim prvo da probam ovako kako jeste pa cu onda razmisliti i videti sta sve jos treba uciniti

Pridružujem se čestitkama za iskazanu hrabrost, suvi utilitarizam i cev u punoj dužini. Ergonomija i kontrola trzaja je svakako poboljšana u odnosu na klasičan lovački kundak. Tegove, za početak nalepiti na kundak (preko krep trake da se ne ošteti)
Rock'n roll

sutra cu izmeriti pusku i videti koje jesada tezine, mislim da ne treba jos puno da se otezava, mozda jos malo u zadnjem delu

Ako se u nekom trenutku pokajeds uvek mpozes kupiti rezervni kundak;)
Svaka cast na entuzijazmu i resenosti da poboljsas postojeci kundak.
Nadam se da ce da radi posao koji je planirano da radi. Svakako ce ergonomija biti znacajno poboljsana

Trenutno su mi u izradi dva kundaka od oraha. Jedan je pristojan za džep a drugi pomalo ljut. Čim bude projekat gotov okačiću slike. Ne znam ni sam za sada čemu da se nadam. Prvi put radim sa majstorom. U svakom slučaju imaćete mogućnost da ocenite radove u narednih 10ak dana kako po pitanju estetike, tako i po pitanju finansiskih izdataka.

Konacno i ti da progovoris o tim zahvatima. Ja samo nacuo al nista konkretno da se zna.
Nadam se da ces biti zadovoljan i ako je sve kako bude dogovreno da nam preporucis majstora

Nakon dužeg vremena da se javim zajednici. Nema opravdanja. Jednostavno nisam postovao jer ni ja ne znam zašto, bilo je ladno, nisam slikao itd itd.
Sad za vikend sam po malo jačem vetru izašao malo sa 97 i shvatio da mi baš fali terning.
Ispucao br metu sedeći, što je bilo suludo jer je vetar bio dosta jak a ja van kondicije, i još mi je puška oko 12j sa laganim dijabolama falcon. Rezultati su bili katastrofa ali bolje nisam ni očekivao. Potrudiću se da malo više terniram u dolazećem periodu i da češće nešto kačim. Podesivi cheek piece i but pad rade posao. Možda ću skratiti kundak ispred podesivog dela za 0,5-1 cm ali još nisam siguran za koliko.
@chaba na aparatima

Attachments

• 97.jpg
    97.jpg
    200 KB · Views: 46
  • br ft sed.jpg
    br ft sed.jpg
    247.4 KB · Views: 45
Gađao sam na 25m. Sedeći ft. Preticanje je bilo na primer u gornji levi ugao sledeće mete. Kad se gleda sa leva na desno. Sve u svemu očaj živi. Ali da ne ispadne da svi na forumu znaju da gađaju. Ima nas koji smo prosek [+/=]

Где иначе има да се нађе овако леп 'механизам' за образину?

Nema da se nađe kod nas. Meni je rađeno po narudzbini. A viđao sam razne modele po netu, cene su od 80 pa do 150.

I moje čestitke na samopouzdanju i rešeneosti da se upustiš u prepravku ...

Trenutno su mi u izradi dva kundaka od oraha. Jedan je pristojan za džep a drugi pomalo ljut. Čim bude projekat gotov okačiću slike. Ne znam ni sam za sada čemu da se nadam. Prvi put radim sa majstorom. U svakom slučaju imaćete mogućnost da ocenite radove u narednih 10ak dana kako po pitanju estetike, tako i po pitanju finansiskih izdataka.
Kako ide ovaj projekat? Ima li rezultata?

Users who are viewing this thread

Back