I.P.A.S.

sale

Member
I.P.A.S. je skraćenica za Iron Plate Action Shooting. U pitanju je veoma brza streljačka disciplina... Zainteresovani?

Sent from my Nokia 4.2 using Tapatalk

Koriste se CO2 višemetni (multishoot) vazdušni i airsoft pištolji. Gađa se 3 do 5 gvozdenih (čeličnih) ploča (veličine 10x10, 12x12 i 12x18 inča) na daljinama između 5 i 18 metara, za što kraće vreme. Ovo bi bila pravila u najkraćem i nepotpunom obliku.

Ako je neko zainteresovan, mogu da pošaljem detaljna pravila i možemo se, eventualno, dogovoriti da pokušamo da se izorganizujemo za ovako nešto.

P.S. Moja interesovanja su se "pomerila" od vazdušnih pušaka ka vazdušnim pištoljima u poslednjih nekoliko godina.

Kakva je razlika između ovoga i Action aira ili je to isto ? -... I ja airgun koristim kao trening za rad na holsteru , draw out . kretanje sa oružjem ... Bolje je od dry firea :)

Uobičajeno je da se Action Air-om naziva IPSC pucanje sa Air Soft replikama. Ovo je slično Steel Challengeu (za pištolj). Slogan IPSCa je "Diligentia, Vis, Claritas", dok se u IPAS fokusira na "Speed and Accuracy". Taktičke situacije (kao u IPSC), ne postoje u IPAS. Dragi prijatelji, ispravite me ako grešim.

Users who are viewing this thread

Back