Inicijativa za organizovanje takmicenja/susreta

Malo sam opet prelistao zakon, po pitanju ovoga, putine izgleda da nisam bio pravu za vikendicu:

Član 13

Zabranjena je upotreba oružja na javnim mestima ili mestima na kojima se upotrebom oružja može
ugroziti bezbednost ljudi ili objekata.

znači nečiji plac Nije javno mesto, a može da se napravi i da nije mesto gde se ugrožava nečija bezbednost. Po ovoj logici ko živi na adekvatnom mestu, slobodno može da žeži po svom dvorištu uz adekvatno obezbeđenje komšiluka.

Član 5. stav 4
Zabranjeno je nošenje lovačkog, sportskog i posebnog oružja izvan lovišta, objekata streljačkih
organizacija i drugih namenskih objekata.

ovo znači da ne smemo ići tako okolo s puškama po šumi. Moja pretpostavka je da se misli na lično nošenje(a ne iznošenje), kao što bi neko nosio pištolj na ulici tj imao kod sebe.

Ali

Član 12a stav 1

Oružje koje se drži na osnovu oružnog lista, odobrenja, odnosno uz prethodnu prijavu nadležnom
organu može se prenositi u slučaju promene prebivališta ili adrese stana držaoca oružja, popravke i
prepravke oružja, smrti držaoca oružja, odlaska u lov, na takmičenje, u streljanu i u drugim
opravdanim slučajevima.

Znači treba neki razlog zašto se prevozi oružje (neki "opravdani slučaj") ako vas zaustavi saobraćajac i upita. Ono što tu mene buni je rečenica "odnosno uz prethodnu prijavu nadležnom organu". To se može odnositi na ono da imate 8 dana da prijavite da ste promenili boravište. Nije baš kristalno jasan zakon a to ne valja.

Moj zaključak, logički a ne pravni, jeste da sme da se roka u svojoj vikendici uz ispunjene bezbednosne uslove, ali da izgleda ne sme da se odnese tamo bez dobrog izgovora...

u sustini..ne smes da pucas nigde...ni na placu ni vikendici...ali nigde bukvalno osim u streljani...ili lovistu...naravno lovackom puskom....u streljani vazdusnom...mozes...dok te neko ne prijavi...mom komsiji su oduzeli vazdusnu jer je pucao na placu...neko ga je prijavio....i murija dosla i oduzela mu je...dvoriste ili plac nije sigurno mesto po zakonu gde moze da se gadja u mete ili bilo sta drugo...tako zakon gleda na ovo sto bi mi hteli...na zalost...

zakon nam je cudo.
no na stranu sad sve to, ajde da se mi nadjemo na strelistu, pa tu necemo imati taj problem.
imamo predlog da to bude sabac, i predlog da to bude krusevac.

molim vas da se taksativno izjasnite, ko je za okupljanje, i gde. vecina ce prevagnuti naravno.

ja cu poceti prvi

ja + 1 (znaci dvoje) lokacija - svejedno (moze i ovakav odgovor)

Stefan said:
zakon nam je cudo.
no na stranu sad sve to, ajde da se mi nadjemo na strelistu, pa tu necemo imati taj problem.
imamo predlog da to bude sabac, i predlog da to bude krusevac.

molim vas da se taksativno izjasnite, ko je za okupljanje, i gde. vecina ce prevagnuti naravno.

ja cu poceti prvi

ja + 1 (znaci dvoje) lokacija - svejedno (moze i ovakav odgovor)

ja šabac

Kad odredite tacno datum ja cu znati jel mogu doci ili ne,jer je u maju NS sajam poljoprivrede pa cu mozda biti u frci oko priprema.

Ali sam svakako za Sabac jer mi je Krusevac daleko.

Ovako stoje stvari ja sam iz Krusevca i treba u toku nedelje da se cujem sa vlasnikom strelista i da nadam se nesto dogovorim!
Kada bi se organizovalo ja bih dao 2 puce a mozda i uzmemo koju sa strelista.
Dakle ja sam vise za KS.
Ako bi se vec odrzavalo i Sapcu ja bih dosao ali kao posmatrac jer nista nebih mogao da ponesem sa sobom.
U svakom slucajo gde god da se odrzava docicu.

Ja mislim da generalno kad dodje vreme da se okupljamo da cemo biti sretni i ako nas stvarno bude 6-oro (nazalost!)
Ovo pricam iz iskustva jer uvek na kraju tako bude.
Voleo bih da nas bude sto vise stoga ljudi ajde da se organizujemo i napravimo neki dogadjaj!

bullpuppcp je sasvim u pravu,pogledajte samo koliko ima aktivnih ljudi na forumu,ne verujem vise od 8-9 od toga pola ako bi doslo super je..

Problem je sto smo i rastrkani mnogo a izbor gde se mozemo naci nije veliki,tako da nekima to mozda bude i daleko.
Meni je Krusevac daleko,300 i nesto km a sad nisam bas u finansiskoj situaciji da potrosim rezervoar do tamo i nazad...

A opet bullpuppcp je iz Krusevca i njemu je Ruma 300km tako da je i to jedan od problema sa kojima se susrece nasa mala zajednica :D

EraserTM said:
bullpuppcp je sasvim u pravu,pogledajte samo koliko ima aktivnih ljudi na forumu,ne verujem vise od 8-9 od toga pola ako bi doslo super je..

Problem je sto smo i rastrkani mnogo a izbor gde se mozemo naci nije veliki,tako da nekima to mozda bude i daleko.
Meni je Krusevac daleko,300 i nesto km a sad nisam bas u finansiskoj situaciji da potrosim rezervoar do tamo i nazad...

A opet bullpuppcp je iz Krusevca i njemu je Ruma 300km tako da je i to jedan od problema sa kojima se susrece nasa mala zajednica :D

šta ćeš, velika država :lol:
Al ja sam iz NS, tako da bismo se mi dogovorili oko prevoza za gde god, išli bi 1 kolima.

nažalost (našu), komšije hrvati su uvek bili brži sa usvajanjem tehnologija, mnogo godina je prošlo dok se nisu ovde pojavile neke stvari na netu koje su tamo već uveliko bile u zamahu. Samim tim je i njihov forum i VP zajednica veća i aktivnija, naravno najviše i zbog propisa. Ima kod nas puno ljudi puške, ali malo je onih koji je imaju legalno pa nas je valjda zato i malo ovde. Ne dižu glavu ljudi.
Ali vidite sa vašim prijateljima, ko bi još došao, ponećemo pušaka pa nek bude 5 pušaka i 10 ljudi opet je dobro.
Ovi nenaoružani su zaduženi za logistiku i roštilj :cool:

ljudi drzava nam je toliko mala da je to smesno - moze se za 7-8 sati cela preci kolima.
znaci organizacija naravno ide tako da se ne putuje samostalno, vec da se putuje organizovano.
troskovi se podrazumevaju. naravno da nisu mali. ovo pre svega nije jeftin sport. ali verujem da se po glavi moze proci ispod 40ak eur.

logistiku ce organizovati domacin, kao i rostilj, uz pomoc najblizih clanova.

Stefan said:
ljudi drzava nam je toliko mala da je to smesno - moze se za 7-8 sati cela preci kolima.
prateći trendove poslednjih 20+ godina, spašće i tih 7-8 sati :lol:

p.s. ta dobićemo brze pruge :p

Drugari zaboravio sam da pomenem da ako se organizuje u KS bice sigurno i moj burazer tako da se posada povecava +1.
Videcu sa njim da li bi isao ako se organizuje negde dalje od krusevca.
Mislim da bi isao.

Drugari,

jos uvek nemam povratnu informaciju da li ce ovi moji sapcani biti raspolozeni da nam izadju u susret. Ne gubim nadu (mada polako pocinju da me nerviraju). Svakako cu vam javiti na vreme.

A mogli ste lepo da se skupite kod nekoga na placu ili vikendici :) , i ožeži, e..le vas streljane i strelišta. Ionako je poJenta skupa da se lepo zezamo i dooobro najedemo kotlića i roštilja.

Users who are viewing this thread

Back