IŽ MP-61 iz mog ugla

Ma šalim se bre ja. Ne treba mi JSB. Ako mogu da složim grupu 1cm na 15m sa njom, šta će mi JSB. ja sam prezadovoljan i ovako. U svakom slučaju hvala na potencijalnom poklonu ;)

Poklon ce biti sigurno samo kada ih i sam dobijem
A mislio sam da bi sa njima i na vecoj udaljenosti mogao dobro da grupises(tipa 25-30m a mozda i +) :D

nemoj mu poklanjati, posle ce da te kune, kad bude pogadjao sve u jednu tacku, pa se onda baci na izdatak za skuplje dijabole. nije sto ce pare da potrosi, nego sto ce zena da ga psuje :mrgreen:

HAHAHAHA.....
Neka trebaju i nama dobre stvari u zivotu!
Pa dokle da se ustezemo vise!
Samo kad bi mogli nabavljati i bolje puce bilo bi exra! :D

Sutra IŽ ide u prirodu. Danas bilo opet puckaranja na 10m (toliko imam prostora u zatvorenom) i mogu reći da je puška luuuda šta radi :eek:
Raven udat i to dobro, i sad mi ostaje ova jednina springeruša. Ali ova vredi 2 ravena ;)

Iiiiiii......
Putine kakvi su utisci bili na gadjanju?
Podeli sa nama ostalima i ako ima jos koja slika extra!
Da li te je razocarao ili ne na vecoj daljini ako si gadjao?
Ja ocekujem dobre rezultate od ove puskice :mrgreen:

Razocaran?
Mislim da nema potrebe!
To je ipak puskica za do 10m gadjanja.
Neznam sa kojim si dijabolama gadjao?
Ajde podeli jos sta sa nama o puskici :(

Juče je malo duvao i vetar. Do 15 max 20m grupiše dobro, a sve preko razbacuje. Razbacuje iz više razloga, a prvi je snaga, jer je vatar dosta uticao na dijabolu od 7gr kada joj je brzina max 150ms. Sutra bi trebao da stavim Nitro piston u nju i to će joj povećati snagu (mislim da će biti max 190ms), preciznost će verujem ostati ista a efektivni domet će se povećati.

E sad kad si pomenu NItro piston koliko to moze da se nabavi?
da li pase za sve puske ili od modela do modela
Brzina naravno da utice na preciznost bilo da je prevelika ili pak premala.
E sada kada stavis NP trebalo bi da poboljsa preciznost na vecoj distanci.
Cuo sam da NP ne povecava trzaj ili sam jednostavno lose cuo? :D

NP postavljen, punjenje je prvobitno bilo 120 bara, a sada je 100 bara. Ispostavilo se da sa manjim punjenjem ima veću probojnu moć. Ne znam kako, niti me zanima ali tako je :lol:
Bulpap, NP smanjuje trzaj na pušci i eliminiše bili kakav tveng koji opruga ima. Na MP 61 nije bilo tvenga ni sa oprugm, a trzaj je bio minimalan, ali sa NP-om je još manji i trzaj je drugačiji, a puška je malo jača.
Za svaku pušku se razlikuje N, a na nekima (one koje imaju unutar klipa šipku koju hvata okidač) se ne može staviti.
Mislim da je ranije imala 140-150ms MAX ali sada je verovatno 170-180ms. To bi trebalo da utiče na preciznost na daljinama većim od 20m. Sa oprugom je dosta razbacivao preko 20m.

jbt, što je duže gledam to mi je napetija puškica...
al skup mi je to sport uzimat samo jer mi je napeta ;)

IŽ 61 liči na sve, samo ne na springericu. Ako uzmemo u obzir da su je Rusi konstruisali i napravili pre 20 godina, onda vidimo koliko je bila ispred svog vremena. Princip puške je isti kao kod PCP pušaka, ima fiksnu cev, ima transver port, zato je Rusi dosta modifikuju u PCP, takoreći više ih ima PCP nego što su ostale springerice. A i ova više nije springerica nego nitropistonka :lol:

Modifikacijom u PCP ljudi dobijaju slične rezultate kao sa AT 44 što se brzine tiče (blizu 300m/s). Cev je dovoljno duga i dobro napravljena da pravi veoma dobre grupe i na većim daljinama.
Možda i ova nekada bude konvertovana iz nitropistonke u PCP, ko zna ;)

Evo nekijeh novosti u vezi IŽ 61. Znači turena je gasna opruga napunjena na 100 bara, i to je ok. Puška jeste jača od standardne, ali ima i jači trzaj što se odrazilo na klizanje držača optike, a to sam sredio sa home made stoperom koji odlično obavlja posao. E sledeća muka je bila što neki mali žuti iz Guangžonga nije dobro zavrnuo šraf koji drži zadnje sočivo optike, pa sam na trenutak pomislio da je ova neverovatno precizna puškica počela da bude neverovatno neprecizna. Znači, pomerao mi se POI svaki drugi metak, a kad sam otkrio šta je onda sam otvorio optiku, stegao to što treba i vratio na mesto, upucao ponovo sa 3 dijabole i to je sada ok.
Ali... ne lezi vraže... hahaha
Neka budala mi se verovatno igrala sa puškicom dok sam ja mešao kotlić sa srnetinom i divljosvinjetinom :lol:
To je rezultiralo sa 5 (da PET) nabijenih dijabola u cevi, i ja normalno uzmem napunim šaržer i okinem, i ono puć, ništa ne izlazi...
Ja pop..deo znam šta je a nemam onu šipku koja je predviđena za to ako se tako nešto desi... Ništa, uzmem ja lepo AT 44 pa udri, hahaha i tako pređoh sa magarca na konja :lol:

Naravno, kad sam došao kući, prvo što sam uradio je- šipka u ruke i guraj u cev, i JEDVA izbacim sve to, sreća cev nisam oštetio. ali kad sam video ŠEST dijabola (koje su se izdeformisale dok su izašle naopako) 'telo srce da mi svisne :lol:

Pa ti bi trebao pisat bajke za djecu o zračnim puškama :lol: :lol:
Da ti nisi htio napravit sačmaricu od tog tvojeg IŽ-a? :cool:
Dobro da si uspio to izgurat i da je cijev ostala neoštečena.

krky said:
Pa ti bi trebao pisat bajke za djecu o zračnim puškama :lol: :lol:
Da ti nisi htio napravit sačmaricu od tog tvojeg IŽ-a? :cool:
Dobro da si uspio to izgurat i da je cijev ostala neoštečena.

:lol: :lol: Imao srece da se cev nije ostetila...

Users who are viewing this thread

Back