izbor optike

E sad, za springericu 16J

NikkoStirling Air King 3-9x42 HMD 13.800,00 RSD
https://www.magnumserbia.rs/sr/optickinisani/sn.nikkostirling-air-king-3-9x42-hmd-9007

ili

Hawke Vantage 3-9x40 AO mil dot 13,500.00 RSD
https://balkanhunter.rs/proizvod/hawke-vantage-3-9x40-ao-mil-dot/

Chao ekipo,
Naruchio sam ovaj optichki vechi shto je, pa ovako povrshno neko da kazhe mislenje dali che bude dobar kao za pochetnik ko ja? Cena je 50€.

Hvala.

Attachments

• 07CFD4FB-DB2E-4136-B009-879CE2CB035A.jpeg
    07CFD4FB-DB2E-4136-B009-879CE2CB035A.jpeg
    95.5 KB · Views: 2,103
Ja na slici vidim dve optiki (različita su modela). Koju si ti naručio?
Ako si več naručio, mora če da bude OK, Ja bih da ima podesivu paralaksu (AO).
I ja sam još u fazi nabave.
Gledao sam 6x42 AO od Walthera, ali sve više klizim prema Hawke Vantage 3-9x40 AO Mil-dot. Cjena mu je dupla, ali razmišljam, da ne kupujem optike "svaki dan", pa onda da dam nešto više, a 10 godina garancije mi je faktor, koji je u mojoj glavi "težak" 1/3 cjene :)
Nekako sam odlučio, da je gornja granica para za optiku 2/3 para za VP :)

Da probam da dam neki odgovor. Zavisi koliko očekuješ od optije i do koje daljine želiš da gađaš. Ovo je optika fiksnog uvećanja od 4x i bez mogućnosti paralakse, tako da nemoj od nje da očekuješ čuda.
Za neke kraće distance će ti biti okej kao početniku i opet sve zavisi koju pušku imaš, ova optika za neku jaču pušku nije.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Pa ispade mi onako neplanirano. Shofer je bio u salon da mi uzme dijabole, pa slika mi i ove optike i kazhem ajde uzmi koja je jacha :) inache sam amater, al imam meraka za optiku :) pa shta god da bude nije skupa 50€ :) uzeo sam ona dole ZF

Rax032 said:
Da probam da dam neki odgovor. Zavisi koliko očekuješ od optije i do koje daljine želiš da gađaš. Ovo je optika fiksnog uvećanja od 4x i bez mogućnosti paralakse, tako da nemoj od nje da očekuješ čuda.
Za neke kraće distance će ti biti okej kao početniku i opet sve zavisi koju pušku imaš, ova optika za neku jaču pušku nije.

Hvala na mislenje. Ma nemam neka jaka pushka, Gamo Roadster 10x, pucam u limenke i takvi zajebancije... totalni sam amater :)

Rax032 said:

Reko si krache distance, jel che bude ok na 25-30 metara? Hvala

Pa za pucanje u limenke i slično na tu distancu bi trebalo da ti bude dovoljno pošto kažeš da nisi zahtevan.
A što se tiče te Gamo puške ne znam koliko je jaka, ali ja lično bar ovu optiku ne bih stavljao ako je jača od 7-8J.

Pa ti reče nije jaka puška, ovo je prilično jako. Ja mislim da će da razbije tu Walther 4x32, moraš da izdvojiš više novca.
Ima saveta ovde u vezi optika za jače springerice, koje optike i koji nosači su dobri.

VladimirIlioski said:
:( prema katalogu Gamo Roadster 10x je 24J 386m/s

Ako su fabricki podaci tacni verujem da ne postoji optika / nosac koji ce da rade i drze nulu na duze staze .
Jedina mogucnost (po meni) je da se snaga spusti na 10ak dzula da bi optika imala smisla .

Neka je sa srećom! Veoma solidna optika za svoju cenu. Ima prilično svetlu i oštru sliku za svoju kategoriju. Jedino obrati pažnju na paralaksu, jer podeoci na prstenu nisu baš tačni, pa ćeš morati da podešavaš ručno.

hvala nalepim željama i uputama.

Sto se tiče parakakse ona he onak u imerialističkim jedinicama. tako da možda kroz vrjeme nalepim metričke jedi nice i njih nanualno umjerim 😁

lenkosmrk said:
Sto se tiče parakakse ona he onak u imerialističkim jedinicama.
Jeste, hteo sam reći da nije precizna ni u jardima. Zato je najbolje odrediti ručno i obeležiti.

Users who are viewing this thread

Back