Izbor vazdušne puške

Pa planirao sam da stavim optiku ali gadjao bih do 20-30m iz ruke dok šetam psa

Надам се да ово не подразумева 'спортско' гађање глодара или птица јер је то строго забрањено. Притом, коси хитац може да оде много даље него што некоме делује.

Закон је већ исувише рестриктиван а медији једва чекају сензацију што овој нашој маленој и већ увелико ограниченој заједници није потребно, нарочито са овим навијачки оријентисаним народом који једва чека сензацију па да викне 'Држава да одреагује да им се одузме, шта ће нама то у комшилуку'.

А да не помињемо евентуалне казне јер која год да је категорија у питању и колико год да су органи реда и гоњења лагани некад на ту тему, ипак је то оружје и треба се понашати у складу с тим, по закону је дозвољена употреба само на регистрованим стрелиштима. Ако те пријави неко да му угоржаваш безбедност - нова пушка биће ти најјефтинији трошак.

Информиши се о безбедном руковању, има добра тема на форуму и добар видео снимак на јутјубу једног нашег колеге, јер ово заиста нису играчке. Ко мисли да је Д категорија играчка и третира је тако, и да мисли да не добацује далеко нека потури свој тур на 30 метара да 'прихвати' слабашну Заставицу па нека се увери да ли је играчка.

Чак и кад неко мисли да зна све - дефинитивно не зна.

Прошле године је цурица у мом крају завршила са оловом у лобањи јер је неки недозрели клинац схватио ваздушну пушку као кинеску пуцу на куглице.

Тако да, узми све у обзир, буди одговоран и нек је са срећом куповина и употреба, да ти донесе много уживања и нула проблема! 🙂

Hoće to tako i ide lako kad se šeta pas onako iz ruke.

Skrenuta ti je pažnja od admina ali nisi to uradio a to je prvo i osnovno što član uradi kada se registruje na forum.Pa ti klikni 👉 OVDE i predstavi se.
Ja sam se pretstavio u opisu profila nisam znao da treba na postu

Надам се да ово не подразумева 'спортско' гађање глодара или птица јер је то строго забрањено. Притом, коси хитац може да оде много даље него што некоме делује.

Закон је већ исувише рестриктиван а медији једва чекају сензацију што овој нашој маленој и већ увелико ограниченој заједници није потребно, нарочито са овим навијачки оријентисаним народом који једва чека сензацију па да викне 'Држава да одреагује да им се одузме, шта ће нама то у комшилуку'.

А да не помињемо евентуалне казне јер која год да је категорија у питању и колико год да су органи реда и гоњења лагани некад на ту тему, ипак је то оружје и треба се понашати у складу с тим, по закону је дозвољена употреба само на регистрованим стрелиштима. Ако те пријави неко да му угоржаваш безбедност - нова пушка биће ти најјефтинији трошак.

Информиши се о безбедном руковању, има добра тема на форуму и добар видео снимак на јутјубу једног нашег колеге, јер ово заиста нису играчке. Ко мисли да је Д категорија играчка и третира је тако, и да мисли да не добацује далеко нека потури свој тур на 30 метара да 'прихвати' слабашну Заставицу па нека се увери да ли је играчка.

Чак и кад неко мисли да зна све - дефинитивно не зна.

Прошле године је цурица у мом крају завршила са оловом у лобањи јер је неки недозрели клинац схватио ваздушну пушку као кинеску пуцу на куглице.

Тако да, узми све у обзир, буди одговоран и нек је са срећом куповина и употреба, да ти донесе много уживања и нула проблема! 🙂
Naravno da neću da gadjam ptice i živine nego šetam psa do voćnjaka a tamo sam napravio mete za gadjanje ali PCP mi je teret jer više pumpam nego sto pucam a bocu nema gde da punim,razmišljao sam da kupim kopresor i bocu ali nemam trenutno sredstava za to

I samo još jedno pitanje

Koje dijabole preporucujete za hw50s

- JSB Simply kao jeftina opcija za 10-15m i precizno gadjanje
- JSB Target kao skuplja i kvalitetnija i malo preciznija verzija simply za do 10-15m i bas precizno gadjanje
- JSB Express za sve preko 20m

Iz mog licnog iskustva sa svim HW puskama koje imam najbolje se pokazale

SM Spring-meister

Postovanje @Koda
po nizu pitanja koje si postavio, a momci se upecali ko na bućku, može se zaključiti da nisi baš puno listao forum. Na sva tvoja pitanja već postoje odgovori, samo je potrebno malo se potruditi pa pročitati već napisano. Već koji put se ponavlja ista priča, pojavi se novi član sa istim pitanjima, koja smo davno ovde do detalja razmotrili. Da si pročitao šta smo naširoko pisali, možda bi i tvoja pitanja bila konkretnija i usmerenija. Ovako su na nejaka pleća onih koji su ti davali savete stavio teret odgovornosti, da ako ih poslušaš i ne budeš zadovoljan, oni ispadnu krivi za tvoje odluke. Dakle, odvoj vremena, udji u temu Springerice, pročitaj sve što smo do sada pisali o njima, pa se usmeri sa svojim željama. Tada će svima biti lakše da te savetuju, a i ti ćeš bolje znati šta hoćeš....
pozz

Postovanje @Koda
po nizu pitanja koje si postavio, a momci se upecali ko na bućku, može se zaključiti da nisi baš puno listao forum. Na sva tvoja pitanja već postoje odgovori, samo je potrebno malo se potruditi pa pročitati već napisano. Već koji put se ponavlja ista priča, pojavi se novi član sa istim pitanjima, koja smo davno ovde do detalja razmotrili. Da si pročitao šta smo naširoko pisali, možda bi i tvoja pitanja bila konkretnija i usmerenija. Ovako su na nejaka pleća onih koji su ti davali savete stavio teret odgovornosti, da ako ih poslušaš i ne budeš zadovoljan, oni ispadnu krivi za tvoje odluke. Dakle, odvoj vremena, udji u temu Springerice, pročitaj sve što smo do sada pisali o njima, pa se usmeri sa svojim željama. Tada će svima biti lakše da te savetuju, a i ti ćeš bolje znati šta hoćeš....
pozz

Jbg kolega @Koda , Srpche sve lepo rekao

SM Spring-meister

Postovanje @Koda
pozz
Ja sam gledao forum ali nisam mogao da nadjem pa sam zbog toga postavio pitanje
Trebao bi post piti pinovan na vrhu kako bi ljudi mnogo lakše našli
Uglavnom hvala svima na savetima,danas sam bas kupio pušku Hw50 (7,5j)

Ja sam gledao forum ali nisam mogao da nadjem pa sam zbog toga postavio pitanje
Trebao bi post piti pinovan na vrhu kako bi ljudi mnogo lakše našli
Uglavnom hvala svima na savetima,danas sam bas kupio pušku Hw50 (7,5j)

Svakome je nesto drugacije bitno tako da to sa pinovanjem bi brzo prevladalo i opet bi svi dosli na isto. Za pocetak prelistati svaki topic. U svakom se moze naci po koji pametan komentar ili neka smernica i savet.

P.s. Cestitam na pametnom izboru nek te u zdravlju sluzi

SM Spring-meister

Hvala,koliko bih trebao sa izdvojim novca za oprilkaku i koje uvećanje da uzmem i kako se upucava(da li Ima neki pot na faforumu ili video)
Da li mi treba da kupim nosač za optiku ili dolazi uz optiku(Ako ima post o tome da možete samo link da mi pošaljete)

Hvala,koliko bih trebao sa izdvojim novca za oprilkaku i koje uvećanje da uzmem i kako se upucava(da li Ima neki pot na faforumu ili video)
Da li mi treba da kupim nosač za optiku ili dolazi uz optiku(Ako ima post o tome da možete samo link da mi pošaljete)

Drugar moras malo da se potrudis i samo procesljas forum. Mislim da smo ti vec dosta posla odradili. Vreme je malo sam da udjes u tematiku rada i reda foruma

SM Spring-meister

Da ne bi opet prevaljivao 270 km, "optiku" (teleskopski nisan) naruci preko oglasa ("kupujemprodajem" i slicno) tako da isporuka bude putem kurirske sluzbe (ako ista funkcionise u tvom kraju) a placanje pouzecem. Ima i na Forumu kolega koji se bave prodajom.
Za tu pusku uzmi:
1. bilo koji model oznacen kao "zoom 3x-9x" ili fiksno "x4", ukoliko ces se pretezno baviti zez-gadjanjem kojecega (plinking)
2. nesto u kategoriji 5x-24x ili 5x-25x, ako nameravas da se oprobas u bench rest-u (disciplina takmicarskog streljastva u kojoj se puskom gadja sa stola ili slicne podloge, sedeci stav, na daljini od 25 m, mahom).
Ako si zeljan takmicenja na 10 m, stojeci polozaj bez oslonca, onda ti "optika" ne treba (gadjaces "otvorenim nisanom", koji se vec nalazi na pusci).
Sto se tice montiranja i podesavanja, ima tih opisa i na Forumu i na youtjubetu i inace...

Users who are viewing this thread

Back