Izgubljeni u prevodu

zvezdan

Active member
goxy
znaš šta u stvari sad recimo ja i pani a iz sandrovog posta vidim i on to radi želimo
pucati sa što manjim pritiskom a da harmonija cijevi koja je kombinacija čekića valvea i pritiska bude takva da daje najbolje pogotke , iskreno ja koji sam volio pucanje grupa sad me to ne zanima više jer sad experimentišem i zabavljam se
JA SAD TRENUTNO PUCAM SA FX REGULATOROM NA 90 BARA U KALIBRU 6.35 I IMAM BRZINU SA 34 GR 283 MS A MOŽE I VIŠE
to je to , to je ta neprestalna igra sa pritiscima tp čekićima brzinama težinama
ako nećeš da se igraš kupi tamo nekog xxxxxxx i podešavaj optiku

Zvezdane i meni je cilj da sa što manjim pritiskom dobijem što veću snagu, a Sandro nije kupovao kao što znamo sleave za 700mm cev već je DIY produžetak napravio. I pošto o 5.5 Kal znam ponešto ispalio sam za manje od 2 godine oko 30000 dijabola, želeo bih da vidim preciznost na tih 50-100 metara sa takvim Sandrovim set up-om. Jer to su opet razdaljine na kojima ja još uvek gadjam.

Ima jedan hatsan koji lepo nosi slag, a podešen je brutalno u kalibru isto 5.5 o njemu može, ako želi da napiše kolega koji ga poseduje. Doduše mene još uvek ne interesuje gađanje preko 150-200-300 metara vazdušnim oružjem kao neke kolege,ali volim da vidim i pogodke I na tim razdaljinama. Uz opasku da nisu svi u mogućnosti da kupe Priesta, a kamoli Impakta pa opet su istrajni u gadjanju na ekstremnim daljinama što sa slagom, što dijabolama.
Neka svako radi ono što ga čini srećnim. Ako me ne zanima ja ne ispratim to.

zvezdan said:
ako nećeš da se igraš kupi tamo nekog xxxxxxx i podešavaj optiku

Nekako stičem utisak da se ovaj deo tvog posta odnosi na mene (koji, istina je, samo podešava optiku i stalak) i meni slične. Šta hoćeš da kažeš time? Da ne treba da se bavimo VP?

Ma neeeeeee! Kolega Zvezdan je mislio na mene i mog hhhhhhhhatsana ;) . Pa dobro, okej je to. Različiti smo, prirodno je i da mislimo različito, zar ne?

Postoji samo jedna vp na svetu i zove se FX impact , ostalo izgleda sve boranija , mozda umisljam ali imam utisak da se to tako predstavlja .

goxy said:
Doduše mene još uvek ne interesuje gađanje preko 150-200-300 metara vazdušnim oružjem kao neke kolege,ali volim da vidim i pogodke I na tim razdaljinama.

Trenutno u svetu priznato za sport je gađanje VP do 50m. Postoje i dva vašara u americi gde su uz prodaju opreme stavili i mete pa se tamo puca i do 90m ali to nije priznata disciplina. Pucanje preko 90m sa samo za entuzijaste i tu (za sada) nema ozbiljnosti.

goxy said:
Uz opasku da nisu svi u mogućnosti da kupe Priesta, a kamoli Impakta pa opet su istrajni u gadjanju na ekstremnim daljinama što sa slagom, što dijabolama.

To tako napisano imputira da svi žele da kupe priest ili impact što je daleko od realnosti. Meni su obe puške lepe i dobre, imam sve uslove ali nemam nikakvu želju da pomenute puške posedujem.

goxy said:

100% se slažem.

Ok, ali kako ovo:

wooyadeen said:
Pucanje preko 90m sa samo za entuzijaste i tu (za sada) nema ozbiljnosti.

Ide zajedno sa ovim:

goxy said:

Da li ono prvo znači da smo mi koje zanima i pucanje na 200-300 metara neozbiljni? Ja baš mislim da neki ljudi vrlo ozbiljno pristupaju takvim "akcijama".

Promašena poenta. Nek su puca na 5 ili 5555m, nebitno. Samo se ne obraćati sa nipodaštavanjem kolegama na forumu zbog njihovog izbora, opreme, zanimanja... i sve je ok.
Ovo nam piše u pravilniku "Ako neko namerno provocira, flejmuje, podstiče svađu-ignorišite ga ili samo obavestite moderatora"
Ode sve u u off.
Završena rasprava
potpis - Uprava

Ledeni said:
Da li ono prvo znači da smo mi koje zanima i pucanje na 200-300 metara neozbiljni? Ja baš mislim da neki ljudi vrlo ozbiljno pristupaju takvim "akcijama".

To što ste vi ozbiljni ljudi i što ozbiljno pristupate svemu apsolutno ne menja ništa. Činjenica je da pucanje preko 50m kao sportska disciplina ne postoji. Činjenica je i da postoje ta dva vašara gde se puca do 90m i to je to.

Ja nisam neozbiljan i mogu veoma ozbiljno da pristupim zabacivanju štapa za pecanje na daljine preko 200-300m, ali će to u očima pecaroša biti nepotrebna, beskorisna sprdnja i neozbiljnost.

Milan said:
Mislio sam da je kafana za ovakve prepiske.
Ode covekova tema na neutralnu stranu :cry:

Ništa ne brinite kolega, iskusni moderatori su tu da podele temu i postave sve na svoje mesto. Trenutno imamo dva problema. Jedan je neprikladno obraćanje a drugi je frljanje sa daljinama.

Vojo, računaj da je problem koji ti ja pravim rešen. Mislim, frljanje sa daljinama. Odsad kačim samo pucanja do 90 metara.
Za drugi vidite...

Ne znam zašto tako lično shvataš. Ne pravi meni niko problem. Problem pravimo svi mi novim korisnicima koje neispravnim komentarima možemo dovesti u zabludu. Ja volim da čitam tvoje postove i da gledam tvoje snimke. Nemam ništa protiv toga da pucaš i objavljuješ to... baš naprotiv..

Ovaj forum bi trebalo da služi kao pomoć ljudima koji tek ulaze u sport.

p.s. Čitam ponovo svoj post i ne znam šta te je naljutilo. Lepo sam sve napisao bez uvreda.

Mene ništa nije naljutilo :lol:
Dolazi zima, a sve se manje puca i onda postajemo nervozni. Ljudi pa u poslednjih samo godinu dana se toliko toga promenilo na bolje što se tiče spektra vazdušnog oružja, optika.... znanja, modovanja... na ovom našem prostoru.
Ovde smo bar se nadam da razmenimo iskustva, mišljenja, znanja i neznanja. Glupo bi bilo da nam se mišljenja i interesovanja svima poklapaju i sukob istih treba da bude konstruktivan i u manirima dobrog ponašanja.
Barem je to moj stav, pa ne morate svi da se složite. Nije šećer u vodu! :D

Međusobno poštovanje i uvažavanje, bez bespotrebnih varnica i sve će biti kako treba. Ja nikada nisam bio član nikakvih foruma (bez obzira na tematiku), ovo je jedini u kojem sam aktivan, jer ovde ima puno sjajnih ljudi od kojih se mnogo može naučiti. Naša zajednica je mala (koliko ljudi zanima vazdušno streljaštvo i koliko nas ovde ima aktivnih?) i baš zato treba da se držimo zajedno. Izvinjavam se za off topic. :)

da se i ja oglasim. sve je pocelo kad je zvezdan rekao (ako je dobro protumaceno) da postoji samo impakt i nista drugo. ja ga razumem jer sam i sam sklon,kad se u nesto zaljubim,da to idealizujem i imam zelju svakom pokazati to nesto, jer sam ubedjen da ce im se svideti i da ce biti srecniji posle toga. :) mozda gresim ali meni to sve tako izgleda...

opa
razvija se tema
kircane uopšte nisam mislio na tebe čak šta više tvoj smisao za humor mi se dopada
nisam mislio ni na koga, ,posebno ne na ledenog koji muški pokazuje volju za lr sa svojim hatsanom i izvlači iz njega to šta može
a zaljubljen, pa nisam ni u royala ni u impakta a sigurno nisam u nekog tamo hatsana
jxxxm ti ovđe svi ko da im fabrika daje te puške džabe a kad neko javno ovdje napiše i izjavi da se sumatra popišao na impakta i još jednu pušku niko ništa pa ni ja ,jer radi mene idite vi koji ne volite fx pa xxxxxxxx johana axelsona u bxxxu,

Pa ja sam napisao ,citiram , Sumatra od 750 eura popisala klasu , i nista vise samo snimak koji ako je istinit to i dokazuje , nisam imenovao ni jednu pusku , sve je to bilo u temi kafana ako sam pogresio slobodno obrisite . . .
Sto se FXa tice to je vrhunski brend i neki modeli su mi prelepi ...

Users who are viewing this thread

Back