Pošto sam se malo našalio, možda mogu da pomognem da se uštedi koji dinar, a i da se sebi priredi zadovoljstvo, ako si od te fele naroda. Dakle, @Vlada1911, ja sam moje korice napravio od reklamne daske za seckanje hrane iz Ikee. Ispostavilo se da je jako dobra za ove stvari, jer je idealno ravna, imala je malo debljinu, negde mislim oko 8mm (standardne korice za pp750 su mislim oko 5-6mm) i odgovarala mi je debljina zbog veličine moje ruke. Inače, ta daska je uradjena od jako dobrog drveta, iz jednog komada, nije lepljena. I kako ide proces...vrlo lako..skinu se fabričke korice, postavi se papir na metalni deo drške pištolja i ocrtaju se konture oblika koji se želi. Na istom papiru se obeleže rupe za šrafove. Onda se taj papir lepo iseče po linijama i koristi kao šablon. Postavi se na dasku, ocrta se i iseče ubodnom testerom ili malom testericom za Opštetehničko obrazovanje, koje više ne postoji. Zatim se na izrezanim ručkama ocrta mesto za prste šake i na levoj i desnoj ručki (kad se uzme u ruku) i sve je obeleženo. Od tog momenta stvari se uslovno malko komplikuju. Imamo dva načina na raspolaganju-ručno turpijanje i šmirglanje po obeleženim mestima ili korišćenje mašine (kružne šmirgle ili tocila), što sam ja konkretno koristio. I šmirglanje i turpijanje do zadovoljavajućeg oblika. Za turpijanje postoje debele turpije za drvo, kojima se vrlo brzo može isturpijati do željenog profila (dubine), pa posle finijom šmirglom doradiš. Kad se završi šmirgelaj, iskoristi se onaj papirni šablon i obeleže se mesta za rupe šrafova. Ja sam moje ručke premazao Balsin uljem u više slojeva, pri brušenju je drvo paljeno i dobilo je te nijanse crnog i eto...sva mudrost. ..trebalo mi je 15 minuta da isečem drške sa sve obeležavanjem, dva sata sam šmirglao na mašini i 20 minuta mazao uljem u nekoliko slojeva...cena-daska za meso iz ikee, mislim da je 100din..., al ne mogu da se setim, bilo daaavno, stajala i skupljala prašinu...pa ako se rešiš, samo udri rodjače, pa ako ne valja, a ti nove...važno je samo dobro se zezati... :lol:
A možeš sve isto i da posle farbaš drvo sa raznim lakovima ili šta ti već svidja...a i ne moraš ništa.... :lol: