Posle već dužeg korišćenja ove optike mogu da dam svoj sud i neku kraću recenziju.To ću uraditi u ovoj temi ,jer je besmisleno da otvaram novu samo za tu priliku i da zatrpavam forum već postojećim topicima
Za uvodom nema potrebe je sam to odradio u prethodnim.postovima.
Slika je 10/10
Realno slika je fenomenalna na svim uvećanjima i po jakom svetlu objektiv prima mnogo svetlosti da sam morao da dodam još jedan sunshade da bi to bilo kako treba.Uz to detalji su fenomenalni i miraž je vidljiv i na bližim distancama.U tamnijim delovima gde je slaba svetlost ova optika dolazi do izržaja,a iluminacija se reguliše uz pomoć potenciometra i jako fino može se podesiti intenzitet svetlosti.Imao sam priliku več na 2 takmičenja da samo blago osvetlim končanicu da bude vidljiva na crnoj podlozi ,a da se iluminacija ne primeti kada je svetla podloga.
Paralaksa 9/10 i ocena je takva jer slika je fenomonalna i kada tražimondaljinu iz fenomenalne prelazi u perverzija,a oko nije sigurno da li je to to.Svakako traži vežbe i ovo važi za daljine preko 45m i greška koju mogu da napravim je maksimalno 1 metar.Naravno već kroz vežbu i fin broj dama takmičenja u raznim uslovima mogu reći da učim paralaksu i da su greške.po tom pitanju sve ređe.
Klikovi 9/10 suviše sitan korak,ali opet jasni.U jednoj rezoluciji tureta staju sve daljine od 8-50m sa bilo kojom dijabolom koja se koristi za FT.
Končanica 10/10 je napravljena za FT čak u donjim ćoškovima ima u jardima i metrima podeoke za ,,bracketing'' tehniku ,ali ne vidim svrhu korišćenja na ovoj optici za FT.
Krajnji utisak mene kao korisnika koji je imao optike tipa T50,Big Nikko,X50 sve modele,više vrsta Sightrona SIII,Delta Stryker itd. da mi je ovo najbolja kupovina i da nemam nameru da je menjam.
Iako sam gledao kroz March HM 10-60 ili Majestu 10-80 .