Koja optika i gde?

Imas preko i posebno nosace od airkinga...koji su dosta povoljniji od diane..
Mislim da je dianin nosac oko 8.000+ koliko se secam..

Put-in said:
Nisi dobro pročitao postove iznad. Ne možeš da uvezeš optiku u zemlju, možeš je jedino prošvercovati. Naručiti iz inostranstva nije problem, ali kada stigne na carinu, traže dozvolu za uvoz koju sigurno nemaš.
Moj je savet za one koji imaju jake springere tipa 125, da kupe dianin držač za optike predviđen za jake springere. Radi posao, bilo koja optika može na pušku, jedino što nije jeftin.

Diana Bullseye ZR, mount sa amortizerima. Pitanje je da li i sa njim može bilo koji scope. Ja bih ga pre stavio na skuplji (AirKing na primer) čisto da mi čuva investiciju.

Ja sam hteo Hatsana 125 sniper ili th. Čitao i računao mesecima... cena puške 125 sniper 35.000, cena optike još toliko, cena ZR mounta 15.000 (tad ga nije bilo kod nas morao da se uvozi). Sračunam ja to i vidim 85.000... stavim prst na čelo i kažem sebi čekaj momče pa za toliko može da se kupi pcp puška sa sve pumpom...

Pa samo u Srbiji mora da izadje toliko skupo preko postoje gomile aftermarket nosaca specijalno za magnum vazdusare cije cena ne prelazi 20 dolara...
Postoji Winchester Daisy 4 x 32 AO koji kosta 30 dolara i radi posao na magnumakama samo sto kod nas nema da se kupi a dolazi sa nosacima za tu lovu, mozda nije toliko kvalitetan kako airking ali ima garanciju pa ako crkne menjas, a ljudi su pretezno zadovoljni...
Kod nas bi svi da se obogate preko noci pa bi da zarade 70%...cene, bezobrazluk
Mislim da cu da probam sa onim Bsa, pitao sam na stranici prodavca , kazu da je predvidjen za moju pusku , ima garanciju , ako crkne nek salju novi ....

@Put-in
Znam sta je sve potrebno...Kad sam rekao da uvezem mislio sam sa sve dozvolom i legalno preko carine za te pare, s'obzirom koliko je on trazio.

@wooyadeen
I ja sam se premisljao i dugo racunao. Odlucio sam se za ovu varijantu puska 35 + optika 15-16 i ne treba mi nista vise, imam gotovu konfiguraciju. Za PCP varijantu bio sam mnogo probirljiv i nikako zadovoljan. Trebalo bi mi oko 2500 evra da bih uzeo sve sto zelim :D

Pucao sam iz puške koja je imala taj dianin nosač, jeste skup, preko 8.000 ali video sam da eliminiše trzaj puške u potpunosti i bez problema može bilo koja optika. Brinulo me je da ne utiče na grupaciju, ali sve je bilo ok. Sa Dianom Magnum 450 na 45m sam imao grupu od 3-4cm iz ruke.

A šta mislite o originalnim Diana optikama, koje su namenjene za jake vazdušne puške? Nisam razumeo o kom nosaču pišete, Single Block Down od Diane jednodelni ne bi odgovarao za Hatsana 125 jer ovaj nosač ima klin sa donje strane koji ulazi u šinu i sprečava pomeranje. On košta oko 8050 dinara kod uvoznika. ZR mount mislim da bi odgovarao jer postoji i u verziji 11mm i za pikatini šinu. Košta oko 10.300 dinara u Požarevcu. Pošto se prstenovi pomeraju duž onih klinova i uz pomoć opruga, ovaj nosačje napravljen za potpuno apsorbuje trzaj, tako da uz ovaj nosač može da se stavi bilo koja optika na vazdušnu pušku. I mene je brinulo da li to pomeranje utiče na preciznost... Pisao sam pre o tome, ja bih stavio Nikon Prostaff Target EFR 3-9x40 AO sa tim nosačima na Dianu 350 N-Tec... Put-ine, možete li da napišete neko detaljnije Vaše viđenje tih nosača i kako su Vam se pokazali...?? :D Pozdrav! :)

Znam pouzdano da Diana Bullseye 4-16x40AO ne može da izdrži Dianu 350 N Tec ili Hatsana 125. Optika se bukvalno raspadne unutra (končanica otpadne ili se otkači i okreće). To sve sa Diana Single Block nosačima. Moj zet je pre neki dan uzeo ZR mount (nešto preko 10.000), ako za vikend bude lepog vremena probaćemo ga na strelištu pa javljam utiske.

bullseye.jpg

image-34892adc5dbaa04614e03b3781baf2084adffa7daae1ab912936c6364bc6998f-V.jpg

image-65020729d88786d869a93272123bc041a1158bff8cbce2fd377bf9bd97be0372-V.jpg

pin.jpg

image-474501ac1b536e8c876437ed07ed9427e700f146ff7a04c07de31a56218ce6ad-V.jpg

Pa mi posle pričajte kako Gas-Ram ne kida optike... obratite pažnju na pin, njegov položaj i pravac krivljenja... Opruga trza (skoro) istom snagom i napred i nazad bidirekciono, Gas-Ram trzne malo unazad i onda užasnom silinom klipa zvekne napred. Imam utisak, kada je ne bi držali prilikom okidanja da bi cela puška odletela kao strela. Pogledaću kad dođem kući gde mi je slow motion trzaja vazdušare i ponašanje optike pri tom.

Hvala Vam puno. Mislio sam da su Diana optike izdržljivije. Kod mene na Single Block Mountu ovaj pin izgleda drukčije, tj kao da je neki lim uvijen u krug i gurnut kroz tu rupu na nosačima. Baš mi se dopada ovaj ZR mount. Ima li ga već kod nas? Pošto je polzovinom maja bilo reči da stiže za mesec dana... Ako budete mogli, javite utiske jer me baš zanima kako će se pokazati.

Ima u oglasima a trebalo bi da može da se naruči preko topgun-a ili snajpera pošto su oni diana dileri kod nas...

http://www.kupujemprodajem.com/Diana-ZR-Mount-nosac-optike-NOVO-33562054-oglas.htm

p.s. bilo bi opuštenije da se ne frljamo sa persiranjem i da predjemo "per tu".

Problem kod ljudi je to sto ne veruju da su ovde ljudi iskusili mnogo stvari i da se uglavnom ne prica nista napamet.
i kada ih posavetujes nesto oni obavezno urade suprotno misleci ma de to to se meni nece desiti(valjda je to u ljudskoj prirodi).
Stvar je u tome da saznaju na tezi nacin.
ali dobro.
meni ovi klizajuci nosaci odaju poverenje mada i dalje mislim da bi i uz njih trebalo koristiti airking optike.
Jedino sto mi pada na pamet je da moze da se desi da ovi nosaci nece drzati dobro POI.
Ne bi ih vise komentarisao jer ih nisam probao.

U katalogu Diane na modelu 350 N Tec na slici je montirana Diana 3-9x40 AO optika pa sam se nekom logikom vodio da mogu da izdrže trzaje ovih pušaka... malo sam se razočarao sada. Mislim da Snajper ne uvozi Dianu kod nas, nego se snabdevaju preko Top Gana (i njima šalju na servisiranje). Nazvaću njih da pitam. Tek sam sada video da ima ovoh nosača i preko oglasa. Hvala još jednom na prenetom iskustvu i slikama. Naravno da može bez persiranja, nego persiram svakome iz poštovanja jer sam dosta mlađi. Bullpuppcp, nisam baš najbolje razumeo ovaj Vaš post oko dela za ove nosače. Da li Vas se čine dobrim ili ne, i šta znači da neće dobro držati POI? Voleo bih da čujem i iskustva kolege Putina sa ovim nosačima i optikom na toj Diani, pa da sve objedinimo... :)

Ja sam probao baš taj bulsaj ZR dianin nosač. I ja sam se brinuo oko poi, ali dobro drži poi i vidno neutrališe i najjači trzaj. Dobro osmišljeno. Ko ima jaku springericu, nema razmišljanja. Kažem, diana magnum 450, top, i ispalio samo tog dana preko 200+ drug još 200 komada, nije mrdnula ni optika ni poi.

P.S. nisam pucao pre godinu dana sa njom, nego sad u nedelju :-D

Kakvi su rezultati bili na kojoj daljini (može li se od te kombinacije očekivati neka bolja preciznost), koje su dijabole i optika bile u pitanju? Nisam razumeo da li mislite na 350 Magnum ili 460 Magnum sa fixnom cevi, pošto model 450 ne proizvodi Diana. Dosta dobro izgledaju, a videćemo kako će se ova kombinacija pokazati na daljini od 50-60m sa Diana HP dijabolama 0.7g. :)

Da, moja greška. Model 460. Optika je bila isto diana, nešto x16x42. Diabole su bile ja mislim Diana, sve govorim "mislim" jer nije moja puška ni dijabole ni optika :)
Rekoh, grupa iz ruke na 45m je bila oko 3-4cm. Ja sam bio zadovoljan, e sad, rita kao mazga, treba da se napinje, bla bla, ja volem pcp :-D

To su odlični rezultati i odlična kombinacija. Jako mi se sviđao taj model i to je trebala da bude naša prva Diana ali smo odustali jer je tada bio samo jedan model koji je bio izložen i imao je ogrebotina. Jedino što mi se na modelu 460 ne sviđa jesu široki nišani, tj samo prednji. Ove godine je Diana predstavila novi model razvijen na ovom, koji izgleda skoro isto kao Mauser K98. Da budem iskren, što se tiče fiksnih cevi, najviše mi se dopao Diana 470 Target Hunter, takođe razvijen od 460 Magnuma. Vrlo lepo izgleda. Moju pušku bih upucao sa dijabolama od 0.7g na daljini od 60-ak metara, jer sa dijabolama od 0.54g probija zvučni zid, a pročitao sam da to nije baš dobro za preciznost dijabole. Izvinjavam se što malo skrenuh sa teme. :)

Apsolutno sam siguran da ce taj nosac sa amortizerom da izgubi svoju ulogu vrlo brza, ima vec snimak na youtube kako zapinje...i deluje kao nesto sto nece potrajati

I ja sam tako mislio, mada je cudno da tako nesto koristi Diana. Jedino mi je to neka garancija na kvalitet i vek.

Ja sam na panter 31 stavio utg picatinny nosac sa nagibom pravljen bas za Diana vazdusare , ima dva pina i 4 srafa sa strane, na to dvodelne nosace isto utg 30mm sa po 6 srafova na svakom, optika utg accushot 8-32x56. ispaljeno oko 1000 diabola i za sad stoji sve kako treba.

.

Attachments

• WP_20160528_006.jpg
    WP_20160528_006.jpg
    94.1 KB · Views: 4,440
  • WP_20160528_007.jpg
    WP_20160528_007.jpg
    82.8 KB · Views: 4,440
  • WP_20160528_009.jpg
    WP_20160528_009.jpg
    96.9 KB · Views: 4,440

Users who are viewing this thread