Koja optika i gde?

Znam za BSA naveo sam cisto radi poredjenja cena.
Bas za ovaj Falcon sam gledao, dobro se pokazao na vatrenom oruzju tako da mislim da je za PCP i vise nego dobar.
Ne bih zalio da odmah uzmem dobar nisan, iako ce najverovatnije na at44. Mozda bas meni zapadne neka vanserijska koja slaze na 100m :D
Nije kod nas mislim da i nema, ovo je cena u sloveniji u rojalu. Znam za puske da treba mnogo nekih papira, tipa hiljada dinara, a ne znam jel isto i za optiku.
Moze i da se skokne do tamo pa prenese. Da vidim tog na carini sto bi ga oduzeo.. :lol:

Ne znam koliko si citao forum, ali pisali smo vec o tome. Za optiku kao i za oruzije ti treba dozvola za uvoz koja se placa nekih 100e. Jedino da ne prijavljujes pa kako prodjes ili ako imas nekog na grani...

Evo konacno da se i ja pohvalim da sam nabavio optiku.
Sad kad imam sve sto mi je potrebno sledi upucavanje, testiranje... Stavicu ovih dana i koju sliku, ali nameravam da u narednom vremenu napisem detaljnije utiske o pusci i optici kad se malo slegnu utisci.

po potpisu bih rekao da je pao airking ;)
cestitam i pametna odluka...
nema potrebe da se mnogo razmislja o optikama za magnumice vec su mnogo drugi iskusili i treba uciti na tudjim greskama tako je najjeftinije :lol:

Evo par slika optike kao sto sam obecao. Ukratko jako sam zadovoljan za sada, ali jos uvek je rano da bi dao neki konacan sud. Jos se igram sa raznim dijabolama i testiram. Kada se slegnu malo utisci napisacu jedan review svega (puske, optike) sa malo lepsim slikama, slikama grupa itd. Mozda ce biti malo subjektivno, ali ce biti i korisnih informacija za nekog...

Attachments

• 20160726_185245.jpg
    20160726_185245.jpg
    3.2 MB · Views: 6,659
  • 20160726_185339.jpg
    20160726_185339.jpg
    2.9 MB · Views: 6,659
  • 20160726_185234.jpg
    20160726_185234.jpg
    3.6 MB · Views: 6,659
  • 20160726_185327.jpg
    20160726_185327.jpg
    3.3 MB · Views: 6,659
Čestitam druže, neka te u zdravlju služi optika i da bude puno uspešnih pogodaka sa njom! Lepo izgleda kombinacija. Kolika je garancija na ovu optiku? I može li neki detalj što se tiče kupovine, gde si je nabavio i koje je cena ako nije tajna? :D

Pozdrav svima, do sada nisam koristio optiku na svojoj vazdusnoj puski pa bih zeleo i to da probam.
Sta mislite koliko dugo bio ova optika https://www.kupujemprodajem.com/NOVO-HORTON-optika-4-x-32-i-nosaci-36204217-oglas.htm potrajala na GAMO WHISPER X ? :?: :?:

Matrad said:
Pozdrav svima, do sada nisam koristio optiku na svojoj vazdusnoj puski pa bih zeleo i to da probam.
Sta mislite koliko dugo bio ova optika https://www.kupujemprodajem.com/NOVO-HORTON-optika-4-x-32-i-nosaci-36204217-oglas.htm potrajala na GAMO WHISPER X ? :?: :?:

Optika koju si linkovao nije za vazdušnu pušku, sa vp se gađa 20-70m a kod ove je paralaksa na 100m i nema mogućnost podešavanja, da zanemarimo trzaj, ne bi video ni sliku kako treba.
Kvalitet je posebna priča, na nivou je sa cenom (đubre) i verovatno bi trajala pola kutije dijabola. Cena optike je 200+ evra i na tom putu nema prečice.

Poz svom drustvu iz srbije.
Javljam se iz Herceg Novog.
Nazalost na airguns montenegro nema nego 4 clana LOL, pa bolje da sam malo ovdje :D
Imam Hatsan 125 i danas sam dobio optiku Zenith 6x32 i po svemu sto sam citao po forumima dvoumim se dali da je stavim.(tj. koristim)
Ima li iko iskustva sa ovom optikom (stara ali dobra ), hoce li izdrzati Hatsan-ovu oprugu???

Attachments

• 20160918_221014.jpg
    20160918_221014.jpg
    2.5 MB · Views: 6,583
Prelistaj malo po forumu, vise puta je objasnjavano zasto i kako - iskljucivo Nikko Stirling Air King serija za takve topove poput Hatsana.

Ja mogu da pohvalim Leapers optiku za springerusu. Imam UTG True Hunter 4x32AO na Hatsanu (stiker edge), Za sada sve super, drzi nulu, jako bistra oprika (u ovom cenovnom rangu 85eur). Jako bitna stvar je staviti i dobre nosace, Dvodelni koji su dosli sa optikom i nisu bas... srecom letos mi dolazili rodjaci iz USA pa sam dobio Leapers offset nosac, zato sto na Striker Edge optika se montira mnogo unapred, da kazem, pa moras da krivis vrat da bi dobio jasnu sliku.
Leapers je jako tesko nabaviti kod nas, jedino gde sam nasao u okruzenju je u Sofiji (arms.bg).
71PvD9fiquL._SL1500_.jpg
U pocetku sam hteo da uzmem Nikko Airmax, kontaktirao Venatio.hr. Medjutim, oni mi nisu savetovali da uzmem airking-a, izgleda da postoji neki problem sa poslednjim serijama. Opticki deo je i dalje jako dobar, ali guma na turretima puca i kida se. Savetovali su mi da uzmem panamax seriju, kazu trebalo bi da je izdrzljiva kao airking samo imam metalne turrete umesto gumenih.
A evo i njihovog odgovora

Pozdrav,
to sa Airkingom se počelo događati najednom u zadnje 2-3 godine. Prijavili smo im i rekli su da će rješiti problem no za sada ćemo pauzirati te uvoze dok ne budemo sigurni da je problem stvarno rješen i da nećemo dobiti neke zalihe od ranije.
Cijena za Panamax 4-12x50AO je 1330,00kn (175-180€, s time da imate mogućnost povrata poreza) i trebao bi biti jednako izdržljiv kao Airking.
Što se Long Range serije tiče, sumnjam da će dolaziti osim ako se ne pokaže neki veći interes. Moramo dobro paziti koja uvećanja i modele donosimo jer se radi o skupljoj robi koja se ne prodaje svakodnevno pa je velik lager problem.

IMG_4399.JPG
ovo su slike jedne optike iz njihove radnje, 4.5-14x50 (na nju daju 20% popusta...pa kome ne smeta...)
IMG_4398.JPG

Od clana foruma sam kupio Panamax 3-12x50AO, jako dobra optika, pogotovo za cenu, jos je nisam montirao, jer mi nova puska jos nije stigla :twisted:
Sve u svemu, moja preporuka bi bila UTG Leapers za springeruse, Ako imate mogucnost da se zaletite do Sofije i uzmete u arms.bg (proverite sta imaju na stanju, ali mogu da nabave skoro sve). Takodje imaju jeftine dijabole, JSB heavy 500kom za 10tak eur...

Air Kinga je jako teško naći, naročito sa podesivim uvećanjem (ima ih na Novom Zelandu). Tražio sam za jednog drugara u UK i jedva sam našao polovan. Air Max od Hawke-a i vidim da Ameri hvale UTG, to ti je rešenje za magnume. I da se pomoliš Bogu ha ha. Ostalo ni ne pokušavaj. Meni je npr. Gamo Whisper X 4.5 mm razbio Nikko Stirling Mountmaster za pola sata pucanja. Šta bi joj tek uradio Hatsan 125...

Pre neko vreme spazio sam jedan opticki nisan (FFP) i resio da cu taj da uzmem. Nisam posle nista ni gledao drugo, tako da imam pitanje u vezi bas tog.
Debljina koncanice je 0.07 ili 0.06 MRAD. Kad se uradi matematika to je 7 odnosno 6mm na 100m bilo da je uvecanje 5 ili 25x. Znaci odprilike pokriva 6.35 dijabolu.
Da li je to i dalje ok za precizno gadjanje?
Drugo pitanje, pri uvecanju 25x na 100m ima 70cm (7MRAD) vidljivih, sa donje strane. U sustini toliki pad je vidljiv na 100m. Na 150m to je 105cm.
Da li je to dobro za vazdusnu pusku?

dali se isplati.. lukovi.rs tj kupovina u SRBIJI
Hawke Vantage IR 6-24x50 AO Rifle Scope - Reticle Mil Dot - 276 eura
Hawke Panorama 6-18x50 1/2mildot AO Rifle Scope - Reticle 10x Half Mil Dot - 370 eura

Users who are viewing this thread

Back