Koju pusku kupiti

Rioanti

New member
Pozdrav moje ime je Nemanja.Zeleo bih da kupim neku vazdusnu pusku ja nemam iskustva sa vazdusnim puskama pusku zelim da koristim iz hobija.Trazio sam po nasim prodavnicama pogledao dosta recenzija i naisao na nekoliko pusaka a to su:
1.Cometa Galaxy 220 4.5mm
2.Diana 21 FBB 4.5mm
3.Gamo Big Cat 1000E 4.5mm
4.Gamo Black Shadow 4.5mm
5.Gamo Big Cat 1250 4.5mm

Ako neko ima iskutva sa tim puskama ako moze neka podeli to iskustvo bio bih zahvalan

Takodje ako neko ima da preporuci pusku do 200E- moze slobodno bio bih zahvalan

Ja trenutno o vazdusnih pusaka ne znam nista ni sta da gledm kod njih i koliko je bitna brzina i koliko je bitan kalibar kod diabola.Takodje sa tom puskom koju odaberem bih zeleo da pogadjam mete bar nekih 50-100 metara ako je to moguce naravno to kazem zato sto sam video na recenziji puske Cometa Galaxy 220 na kanalu Dumdum da pogadja metu na 80m optickim nisanom i pravi grupaciju od oko 5-8cm tako da jos sam skeptican sa svim tim informacijama jednu kazu da puske takozvane "springerice" nemogu da gadaju preko 30-40m precizno na nekim receznijama ljudi eto pogadjaju i do 80m tako da sam trenutno zbunjen i resio ovde da postavim pitanje to jest da pitam vas iskusne ljude pa da vidim sta da kupim hvala na svim odgovorima unapred!

Kolega zamolio bih vas da pročitate pravila foruma i ukratko nam se predstavite u rubrici namenjenoj za to. Uprava!

Takodje da dodam posle citanja dosta komemtara o raznim puskama dosao sam do informacija da puske do 200e mogu da prave dobru grupaciju do 50m al meninje eto interesuje dali bar mogu naprimer neku metu od sirine 30 cm u normalnim uslovima pogoditi i do 80 metara naprimer kao sto kazem u velikoj sam dilemi a ne znam nista o puskama

Druze najpre se predstavi u rubrici novi clanovi pozdravljaju , nakon toga neko ce odgovoriti ...

Pozdrav drugar , pa vidi od navedenih pusaka moj redosled bi bio diana pa kometa ove ostale licno ne bih ni gledao , to na jutubu sto je prikazano po meni je samo reklama i tome nista ne veruj ...

Dodaj joa neki dinar na tu Dianu 21 fbb i uzmi Dianu 240 clasic.
Mislim da ce se i ostali sloziti sto se tice 240-ice.

Slazem se sa kolegama. Dodaj jos 4-5000 (mozda i manje) i pazari Dianu 240. Sto se tice namere da gadjas na 50-100m, ima kolega koje se bolje razumeju, al ja mislim da bez dobre PCP na tim daljinama slabo. Ledeni sa Zastavicom pravi cuda, al on je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

Sto se tice Cometa 220 galaxy to mi je nekako i u pocetku bio favorit i Diana 240 classic sam cuo da je dosta hvale po komentarima kod mene ovde imam jos jednu soluciju a to je Big Cat 1000E IGT sa optickim nisanom i cena je 24.000 sa 4.5mm 305ms a sa 5.5mm 220ms e sada mene zanima da li da uzmem tu big cat ili da le je moguce poruciti dianu ili cometu preko interneta posto ne treba prijaviti pusku u mupu tj te dve puske su ispod 200ms jer ako nemogu poruciti spadam samo na BigCat 1000E IGT(integrisani gasni klip) jer se nalazi u prodavnici u mom gradu i ne bih imao troskove puta..Hvala na odgovorima unapred svima

Dosao sam do novih saznja i odlucio sledece posto evo vec 20 sati tragam za informacijiama po interenetu
Kupio bih neku od sledecih pusaka pusku bih koristio iskljucivo sa optikom
1.Cometa Galaxy 220 195/ms 4.5mm i u 5.5mm ista cena 17200 din+GAMO 3-7X28TV optika 4200 din=21400 din (Favorit)sa drvenim kundakom je 20000din
2.Diana 21 FBB 175ms/ 4.5mm dolazi sa optikom 26000 din
3.Gamo Big Cat 1000-E IGT (integrsiani gasni klip)4.5mm 305/ms i 5.5mm 220/ms obe dolaze sa optikom i obe kostaju po =24000 din
4.Diana Classic 240 4.5mm 175/ms 26000 din bez optike ako kupi i optiku to je vec 30200 din i to bih uzeo u krajnjem slucaju da ove gore navedne puske su bas losije i odudaraju po kvalitetu i prefomansama zato sto mi prelazi budzet

Dali uzeti 4.5mm ili 5.5mm

Hvala unapred svima na odgovorima

Springerica u 4,5mm, Diana 240 ima moj glas.
Imao sam je, za 10 do 25-30metera je odlična, može i još malo dalje za plunkanje, gađao konzerve i slično do 50ak metara.

Ovako posto mi se Cometa 220 Galaxy vise svidja od Diane 240 classic ali kazete da je diana bolja msm svi glasovi su za dianu odlucio sam da kupim obe nagovorio sam brata tako da ja uzimam Cometa Galaxy 220 a on Dianu 240 classic hvala svima na predlozima i pomoci puno :)

Probaj pretragu u forumu. Znam da je negde neko pisao o ovoj marki (nije ovaj model) al da me ubijes ne znam gde.

Zdravo narode, upadam u ovaj thread sa starim pitanjem, šta da kupi početnik ako želi pušku koliko toliko pristojnog kvaliteta, za gađanje na malim razdaljinama i bez prijave u MUPu.
U zadnjih par meseci koliko pratim, forum je uvek imao konsenzus kod preporuka, međutim prvo je Perun 73x otišao u istoriju a sada izgleda i Diana 240 (odgovor iz Top Gun-a je da je neće uvoziti).
Tako da bi bio zahvalan ukoliko imate nekih novih preporuka za taj cenovni rang blizu 30K.
Evo par koje ja, laik, mogu da izdvojim:
Diana 250 - Malo jača cena od 240... (dok sam tražio 240 nisam se setio da pitam da li ovu imaju na stanju)
Diana 21 - Sintetika bljak, ali i manja cena.
Walther Browning X-Blade Hunter - Nemam pojma o pušci ali vidim da je cena tu negde...

Svaki savet je dobrodošao. Naravno ne jurim ja dam baš 30000, ako se modeli iz trenutne ponude ne isplate uzeću neku jeftiniju, ionako sam apsolutni početnik. Ali nebih išao preko te cifre. Korona + slaba snabdevenost prodavnica i moja potraga za puškom se poprilično odužila...

Ja bih sačekao da dođe Weichrauch u Srbiju. Pretpostavljam za dva meseca. Biće kod nas hw 30 povoljno.

Users who are viewing this thread

Back