Koliko je dobar plastični prigusivac

goldies2005

New member
Dobro veče kolege, kao što sam naslov kaze zanima me vase mišljenje kada je u pitanju prigusivac.

Naime, mora li biti neki sumo, tatsu ili posao isto tako može da odradi i plastični 😃.

Hvala I pozdrav...

Evo da ja odgovorim, nisam mogao cekati tako da je jutros sve završeno. Prvo radi EXTRA i smanji zvuk za duplo (izmericu jos i decibel metrom pa okaciti) a sto se tice preciznosti tu nema baš nikakve promene. Sve u svemu itekako može plastični da uradi posao, cak i bolje od metalnog jer je dosta lakši.. U pitanju je Stoeger XM1 .22

Da dodam da je moderator patentiran jos 1920 god.

20221216_132727.jpg

mzdv said:
Da li je ispunjen necime ili su samo u pitanju plasticne komore?

Samo plasticne komore i po mom mišljenju nema potrebe za ničim više.. Ceo moderator je iz jednog dela, nemoze se rasklapati.

Moglo bi biti ali ne za ovaj tip posto su u pitanju spirale i pitanje je sta bi od toga bilo, aj da vidim da nadjem patent pa kacim za koji minut...

Kolega molim vas d aprvo prictate pravila foruma i predstavite se u odgovarajucoj sekciji foruma
pozdrav
uprava

Evo da ja odgovorim, nisam mogao cekati tako da je jutros sve završeno. Prvo radi EXTRA i smanji zvuk za duplo (izmericu jos i decibel metrom pa okaciti) a sto se tice preciznosti tu nema baš nikakve promene. Sve u svemu itekako može plastični da uradi posao, cak i bolje od metalnog jer je dosta lakši.. U pitanju je Stoeger XM1 .22

Da dodam da je moderator patentiran jos 1920 god.

View attachment 13763
You are reselling copyright designs from cults3d.com without permission of the owners. You are reselling them on your website https://3d-pcp-parts.com illegaly.
Your website and bankaccount is reported and legal steps will be made.

Kolega Zorane iz Elemira, kao komsija i moderator foruma bih vas zamolio da se poredstavite u sekciji na forumu "novi clanovi pozdravljau" i da procitate pravila foruma.
Hvala unapred

Video sam plasticni prigusivac, napravljen od "filtera za gorivo" sa Ali-expressa, sa 1/2" UNF navojem, sto je ustvari samo prazna plasticna cevka sa poklopcima na oba kraja.
A u sredinu kolega stavio viklere za kosu oblozene onim zelenim, grubim materijalom sa sundjera za ribanje.
Smejao sam se dok se nisam uverio u efikasnost ovog jeftinog resenja.

1701184668611.png

Prigušivač na oružju je praktično ista stvar kao auspuh na kolima. Služi da uspori kretanje gasova, kod nas vazduha, kako bi se prigušio zvuk koji nastaje usled velike promene pritiska.
Ima više principa tj. načina prigušenja kao i njihovih kombinacija tako da postoje razne varjante kako se dolazi do cilja pa ne treba da čudi što nešto izgleda šašavo ali radi posao.

Video sam plasticni prigusivac, napravljen od "filtera za gorivo" sa Ali-expressa, sa 1/2" UNF navojem, sto je ustvari samo prazna plasticna cevka sa poklopcima na oba kraja.

Ja sam do sada video baš puno tih "filtera" sa alija. Nijedan nije bio od plastike (uvek su alu), čak i oni najjeftiniji.

Da dodam, meni se čini da su ti "filteri" sa Alija za vatrena oružja, 5.56, 7.62 i 9mm sa odgovarajućim navojima. Mislim da je bolje za vazdušno oružje koristiti moderatore za vazdušno oružje (propisi i pravni razlozi).

Users who are viewing this thread

Back