Kralom na migranta

SMD said:
Bila je neka prica, ne znam da li je istinita, da su krivolovci u Africi ubijali slonove sa 22lr kalibrom, tako da, sto kaze Voja, suludo je pricati sta moze sa cim.

Ja sam to pricao. 22lr ima Stinger CCI laboraciju koja vozi skoro 600ms i ima do 300 dzula. Otac i ja smo testirali na limovima, to cudo probija ono sto 44 magnum i 357 magnum ne mogu. Prosta fizika, velika brzina plus mala povrsina zrna na malu povrsinu lima, jednako perfektna rupa kao burgijom izbusena... Takodje ta laboracija nema neku preciznost...

@Robija @Vidak
Pitam Vidaka baš zato što sam se lično uverio da, kada se lepo cilja, mladog veprića od oko 40kg bez problema "momentalno" obara. Prema tome, nemojmo se lagati. V.oružje je vrlo opasno u rukama neznalca ili čoveka koji ima problema sa samokontrolom. A zakoni su sve oštriji, jer u državnom sektoru se više ne ide na posao da se pije kafa, kao pre.

bojan.ks said:
zato što sam se lično uverio da, kada se lepo cilja, mladog veprića od oko 40kg bez problema "momentalno" obara.

Ovakvi komentari ne pomažu.

bojan.ks said:
Prema tome, nemojmo se lagati. V.oružje je vrlo opasno u rukama neznalca ili čoveka koji ima problema sa samokontrolom. A zakoni su sve oštriji, jer u državnom sektoru se više ne ide na posao da se pije kafa, kao pre.

Opasan je i automobil, upaljač, viljuška, elektricitet, zica, konopac, kamen, motka i da ne nabrajam dalje. Automobilom ubiju samo ponekog veprića a ljude da ne brojimo (sigurno hiljade godišnje). Čak mogu da stavim ruku na panj i da se opkladim da je ne računajući ratove automobil oružje broj jedan (po broju povreda i smrtnih ishoda).

Ovakvi komentari ne pomažu, ne vode nikuda i kose se sa pravilima foruma.

bojan.ks said:
@Robija @Vidak
Pitam Vidaka baš zato što sam se lično uverio da, kada se lepo cilja, mladog veprića od oko 40kg bez problema "momentalno" obara. Prema tome, nemojmo se lagati. V.oružje je vrlo opasno u rukama neznalca ili čoveka koji ima problema sa samokontrolom. A zakoni su sve oštriji, jer u državnom sektoru se više ne ide na posao da se pije kafa, kao pre.

Bojane, ne sporim ja da neke vazdusne puske mogu da usmrte skoro sve, ja samo sporim onaj deo gde kaze da su informaciju dobili od lovaca koji koriste takve puske. Koliko ja znam kod nas lovci ne love vazdusnim puskama.

Sto se tice neznalca, pre par nedelja sam vodio tastu kod doktora i dok sam cekao, ispred je bila grupa momaka, jedan je bio bez majce sa ulepljenim zavojem na grudima, iz price saznam da ga je drugar pogodio vazdusnom i da je grudna kost zaustavila dijabolu. Toliko o tome. :)

Nema potrebe za informacijom od lovaca. Posebno kad se u obzir uzme da je kod nas lovac onaj ko redovno plaća članarinu, ne mora imati pušku i ne mora nikad otići u lov. 90% lovaca nema blage veze ni o oružju koje nosi...

Postoje zvanične informacije na tu temu, problem je i što se novinarima sad naziva narod koji je plaćen da prepisuje "vesti" sa interneta.

https://link.springer.com/content/pdf/10.1186/s41935-020-00182-7.pdf

Users who are viewing this thread

Back