Krštena C springerica za max 35.000 rsd

slavia634

Active member
Pitam za mladjeg rodjaka ... mnogo voli sportsko streljastvo i hoce da po prvi put kupi sebi neku prelamacu.
Ima li mozda nesto za taj novac a da je krsvetno napravljeno. Znaci za max 35.000 din.

Moze i PVC kundak, ali da otvoreni nisani i okidac budu metalni. Da su i okidac i nisani zadovoljavajuce stelujuci, te da je sto bolja preciznost.
Pozeljno bi bilo da je puska bar 16J, eventualno i malo jaca i da je u kalibru 5,5. Pozeljna je opruga a ne gasni klip (ako moze da se izbegne). Da je puska normalna i laka za servisiranje, podmazivanje itd. Gadjao bi mete na 25-35m u skoro pa napustenom planinskom selu daleko od grada gde ionako ide cesto zbog pcela i sitnijih poljoprivrednih radova oko kuce. Cesto tamo i noci, pa hoce da u slobodno vreme ima neku zanimaciju. I optika bi vrv dosla kasnije, mada sam mu rekao da tako jake springer puske i optika "ne idu zajedno" . Ali to otom potom, za sada samo dobri mehanicki nisani.

Prilicno ga je zainteresovalo streljastvo, i mogu da kazem da poprlicno dobro i puca, jer je probao vise puta sa mojim puskama, ali na mnogo manjim daljinama - sto ne voli, nazalost.

Da sada ne bih listao sva pisanja ovde ... ako nesto postoji za taj novac, pisite ... prevashodno, puska bi se kupovala nova, a moze mozda i polovna. Nazalost, sem ovih mojih Slavia, i nekih bas skupljih modela Weihrauch mnogo malo poznajem ove druge modele. Cometa, Gamo, Hatsan itd. Ima li nesto da vredi bar koliko toliko za ovakvu namenu.

Kada sam mu, bar to sto znam, objasnio oko PCP-a i tih vecih daljina, nije apsolutno zainteresovan. Znaci, iskljucivo puska sa sto manjim okolnim zezalicama, bocama, kompresorima ..., prelamaca i nista drugo.

Hvala, ... pratice temu i on, te se vrv odluci i da se pridruzi ovde

Last edited:
Weihrauch HW30S je najbolji odgovor u 99% slucajeva, a i smatram da svako treba da je ima u kolekciji. Ima u Peloponezu u Novom Sadu za 33.490 Rsd. A maltene istih dimenzija je kao Crvena Zastava M81A i super je i za steljanu i 10m kao i za puckanje i plinkanje napolju

548c55a74cc6a5eae6530c37ce571e4c.png

2f9624cf61139797692c39ac8db6a71c.jpg

SM Spring-meister

Last edited by a moderator:
Joco, kod nas u Vranju, to je neki uopsteni naziv kada kupujes nesto, da je koliko tolko ok sa kvalitetom, a da ne kosta mnogo :). Moze da se prevede i ovako ... krsvetan=normalan (misleci na kvalitet) :). Nisam bas siguran da li se koristi ovaj "zargonski pridev" i u drugim delovima Srbije. Mislim da jeste, mozda i gresim. Izvinjavam se na nejasnoci, ukoliko sam je napravio :). Ako nista drugo, vise ljudi ce sigurno uci da vidi sta je to "krsvetno" :) .. a ako admini procene da nije adekvatan naziv, neka preprave u "prva" u nazivu teme .. slazem se.

Last edited:
Joco, kod nas u Vranju, to je neki uopsteni naziv kada kupujes nesto, da je koliko tolko ok sa kvalitetom, a da ne kosta mnogo :)
Nisam bas siguran da li se koristi ovaj "zargonski pridev" i u drugim delovima Srbije. Mislim da jeste, mozda i gresim. Izvinjavam se na nejasnoci, ukoliko sam je napravio :). Ako nista drugo, vise ljudi ce sigurno uci da vidi sta je to "krsvetno" :)
Ja sam bio ubeđen da si hteo da kažeš "krštena" 😁

ok, znaci diskutujemo i trazimo neku C pusku za 35.000 din, a da je normalna-krsvetna-kasvetna .. po kvalitetu 🤣
Koristi se za ovo kod nas i rec "kasvetno".

ok, znaci diskutujemo i trazimo neku C pusku za 35.000 din, a da je normalna-krsvetna-kasvetna .. po kvalitetu
Koristi se za ovo kod nas i rec "kasvetno".

Iskreno stvarno i realno ne kapiram potenciranje i trazenje springerice C kategorije pogotov za 35.000? Ok ja imam c i 5.5mm springerice , ali HW50s i Hw97Kt koji su kupljeni verovatno ne iz istog razloga zbog kojeg vi trazite.

Kapiram ja pocetnik je pa daj sve sto se moze za najmanje para. Sto vece brzine i sto veca snaga, ali iskreno kao neko ko maltene ima ceo (skoro) asortiman HW pusaka i kalibara stvarno je nepotrebno da se krece sa velikim snagama i brzinama.

Kao sto se pocetniku ne daje 3.0L sa 300ks kao prvi auto ako ste normalni...

Budite pametni i slusajte nas koji znamo i imamo i kupitw Hw30s koji cete ostaviti unucima pa posle kad se naucite i budzet poveca kupite nesto jace , ali kvalitetnije...

Kineze i Turke retko ko na forumu preporucuje..

SM Spring-meister

Budite pametni i slusajte nas koji znamo i imamo i kupitw Hw30s koji cete ostaviti unucima pa posle kad se naucite i budzet poveca kupite nesto jace , ali kvalitetnije...

Kineze i Turke retko ko na forumu preporucuje..
Pa niko ne sme da preporuci nista sto nije HW, zato sto cete, posle, da ga pojedete sa komentarima. :cool:
Mislim da je pametno kupiti vrhunsku pusku ako se ima ozbiljnosti i para. Tipa HW. Ili ako je za zezanje, ne bacati pare u vetar.
Imam kineza i prezadovoljn sam sa njom za njenu namenu. Jeste da se rita ko magarac i da je bucna, ali pravi grupe od 15mm na 20m sa mehanickim nisanima. Ima odlican okidac sto ne mogu da kazem za slavije ili slicne.
Meni ima smisla ili takva neka ili takmicarska. Da se takmicim necu tako pala kineska.

Pa niko ne sme da preporuci nista sto nije HW, zato sto cete, posle, da ga pojedete sa komentarima. :cool:
Mislim da je pametno kupiti vrhunsku pusku ako se ima ozbiljnosti i para. Tipa HW. Ili ako je za zezanje, ne bacati pare u vetar.
Imam kineza i prezadovoljn sam sa njom za njenu namenu. Jeste da se rita ko magarac i da je bucna, ali pravi grupe od 15mm na 20m sa mehanickim nisanima. Ima odlican okidac sto ne mogu da kazem za slavije ili slicne.
Meni ima smisla ili takva neka ili takmicarska. Da se takmicim necu tako pala kineska.

Imao Kineze i Spance i dosao sam do jednog pametnog zakljucka.

Nisam dovoljno bogad da kupujem jeftine stvari!

Bolje ustedeti pare jos koji mesec i kupiti kvalitet koji ce da vecno traje nego nesto jeftinije samo da se prangija...

Nisam snob samo sam prosao sve i svasta i imao veliki asortiman pusaka i kao neko sa iskustvom i nema potrebe da pravite iste greske kao i ja

SM Spring-meister

Легла би човеку добро Славија 634, мислим да знамо колегу који је има. 😂

Иначе мој глас иде за 50с, јесте скупља мало и нисам буржуј неки али пре бих пробао додати још 15-20к па знати шта имам. На страну што се ако га смори може продати скоро за исте паре за које је узео.

А некоме је Комета 300 врх пушка, све зависи од очекивања.

Imao Kineze i Spance i dosao sam do jednog pametnog zakljucka.

Nisam dovoljno bogad da kupujem jeftine stvari!

Bolje ustedeti pare jos koji mesec i kupiti kvalitet koji ce da vecno traje nego nesto jeftinije samo da se prangija...
Molim te objasni mi smisao da imas 5 ili 7 HW pusaka. Postovao je neko od kolega. Kad su polovina tih pusaka slicne.
Ne razumem o kakvom to kvalitetu pricas kao da se tim puskama nista ne desava.
Drugar ima cometu. Mislim da je ispucao preko 10.000 dijabola i tek tada smo uradili neki servis. I dalje je ko nova.
Slazem se sa tobom da treba kupiti kvalitet. Ali on za 300e ne moze da kupi HW77 ili slicnu.
Ove jeftinije su jeftinije sa razlogom.

Users who are viewing this thread

Back