Krenuo sam sa sklapanjem kundaka. Ako nakon svih ovih i narednih radova bude pukao, završiće kod komšije u kotlu. Bar da bude neka korist

.
Pre par dana sam zalepio oba dela kundaka Henkel lepkom za drvo i iskoristio postojeće šrafove da ih stegnem i fiksiram idealno na pravu poziciju. Danas izvadio šrafove razbušio rupe i tiplovao drvenim tiplovima od 8 mm.
Nisam siguran da je ovo dovoljno pa bih ipak ubacio navojnu šipku zalepljenu sa epoksidom od prilike kao što je postavljen šraf za drvo na drugoj slici. Naravno šipka bi ulazila sa gornje strane po pravcu kao što je šraf postavljen. Šipka ne bi kačila gornji tipl (što se i vidi na slici) a donji ide u stranu pa mislim da i ako ga zakači da ga neće preseći. A i mogu da bušim malo u stranu da što više promašim tipl.
Koristio sam razne savete koje sam čuo ovde i pokupio sa neta pa ako imate još nešto pametno, tu sam. Dok ne uradim naopako :mrgreen: .
E da, u planu je navojna šipka od 8 mm. Nekako mi 6 mm deluje mnogo tanko u odnosu na ceo kundak.