Kupovina nasleđenog oružja iz "D" kategorije

maher85

Member
Pozdrav svima!

Da li je neko imao iskustva sa kupovinom oružja iz "D" kategorije koje je nasleđeno?

Konkretno, koja je procedura za preuzimanje, odnosno kupovina od naslednika oružja a koje pripada "D" kategoriji? Oružje se nalazi u depou MUP-a.

Meni je jasno šta kaže ZOOM prilikom kupovine oružja iz ove kategorije, ali me interesuje u praksi da li je neko ima iskustva sa ovakvom situacijom.

Unapred hvala.

Pozdrav,
Marko

Moj rodjak je tako kupio sacmaru, covek od koga je kupio je imao papire od ostavine, i otisli su zajedno u sup i tamo je preuzeo pusku, ako te zanima nesto vise mogu ga pitati za detalje, ali verovatno svaki mup u ovoj drzavi ima neka svoja pravila vezano za to.

Oružje "D" kategorije, je obrisano iz evidencije MUP-a. Naravno pod uslovom da je kupljeno od uvođenja novog zakona. Ukoliko se vodi na staru dozvolu, potrebno je uraditi kategorizaciju. Puške koje su u "D" kategoriji brišu se iz evidencije MUP-a. Dakle takva puška nema razloga da stoji u MUP. Pretpostavljam da ju je neko greškom tamo odneo. Ja da sam naslednik otišao bih u MUP uzeo svoju pušku i odneo je kući.

Users who are viewing this thread

Back