Kupovina V.P. (koju pušku kupiti)

Hvale je oni kojima se nije pokvarila a kude oni kojima se pokvarila. Hatsanova pumpa je kopija Hill pumpe i vrlo je dobra. Problema može da bude i većih i manjih. Manji su sa o-ringovima, lako se i brzo reše (ako se ima iskustvo). Veći su sa klipom trećeg stepena i nemoguće ih je rešiti bez reklamacije pumpe i slanja novih Hatsan originalnih delova.
Zbog toga je kupovina kineske pumpe lutrija... trojca će da kupe i biće dobra ili odlična a jednom će da se pokvari i moći će da se slika sa njom... Legalnom kupovinom hatsan (ili neke druge) pumpe ste zaštićeni i osigurani. Moja Hatsan pumpa se pokvarila odmah po kupovini, menjao sam o-ringove svaki dan po dvaput. Problem je bio u defektnom klipu i to je brzo rešeno od strane prodavca. Tu pumpu sam prodao pre skoro godinu ipo dana, koristio je moj drug pa je i on prodao, sada je koristi treći vlasnik i od reklamacije se nikada nije pokvarila.
To je o kvalitetu pumpe...

Drugi, bitniji za mene detalj je kvalitet vazduha, koji je na veoma niskom nivou (pun vlage), ja bez da mi neko plati 100e ne bih pumpao svoju pušku pumpom. Znam da će biti komentara kako neko nema vode i pumpi i sličnih... vlaga se ne vidi (sem u vrelim letnjim mesecima), ali se zato itekako vidi rđa u pumpi, a video ju je svako ko je otvorio pumpu, što mogu da posvedoče i svi kojima sam ja menjao o-ring na pumpi. Nema pumpe bez rđe (i to užasnih velikih naslaga rđe. Puška koja se pumpa pumpom mora se servisirati bar svakih 6 meseci.

@Wooyaden ,sta podramuzaves pod servisiranjem puske da li pored pregleda i podmazivanja i radovnu zamneu nekih delova?

marenzi said:
Da imaju ,to ti je kao auto sa dodatnom opremom koja kosta vise :D
Ja koristim hatsan pumupu vec godinu dana nikakv kvar nisam imao,neki je hvale neki kazu losa ,mene sluzi bez problema a pusku sam napunio bar 100 puta sa njom,pri tome nikad nisam pazio da li se pregrejala ili slicno, napumpam 2 puta po 35 puta i eto pun cilindar i to sve u 5,6 min.Sto se tice te Hatsan pumpe imas moju preporuku.
Hvala puno ,elem danas ponovo nazovem Grof komercijalu da vidim hoce li konacno proslediti cenovnik i dobijem "mnogo"ljubazan odgovor od nervozne sluzbenice kako jos nisu napravili presek stanja robe nakon sajma. Elem da jos upitam vlasnika AT 44 ,da li su mnogo bucne puske bez prigusivaca ?

veoma je bucna puska bez prigusivaca ,mozda glasnija od malokalibarke :D
moj savet uzmi QE jeste duza al je svakako tisa,meni je zao sto nisam uzeo QE kad sam kupovao :D
sto kaze voja pojavi se rdja ,kod mene cak i u cilindru puske,zaglavio mi ventil od rdje kad sam je punio i moram sam da otvorim i ocistim i problem resen ,boca je svakako dobra stvar,naravno ako ne pucas bas cesto i ako koristis cz sa kojom po punjenju imas 70 pucanja , ja na hatsanu imam 35 po punjenju pa kad dodje dan za pucanje napumpam je i do 6,7 puta u toku dana :D

Dosta sam citao ovaj forum ali ostala su neka pitanja za koje nisam nasao odgovora,hvala na pomoci jer sam nov u materiji .Zanci defnitivno QE zbog buke ako odlucim za Hatasana .kako je kod Comepte Orion ona izgleda ima prigusavac?

Ja licno nisam imao iskustva sa cometom ali koliko sam citao po forumima nije se proslavila ,kad sam kupovao pcp razmisljao sam se za tu kometu na slici mi delovala kao ok puska medjutim uzivo nikakva za moj ukus,hatsana imas da biras od bele do crne boje ,plastika,drvo ,lw,qe ,long ,short.
Bukvalno mozes sam da sklopis sta ti odgovara i to narucis u grofu :D

Dusambej said:
marenzi said:
Hvala puno ,elem danas ponovo nazovem Grof komercijalu da vidim hoce li konacno proslediti cenovnik i dobijem "mnogo"ljubazan odgovor od nervozne sluzbenice kako jos nisu napravili presek stanja robe nakon sajma.

Ja od njih ne bi kupio ništa da mi daju i 50% popusta. Ne znam kako drugi rade ali oni 100% rade u sivoj zoni (malo legalno, malo "ispod tezge").

Druže, pojasni kako misliš polulegalno? Znam da svaka puška ima svoj fabrički broj, kako to da izvedu polulegalno? Pitam jer je rodjak u Grofu kupio hatsana 125, a u policiji mu rekli kako nema žig?!

Ne znam, ali imaš od ranije diskusija na forumu, od ne izdavanja garancije (kao fazon ne izdaju Turci), pa do toga ako si dobar s gazdom onda može sve (a to ne važi za sve kupce). Stalno neki problemi s njima, a eto i to za taj žig.

Nije baš ok da napišeš da rade polulegalno a zatim na pitanje "kako" daš odgovor "ne znam". Takođe nije u redu da ono što sam ja napisao za prvu pumpu kupljenu uz prvu legalnu uvezenu Hatsan PcP pušku (dakle to tad nije bilo u prodaji već sam ja naručio od turaka) ti ovde prenosiš kao pravilo. Nije u redu prenositi tako uopšteno ni tuđe polupriče. Većinu toga što si naveo si pogrešno (namerno ili nenamerno) interpretirao iz mog iskustva sa njima. Ja nemam zamerku. Turci mi nisu dali garanciju, Bojan jeste i hvala mu.
Sem mene, problem je imao kolega mpalibrk sa Hatsan Strikerom... posle nedelju dana komunikacije sa njima, hatsana su mu zamenili (uz malu doplatu) za cz200s. Problem je imao Stefan sa herkulesom, dobio je drugog posle dva dana... izgleda da ne čitamo isti forum
Ono što (da ja znam) nije rešeno, su dve puške kolega sa foruma koji su se žalili na preciznost... Za obe su odgovor dali česi i turci (jedan cz200 i jedan hatsan gladius) i napisali da je to u skladu sa tehničkim karakteristikama. Dakle ni sa tim grof nema ništa.

Da su spori i lenji jesu, da vole masno da zarade vole, ali da su nešto preterano lošiji od ostalih naših firmi... ne verujem

Poslednji primer lenjosti:
Poslao sam česima upit za neke delove. Odgovor od Milana Kubele je stigao posle nekih 4-5 minuta... U odgovoru je pisalo (između ostalog) da se javim njihovom zvaničnom predstavniku za srbiju (gorepomenutoj firmi). Pozovem požarevac, ljubazno me zamole da im prosledim mail koji sam dobio (pretpostavljam da im je i jezik problem), i obećaju da će se odmah javiti. Prođe od tad 10 dana a ja odgovor još nisam dobio....
Neko će reći neprofesionalnost ili šta već. To je klasična domaća firma u kojoj rade mama, tata, sin, ćerka, snajka... kada ćerka napravi zijan tata odobri debeo popust i mirna bačka... svi zadovoljni niko otpušten... i tako u krug do sledeće prilike.

Kada smo vec i dalje kod Grofa da li mozda neko ima direktan broj od gazde -direktora jer vec 7-8 dana zivkam prodavnice i samo me prebacuju jedni na druge a niko nema pojma sta ima na lageru od PCP pusaka .

Pitaj Voju za broj. :)

@wooyadeen: Meni su sasvim jasna pravila poslovanja i zakoni koji važe u našoj zemlji. Ja nisam napisao polulegalno, već pod znacima navoda "sivoj zoni". Zatim sam odgovorio sa "ne znam, ..." , gde se iza zareza nalazi ostatak rečenice koji objašnjava moje mišljenje.

Nema razloga da ih hvalim, a neka svako radi kako misli da mu je najbolje.

Kao i onda kada sam u više navrata na ovom forumu objašnjavao ljudima da IMAJU SVA PRAVA koja su im zakonom zagarantovana u ovoj zemlji.

Ljudi, moj lični utisak je da oni iz Grofa uopšte ne gotive nas airgunere. Osim Darka iz te prodavnice, njemu kapa dole. I nisu toliko stručni oko vp, to im dodje kao '' ajde i to da prodajemo ''.

wooyadeen said:
Poslednji primer lenjosti:
Poslao sam česima upit za neke delove. Odgovor od Milana Kubele je stigao posle nekih 4-5 minuta... U odgovoru je pisalo (između ostalog) da se javim njihovom zvaničnom predstavniku za srbiju (gorepomenutoj firmi). Pozovem požarevac, ljubazno me zamole da im prosledim mail koji sam dobio (pretpostavljam da im je i jezik problem), i obećaju da će se odmah javiti. Prođe od tad 10 dana a ja odgovor još nisam dobio....
Neko će reći neprofesionalnost ili šta već. To je klasična domaća firma u kojoj rade mama, tata, sin, ćerka, snajka... kada ćerka napravi zijan tata odobri debeo popust i mirna bačka... svi zadovoljni niko otpušten... i tako u krug do sledeće prilike.

Evo ja da se javno izvinem Maji za prozivku o lenjosti. Dobio sam u petak odgovor.

Meni je Marko sredjivao kupovinu i bas ni jednu zamerku nemam. I posle kupovine sve sto mi treba za pusku, covek se potrudio da ako nema nabavi.
Ne mislim da rade vazdusne puske tek onako usput. Bili su cak neki pregovori sa FX-om ali ne znam sta je sa tim bilo.

firefox said:
Meni je Marko sredjivao kupovinu i bas ni jednu zamerku nemam. I posle kupovine sve sto mi treba za pusku, covek se potrudio da ako nema nabavi.
Ne mislim da rade vazdusne puske tek onako usput. Bili su cak neki pregovori sa FX-om ali ne znam sta je sa tim bilo.

Rade FX preko Gehmann-a. Marko i Bojan su izuzetno poslovni a sem toga i hoće da pomognu, u VP se ne razumeju preterano, ali zovu i pitaju onog ko se razume, otvoreni su za predloge, prihvataju sugestije.

Uostalom da nije Bojana pitao bih vas gde bi smo i pošto nabavljali JSB... Za nabavku JSB dijabola (verovatno oni koji su tek ušli u sport ne znaju koliko je bilo teško doći do JSB pre samo godinu dana) je bio dovoljan jedan razgovor sa Bojanom... Čovek me pozvao u kancelariju, sedeli, pričali o dijabolama, pitao me šta nam treba, zapisao šta sam mu rekao... i sad imamo najbolje dijabole po najpovoljnijoj ceni...

Nije sve crno/belo i ne treba da budemo zli trolovi i da pamtimo samo loše...

wooyadeen said:
Nije sve crno/belo i ne treba da budemo zli trolovi i da pamtimo samo loše...

Ne mogu a da se ne složim s tobom u vezi ove konstatacije. Moguće je da to ide na bolje. :)

Nadam se samo da će ta ljubaznost da važi za sve kupce, a ne samo za one koje poznaju ili koji idu preko preporuke (ono tipa, poslao me Voja kod vas, ...).

Takođe za Grofove imam reči hvale... Buća i Mare se uvek trude da ispune sve zahteve kupaca. Mada se dešava da radnici iz radnje pogrešno prenesu neku cenu ili informaciju, ali nije strašno.

Danas sam prelomio i pazario Cometu Orion SPR pa kako bude, od kolege sa foruma, od Hatsana sam odustao jer vec dve nedelje cekam cenovnik za par modela ,na kraju sam licno pozvao telefonom vlasnicu(suvlasnicu) i dobio sam obecanje da cu narednog dana biti pozvan i saznati cene od tada je proslo nekoliko dana ,tako da vise nemam zelju da ih zivkam svaki dan .

Users who are viewing this thread

Back