Kvalitet FX pušaka

Momci ... imate odličnu optiku koju prodajem u sekciji "oglasi" i sigurno će pasati na neku od tih pušaka od 190k koja se ne zna kod koga je ;) u svakom slučaju iskulirajte i popite pivo ... LOCK

Deco..... a da se malo.spusti lopta.... preceralo se malo...nema veze ciji je veci....
Danas je Sveti Ilija , , dajte malo da se svi opustimo i razmislimo o svemu...mi ovde treba da smo drugari , kolege, ljudi istog interesovanja. Nemojmo vise , ko je kriv i ko sta. Mnogo toga je izreceno , ali LJUDI mogu SVE ako hoce. Pa tako i da oproste , izvinu se ili sta god da treba. Zasto uvek smo sami sebi najveci neprijatelji.
Niko nije Bogom dan, svi smo zamenljivi , dajmo da budemo ljudi. Zajebimo novac , status , gordost.... budimo ovde jednostavno LJUBITELJI VAZDUSNOG ORUZJA.
Ovo nije , niti treba da bude mesto za ovakve rasprave. Ovo je nase utociste, virtuelno utociste, gde bezimo desetinama puta na dan , da procitamo nesto novo, vidimo novu fotku, grupu, klip..naucimo nesto novo, zatrazimo savet.
Niko nije savrsen . Ni Wooyadeen, Zvezdan, Zex, .......PONAJMANJE JA , ali ja SVE VAS. na odrwdjeni nacin postujem i volim kao kolege i ljude istog interesevanja .
Zelim vam svima prijatno vece , i dobar pogled,
Sash ;)

Postovane kolege,

Najlepse bih vas zamolio da se drzimo civilizovanog i kulturnog dijaloga na forumu.
Forum pre svega sluzi da iznesemo svoja iskustva, zapazanja, misljenja... da suprotstavimo misljenja ali na normalan, civilizovan i konstruktivan nacin. Nikome od nas ovde nije stalo do rijaliti programa na forumu, na rekla kazala. Ako postoje neke nesuglasice, svadje medju kolegama na forumu, MOLIM vas da to resavate privatno, ne moramo da toga pravimo rijaliti program.

Nadam se da cete me razumeti i da cemo zajedno drzati i graditi ovaj forum na jedan civilizovan nacin.

E sad sto se tice teme, tj. kvaliteta FX pusaka, imam i ja sta da dodam. Do sada sam ima 3 FX puske i sa svakom sam imao problema, manih ili vecih.
Prva mi je bila FX Wildcat, uvezena iz UK. Strasni problemi... varijacija brzine od po 100-200 fps. Nisam mogao da odgonetnem sta je u pitanju, dok Voja nije nasao da transfer port nije bio u liniji sa pellet probom (ili tako nesto). Bio sam tada toliko razocaran sa puskom da sam hteo i da je prodam. Od kada je to Voja popravio i jos sam stavio Huma regulator, puska je laser. Ne bih je prodao ni za sta na svetu...

Sa Royalom je takodje bio manji problem oko preciznosti. Nalazila se prljavstina, ili kapljica od lepka u cevi. Cim sam to ocistio, puska je pravila dijabolu na dijabolu na 50m. Sad je kod Goxy-ija pa neka on kaze...

U Peleponezu sam pazario Stremline. Opet problem. Slaba puska... 400-500 fps. To smo najlakse resili, zaboravili su da skinu transportni sraf. Cim smo ga izvadili puska je postizala i 1000 fps.

Ljudi, ako ste zainteresovani za FX puske, verovatno ste vec gledali, citali po forumima da sa njima ima problema... verovatno u vecem broju nego kod drugih proizvodjaca. To nije nikakva tajna. Ljudi narucuju Impacta i mole se da im dosdje u ispravnom stanju. Moj utisak je da se situacija popravlja, citajuci po stranim forumima ne vidim da se toliko zale na nove isporuke, Ali i svi ti korisnici koji su i imali problema, vidim nikad ne bi menjali svoj WC, ili Impact.
Vidim da je bilo problema sa nekoliko novih pusaka koje su stigle u poslednjoj turi, ali koliko sam upucen, skoro sve je reseno, uglavnom su i bile neke sitnice.. o-ring, cev nije lepo nalegla...
Mislim da se situacija sto se FX, i PCP inace, kod nas polako popravlja. Imamo sada uvoznika, imamo i servisera, prave se zalihe rezervnih delova. Dosta clanova foruma doprinosi sa svojim iskustvima i resenjima da znamo kako da resavamo problem ako se i nama nesto slicno pojavi.

Na kraju, zelim samo da kazem... FX puske su vrlo kvalitetne puske, sam vrh. Da, pojave se neki put problemi, kod nekih cesce (GK73) kod nekih manje.. .ali sve je to resivo. Kada puska radi kako treba pravo je uzivanje pucati iz nje, bilo da je to WC ili Royale ili Impact...

Bravo Miki, za uvodnu reč. Ja ću preći odmah na temu. Ponosan sam vlasnik FX Wildcat-a u kalibru .22. Pušku sam uvezao početkom 2017. godine iz Engleske, uz uvoznu dozvolu. Čim je stigla, problem. Pušta vazduh. Gospoda ispustila cilindar, a plastičnu podlošku bacili. Preživeh nekako... Posle toga, sledeći problem je bio kod barrel intela, mesinganog dela na početku cevi, koji ulazi u blok. Tu se pokazala poslovnost FX-a. Bez ikakvog pod pitanja su mi deo poslali na kućnu adresu. Zaboravio sam da kažem da garanciju nisam mogao da dobijem, jer FX nije imao predstavnika u Srbiji u tom periodu. Posle toga sam 2 puta promenio oring u cevi i to je to. Dodao bih još da sam iz iste ispucao 10-tak hiljada dijabola.
FX je proizvođač u totalnoj ekspanziji, sa enormnim porudžbinama. S toga, po mom mišljenju, ne mogu da stignu da istestiraju sve kako treba i dešava se da oružje ima problema. Npr. poslednja isporuka kod Peloponeza je skoro kompletna imala problem. Sitne dečije bolesti, ali naravno da jako nervira kada za nešto daš 1000-2000 evra i ne radi. Za te pare ima da peva. Ja sam na primer imao loše iskustvo sa jednim našim "renomiranim" prodavcem oružja, gde mi je prodao Swarovski optiku za 1800 e koja je imala problem. Poslao je jedva na servis u fabriku. Na kraju mi je nju vratio, a dogovorili se za nešto sasvim drugo. No to je Srbija. Svi mi kada kupimo nešto novo, hoćemo da je tako, u svakom smislu te reči. Možda se nameće mišljenje da u Srbiju stiže roba druge ili treće klase. Nije daleko od istine, ali FX puške imaju vrlo često probleme u startu, u glavnom rešive. Npr. Airgunbuyer iz Engleske je ukinuo prodaju FX Impacta zbog ogromnog broja reklamacija, kao "zamenu" za njega prodaje RTI Priest i to vrlo uspešno. Generalno FX sub 12 ft/lb se loše pokazao.
Conclusion: Da sam na početku, opet bi je kupio! Kada se preleže te dečije bolesti, moj Wildcat je stvarno mačka. Evo i dokaza na 50 m/6 dijabola (iz Engleske takođe).

Attachments

• 4C9C27F7-D351-4ED3-BDD8-78992425914E.jpeg
    4C9C27F7-D351-4ED3-BDD8-78992425914E.jpeg
    1.4 MB · Views: 3,708
  • BC745E82-42EE-4654-81D9-4C30330AA8D4.jpeg
    BC745E82-42EE-4654-81D9-4C30330AA8D4.jpeg
    1.1 MB · Views: 3,708
Čitam, gledam i ne vjerujem, ponešto sam i sam vidio, popravljao i radio ali iskren da budem razočaran sam možda i još više, jesu to sve sitnice i dječije bolesti kako kažete ali ljudi pazite to su puške od 1000-1500-2000 eura koje bi trebale biti ono "TOP". Neko ko kupi takvu pušku ne želi ra razmišlja da li će ona doći ispravna, precizna ili ne znam ti ni ja šta treće.
Neću da razmišljam da li je cijev dobro postavljena, da li regulator radi svoj posao kako treba, da li su o ringovi u redu, jednostavno za te pare neću! Imao sam relativno dosta PCP pušaka, radio sam na još više sve i svašta. Sebi sam nedavno kupio Edgun Matador R3M Long. Kvalitet izrade je vrhunski, jednostavno. Nisam mijenjao nijednu gumicu, regulator radi odlično, puška je precizna itd. Jedina moja zamjerka bi za sada bila na glasnoći, iako sam i to riješio.

Generalno, za mene, Royale pa sve ostale FX ispod...

RTI Priest je spomenut samo kao odgovor renomiranog britanskog dilera na probleme sa FX Impactom. Bez ikakve namere za poređenje ili opis iste. Mislim da nema potrebe za komentare tog tipa. No, izgleda da su posledice Ego virus još sa nama. Vratimo se temi. Dodao bih još ovo. Bez obzira na sve te probleme, tvrdim da je FX br. 1 u ovom svetu oružja. U ostalom, na extreme bench rest takmičenjima se to vidi sasvim jasno, ko dominira. Da, moram još da dodam sledeće. Imao sam još jedan problem sa Wildcat-om. Često mi se pojavljivao POI shift. Grupa je ostajala, ali se pomerala za mil na 50 m. Taj problem je imalo masa ljudi u USA. Rešen je stezanjem šrafova oko cilindra kada je isti napunjen na 190 bara. Verovatno da su ti šrafovi stezani dok je cilindar bio prazan, pa prilikom punjenja, dolazi do pomeranja colindra, a samim tim i cevi, koja je tim sklopom povezana. Nakon toga optiku nisam dodirnuo (godinu dana).
Ovom prilikom bi pozvao sve vlasnike FX mašinerija da iskažu probleme svojih ljubimaca, da bi oni koji žele da se ponove ovakvim nečim, znaju šta može da ih čeka. Miki Je imao problema sa regulatorom, stavio Huma i prezadovoljan. Moj fabrički npr. radi sjajno. Između 892 i 899 fps, od prvog dana do danas. Naravno, zimi padne brzina, ali je spred isti.

FX Wildcat mk2 na kome sam nešto radio je imao problem sa dvije stvari.
Prva je bila da se vijak za dotezanje opruge čekića sam odtezao i brzina je konstantno padala, u neko doba parabola je takva da je gotovo nemoguće pucati na 30m, a na dalje da ne pričam. Stavljen je loctite i to je bilo sve što je potrebno. Sitnica, ali isto to su moglu u fabrici da urade za 5 sekundi.
Drugi problem je bio u sistemu rotiranja šanžera, u 90% slučajeva nije bilo moguće ubaciti dijabolu u cijev bez da se ručno poravna šanžer sa cijevi, napravili smo neko privremeno rješenje koje je radilo a vlasnik se žalio i prodavcu te je nakon nekog vremena (10-15 dana) besplatno dobio drugi, širi, deblji kako god vijak koji gura pologicu koja dalje rotira šanžer i to je bilo sve što je potrebno.

Zbog tih i takvih sitnica, teško da budu broj 1 dok ne porade dooooosta na kontroli kvaliteta a do tada, meni barem nisu. Treba malo da se ugledaju na druge premium proizvođače i njihov QC, a Anschutz, Walther, Feinwerkbau i slične profi stvari da ne spominjem.

Pošto je kolega spomenuo, Extreme bench rest je za mene čista propaganda, profesionalci koji se tu takmiče bi pucali odlično što se kaže iz bilo čega, a ovi poznati Youtuberi, ako i nisu plaćeni od strane FXa u šta čisto sumnjam, dobiju puške koje su vjerovatno pregledane valjda 20 puta i isprobane na sve moguće načine da se utvrdi da nemaju grešaka.

Mene interesuje, ako neko zna da odgovori, zašto FXa nema gotovo nikako na svjetskoj FT / HFT sceni, i tu se valjda puca precizno na solidne daljine?

SMD said:
Mene interesuje, ako neko zna da odgovori, zašto FXa nema gotovo nikako na svjetskoj FT / HFT sceni, i tu se valjda puca precizno na solidne daljine?

Zbog okidača koji nije dorastao (blago rečeno) onima na FT puškama i zbog nedovoljne preciznosti sa 16j.

Postovani Forumasi,
Cisto da se prikljucim temi i dam neko svoje misljenje o Fx PCP puskama.
Prva moja FX pcp puska je bila Wildcat MK1 5.5mm kupljena u Poloponezu. Pravo iz kutije namestena optika i na pucanje. Prvi utisci su bili odlicni 50m u istu rupu na 100 u 2-3cm a na 150m gadjao sam konzerve od kokakole bez problema i po mirnom a i po vetrivitom danu sa 4-5 dota windage. Jedan priblem se pojavio kasnije prilikom rasturanja mehanizma za ritaciju sarzera za dijabole gde je jedan srafcic bio pretegnut i prilikom odvijanja je pukao. No to nije bili povezano sa preciznoscu puske. Sve ostalo savrseno je radilo i tu pusku sam prodao jer sam pozeleo da imam istu Wildcat 6.35 MK2. Takodje MK2 u 6.35 sam kupio u Poloponezu, posravio optiku i pravac mete. Nakon upucavanja sam primetio da puska nije precizna kao ona sto sam umao ranije. Javljam se Peloponezu i oni me salju kod Voje. Voja kao sto svi znamo je dao svoj maksimum i veoma brzo je otkriven kvar... regulator nije bio dobar spred oko 100fps. Peloponez je odmah reagovao i ponudio da vratim pusku i da mi vrate novac. Kao korisnik FX-a bio sam razocaran i kontaktirao direktno FX airguns u Svedskoj. Veoma brzo mi se obratio sin vlasnika Johan putem maila a kasnije me i pozvao na telefon. Cvrsto mi je obecao da ce da mi posalju drugu pusku a ja njima da vratim ovu kako bi ustanovili gde i kako je doslo do greske ... napominjem poslace drugu pusku i kad stigne tek onda vracam staru. U medjuvremenu ja sam nabavio Huma regulator i nastavii da pucam i otkrili smo zajedno sa Vojom jos jedan kvar. Nesto oko cevi nije bili u redu. Bez obzira na sve poteskice Voja je sastavio i sad radi ok, nije vrhunska preciznos na 100m ... grupe oko 6-10cm ali do 70m je odlicnih 2-4cm. Sve u svemu sluzim se puskom dok ne stigne nova iz Svedske.
Svaka masovna proizvidnja ima i greske zato postoje i garancije. Pre 10tak godina kupio sam nov Audi i crko mu menjac na 29.000km ... krs firma taj Audi.
Ono sto zelim reci na kraju kao prvo ... Peloponez je ucinio sve da se ne osecam ostecenim i ponudio svaku opciju koja meni odgovara.
FX AIRGUNS je odmah reagovao i ponudio novu pusku u zamenu bez rasprave sto je i za ocekivati za tako ozbiljnu firmu.
Sve u svemu ... da kupujem ponovo a sigurno cu kupiti jos jednu pusku ... bice to FX jer je najbolja opcija.
1. Vrhunske puske
2. Odlican zastupnik Peloponez
3. Odlican Servis
4. Reklamacija i zamena puske
Ovo pricam iz licnig iskustva ... ne rekla kazala vec ono sto se meni desilo.
Sa svih svetskih foruma jasno je receno da su PCP puske jos u razvoju i da svakako treba posvetiti puno vremena i pazne novoj pusci u smislu doterivanja i stelivanja zavisno od dijabole i brzine. Svi kazu da je svaka puska za sebe... regulator, cev, cekic itd i da sve mora da se uskladi i dovede u sweet spot za odredjenu vrstu dijabila.
Nakin svega sta sam video i licno prisustvovao imam samo reci hvale za Voju za koga verujem da je vrhunski majstor i poznavalac pcp tehnologije ... covek resava sve probleme bez greske jer to se i vidi kako on to radi i sa kakvom sigurnoscu prilazi problemu.
Na kraju ... da ima bolje verovatno bih kupio bolje bez obzira na marku ... jer ja za moje pare kupujem sta mislim da je najbolje i u ovim trenutku nema bolje od FX Airguns.

PS.
Kad sam vec pomenuo Humu ... kupio sam nov regulator od Hume za WC. Postavili je i nesto ne valja ... veliki spred u fps. Voja je pogleda i ustanovimo da nije lepo spakovan redulator ( podloske nisu spakovane kako treba da budu okrenute). Voja spakuje lepo podloske ... sve super radi. Nakon 100 dijabila prosfira gumica spoljna na regulatoru. Evo i primera gde svu hvale Humu a kod mene ( valjda me bije neki maler ) ni Huma ne valja.

Ne možemo da poredimo Anschutz, Steyr i sl. sa FX-om. Ljudi proizvode različite tipove oružja. Sem okidanja, kompletan sklop FX pušaka ne uživa u sub 12 ft/lb. To možete da pročitate po svim Engleskim forumima. U ostalom poznajem ljude odande, koji mi ti tvrde. Imamo sreće što nam zakon takav, pa možemo da uživamo u punom potencijalu FX-a. Mene je moj Wildcat koštao 1700 e bez ičega. A nabavio sam ga samo pola godine pre nego što je stigao u Peloponez. Ali vredelo je svaku paru. Sada da sam na početku, opet bih isto kupio. Možda MKII, eventualno.

Jako lijepo pani i iskreno
Evo svi ste gledali moje snimke, moja puška je odlična od prvog dana do danas , ništa ama baš ništa se ne dešava i pogadja tamo dje je i uperim---prezadovoljan sam a sa davidom imam jako lijepo iskustvo
sad o voji
da nije bilo voje da mi da savjet kupio bih kometu i tu bi ugasio a tada voja nije bio u opcijama za servisera,
jako puno dobrih savjeta mi je dao i na kraju došao kod mene u pg pregledao pušku odradio da tako kažem mali servis sa čišćenjem poliranjem i oduševio me svojom staloženošću i znanjem, jednostavno čovjek je perfekcionalista i drago mi je da ga osim serviserom za moju pušku ga mogu nazvati i prijateljem

i naravno za sad samo fx pa ako se na našem trzištu pojavi nešto bolje nije mi problem i to

Users who are viewing this thread

Back