LEGALIZACIJA

Status
Not open for further replies.

Stefan

Member
Za kolege forumaše koje to interesuje, dobio sam informaciju koja je procedura legalizacije za vazdušno oružje.

Iz suda uzimate potvrdu da se protiv vas ne vodi postupak odn. da niste osuđivani - taksa je 195 dinara
Uplatite taksu za registraciju vazdušnog oružja 1620 dinara
Uplatite taksu za oružni list 123 dinara.
Javite se u MUP, tamo zapišu šta treba, uzmu vaš broj telefona i jave vam kada je oružni list gotov.

Pa Stefane ja sam već bio u sudu čekam potvrdu i sve što si napisao je tako i oružije na uvid se nosi kad se podnosi zahtev u MUP-u.

Hvala i tebi na informaciji Ramirez, molim te kada zavrsis proceduru da napises kako je sve islo i sta treba, sto se kaze da bas bude iz prve ruke

Da li to prakticno znaci da ako imam bilo koju vazdusaru nelegalnu ,mogu
gore pomenutom procedurom da je legalizujem,i do kada???
I koliko se placa godisnje porez na vazdusne puske?

Ne plaća se porez na sporstko oružje (tu pored VP valjda spadaju i MK puške i pištolji).

Da, možete odneti bilo koje oružje, ne samo VP, i dobiti papire. Ako sam dobro razumeo legalizacija traje 3 meseca (znači još 2,5 meseca fore).

Jedno pitanje za ceo puk,
ima li smisla legalizovati vazdušare tipa relum, zastava, tih pušaka male snage, budući da se ponovom zakonu one kupuju samo sa ličnom kartom, tj u SUP ne postoji nikakva evidencija o postojanju tog oružja?

Pozdrav svima,imam i ja jedno pitanje koje se tice ovoga...naisao sam na par oglasa gde se u opisu navodi "Ova puška se nemože registrovati, koristite je na vašu odgovornost!" ...sta to znaci i da li je puska onda legalna ako je kupim...tj da li mogu imati probleme zbog puske ako me bude policija nesto cimala? Hvala

Roletna, moje misljenje je da je bezpredmentno bacati novac i "legalizovati" nesto sto ce za manje od godinu dana biti na nivou tiganja u kuhinji. Ali makar to vreme nit koristiti nit ista tu vp.

Sto se tice pitanja koje je postavio pocetnik1, vp iz takvih oglasa su ocigledno bez dokumentacije. posto je u toku legalizacija, nacelno je mozes kupiti, te potom otici u mup i izvrsiti legalizaciju - u tom slucaju, niko te nece cimati.

Ako u zakonu lepo piše, a piše da vazdušno oružje manje snage, odnosno D kategorija, a precizno je definisano koje vazdušno oružje ide u D a koje u C kategoriju - može slobodno da se nabavlja i drži a bez obaveze prijavljivanja nadležnom organu.

Onda stvarno ne vidim razlog i svrhu što bi neko sada prijavljivao vazdušno oružje iz D kategorije ???
(Pazite se samo prelaznog perioda, da vas tad ne ukebaju)

Za Hasu 125 je druga stvar, on pripada u C kategoriju - i tu treba promisliti šta učiniti, pogotovo u slučaju ako je kupljen preko oglasa !
Možda još malo sačekati, - pa se odlučiti.

Mada meni sve nešto miriše, da sve što bude imalo oružni list neće biti oslobodjeno plaćanja poreza.
Zasad je predvidjeno da se porez plaća samo na B kategoriju, ali šta njima predstavlja problem da časom donesu novi podzakonski akt.

I na kraju koliko sam na brzinu pročitao zakon, NIGDE nisam pronašao kako, gde i pod kojim uslovima je dozvoljena upotreba vazdušnog oružja. - Samo u streljanama ???

da, samo u streljanama. za sportsko jos nisu predvideli nikakve poreze, ali sto kazes, ko zna cas posla se usvoji neki akt pa nakace neki harac.
prelazni period zeznut za D, pa oprez.
za C, svakako regulisati dokumentaciju, posle isteka roka legalizacije nema nacina da se uvede u regularne tokove.

Ma ja sam morao, nosim je gotovo svakodnevno, ne mogu ja panduru tumaciti zakon, a i kako mi je receno prilikom registracije, treba i oruzni list za Strikera (305m/s).

Danas bio u policiji odneo pušku, uverenje, uplatnice, nepopunjen obrazac samo ga podpiso ljubazno me primili sa puške prepisali broj i popunili sve što nedostaje. Dali mi potvrdu o prijavi na kojoj piše redni broj 1. Prvi sam podneo zahtev za legalizaciju u mojoj opštini. Vratili mi pušku i rekli da navratim sledeče nedelje da potpišem neku izjavu, jr je taj na dodišnjem odmoru pa ne može sad i rekli da će biti gotovo za 10 dana. Sve u svemu ljubazni i pez ikakvog propitivanja.

Ramirez,

Šta su ti tačno od dokumenata izdali,

Oružni list ili potvrdu od od držanju oružja "C" kategorije ?
Jesi li imao optiku na puški ?

Željko

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back