LEGALIZACIJA

Status
Not open for further replies.
Radio 021:
Za dve nedelje otkako je MUP Srbije započeo akciju legalizacije oružja građani su predali svega 83 komada ručnog oružja, od čega najviše vazdušnih pušaka, pištolja i lovačkih karabina, kao i 5.112 komada municije različitog kalibra, pokazuju podaci MUP-a Srbije.

zeljko71: odneo sam potvrdu da nisam osuđivan na potvrdi naveo za legalizaciju oruzija, predao u lokalni sud, za 5 dana podigo potvrdu.
U pliciji dobio papir da popunim, da donesem dve uplatnice plaćenih taksi(obe oko 1900 din zajedno). Odneo pušku sa tim oni mi popunili obrazac što ja nisam znao kako vrazili pušku odma, ništa od papira više, netreba nikakvo dokazivanje odakle ti, kako si nabavio.
Dobio potvrdu da sam podneo zahtev za legalizaciju oružija: za vazdušnu pušku marke te i te seriskog broja ... .
Stavio pošku u futrolu i išetao pored gomile policajaca niko me nije ni pogledao.

ja sam tako isto ušao sa puškom u futroli od metar ipo, kroz šalter salu gore u zgradu gde su kancelarije, niko me nije ni pogledao mogao sam sa zoljom ući.

Ramirez,
Jasna mi je procedura legalizacije, odnosno šta traže od potvrda.
Ono što sam ja pitao je : Šta ćeš ti na kraju dobiti, oružni list ili potvrdu o prijavi oružja "C" kategorije ?
i nisi mi odgovorio da li si imao optiku na puški ?

Potvrdu o prijavi sam već dobio. Po obrazcu koji sam popunjavao verovatno oružani list za oružije D kategorije ili za tu pušku neznam tačno. Optiku sam skinuo.

Roletna said:
može dobiti samo oružni list, jer je još uvek stari zakon važeći.

Hmmm, oružni list ?
Po tome ispada da će država imati koristi od poreza !

I šta kad stupi sledeće godine na snagu novi zakon, treba li ponovo ići u MUP pa tražiti da se prevede puška u novonastale kategorije i da li će to opet koštati ?

na sportsko oruzje, odnosno vazdusne puske se ne placa godisnji porez.

sledece godine, kad na snagu stupi novi zakon, imaoci oruzja iz kategorije C ce, kao i oni iz kategorije B, imati neku vrsti obaveze da vrate oruzni list. tada ce dobiti neku formu potvrde da imaju registrovano oruzje kategorije C.

oni koji trenutno imaju oruzni list za vazdusno oruzje koje potpada pod kategoriju D, ce samo razduziti oruzne listove i to je to, vise nece trebati nikakav papir.

oni koji trenutno imaju vazdusno oruzje koje potpada pod kategoriju D, a za njega nemaju oruzni list - mogu da plate taksu i da ga legalizuju, ili da se strpe do sledece godine dok novi zakon krene sa primenom, i nikom nista (samo je prelazni period zeznut)

oni koji trenutno imaju vazdusno oruzje koje potpada pod kategoriju C a za njega nemaju oruzni list - moraju uraditi legalizaciju i uzeti oruzni list, posto sada mogu bez utvrdjivanja porekla da dobiju dokument za vazdusno oruzje, koji ce sledece godine zameniti potvrdom. ako preskoce legalizaciju, sledece godine nece moci da izvrse registraciju oruzja u kategoriju C, posto nemaju nikakav dokument kojim mogu dokazati poreklo nabavljenog oruzja C kategorije - racun ako je kupljeno kod domaceg prodavca, ino racun i carinske deklaracije ako je uvezeno iz inostranstva, ili ugovor o kupoprodaji, ako je nabavka izvrsena od fizickog lica.

licnog sam misljenja da se kod njih treba ici sa sto manje stavki.
opticki nisan ti je na slobodnoj prodaji, i nema nikakve veze sa samim cinom legalizacije

Dok smo billi u subotu na skupu kod Mauzera dolazila policija kući malo se raspitivali pitali moju suprugu dali se slaže, kakva su deca itd. Klasična procedura za dobijane oružanog lista.

Ramirez said:
Dok smo billi u subotu na skupu kod Mauzera dolazila policija kući malo se raspitivali pitali moju suprugu dali se slaže, kakva su deca itd. Klasična procedura za dobijane oružanog lista.

Pretpostavljam da dosada nisi imao nikakvo registrovano oružje ?

Nema nikakve veze, ja imam 5 cevi, uključujući i M76 i uvek dolaze, bio je Savke i kod mene i posle 5 cevi i ko zna koliko provera, jer sam neke i menjao. provera i Uverenje od suda uvek... Sad mi palo na pamet da još nešto uzmem i stavim u proces, opet ista stvar...

11. marta sam podneo zahtev za legalizaciju pampurače, 21. mi navratio drugar u "terensku" i još ništa od oružnog, a ja pampuraču nosam ko dobar dan...

Rekli su mi da ce da zovu kada bude gotovo... Nisu se javljali, a meni je dopizdelo da nosim bez papira, pa sam nazvao Gocu sad. Kaze gotovo, dodji... Za jedno 2 sata javljam kad je gotovo tj. koji je datum na oruznom listu :D

Naravno, oruzni list je gotov bio 25. marta, a obzirom da je Savke bio 21. oko 14h, bio je gotov drugog radnog dana od terenske provere, sto sam i ocekivao. Moja referentica je na GO, radi neka nova koja me jednostavno nije pozvala i obavestila, a tvrdi da je zvala. Da nemam ID, ja bi joj i poverovao.
1. Oruzje ne sme da se nosi na osnovu delovodnog broja i uplatnica kao dokaza da si pristupio legalizaciji, znaci do samog izdavanja oruznog lista, sto opet ne znaci da ja to nisam cinio :lol: :lol: :lol:
2. Na pitanje kako ce po novom Zakonu Streljacka udruzenja nabavljati vazdusno oruzje iz inostranstva, a kako fizicka lica, gledala je u mene ljutito, gotovo kao da sam je pitao da mi da p.cke i rekla da ce se to znati kad se krene sa primenom Zakona :roll: :cry: :lol:
3. Hatsan se zove Hatson... moram jos proveriti serijski broj da nisu zasrali!

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back