LEGALIZACIJA

Status
Not open for further replies.
Ja znam da je najduze cekanje i u regularnoj proceduri, izlazak na terensku proveru, a da potom bude brzo gotovo. U redovnoj sam ja ovicno predavao u ponedeljak, a u petak vec podizao!

meni su bili u terenskoj za lovačku pušku 11.3, zahtev sam podneo 4.3. i još uvek nema ništa.

čekaju verovatno da se nakupi predmeta za potpisivanje, odnosno prvo za sazivanje komisije koja (ne)odobrava predmete, pa onda šef ispotpisuje.

ja i posle 3 godine podnosenja zahteva (bez uspeha) i dalje ne znam ko preseca i ko odlucuje dal nesto moze ili ne moze. zna li ko za sigurno ko se tu pita?

Ne znam eto ja sam čuo da tu postoji neka komisija koja veća, kada se podnese zahtev za nabavku, i uzimaju u obzir sve. Recimo nigde ne piše da trebaš biti član streljačkog kluba, ali ja pošto jesam član uvek mi je referent za oružje unosila to u zahtev, kaže samo mi može pomoći s time.

Sve biva, pa prođeee. Smrtnik snuje, a Alllllaaaaaah odlučuje

aj i ja da se oglasim. Zahtevi podneti, čekamo ishod, nadamo se pozitivnom. Za Discovery referentica za oružje morala da zove oružara da joj potvrdi da je vazdušna :D

Ja danas planiram dodem do stanice. Tek danas izvadih potvrdu iz suda.
Verovatno ću imati sličan problem kao Stefan.

edit: BiJo do policijske stanice, upisaše broj puške, kažu, nee nam tu naTčelnik, će dođe za nekih dvaJes dana, dođi tada duzmeš oružabni lis'

Na moje pitanje da li vrše terensku kontrolu, da znam da bi bio kući, odgovoriše da nee problem i ako neesam kući, će pitaju komšije dal' sam zdrav u glavu. A sobzirom da sam u ersoftu odavno, i da me komšije svake nedelje gledaju (u povratku) u komplet uniformi prljavog kao da sam iz rata... ne znam šta će reći :lol:

nećeš ti dobro proći kod komšija, još od onomad što si teo da sečeš granu komšijine šljive što visi kod tebe :D

statusi koliko toliko rešeni.

da pojasnim i ostalim zainteresovanima, dok je akcija u toku - ne treba vam nikakva potvrda da ste članovi streljačkog kluba ili nešto slično, niti vam treba potvrda o obučenosti za rukovanje vatrenim oružjem - podatak se nalazi na sajtu MUP-a

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/oruzje.h

izvukao sam citate sa ove stranice

Чланство у ловачкој или стрељачкој организацији као и одслужење војног рока нису услов за добијање одобрења.

уверење о обуци у руковању ватреним оружјем, за оружје за које се подноси захтев за набавку (није потребно ако се подноси захтев за ваздушно или тетивно оружје, за следећу категорију лица: службена лица министарства надлежног за унутрашње послове, пензионисани радници овог својства, активна и пензионисана војна лица и резервни официри)

stranica posvećena konkretno legalizaciji

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/legalizacija-oruzja.h

Podneti papiri za legalizaciju puskice...
Rekli su mi da se interesujem i da zovem za nekih mesec dana...
Od papira sam podne da nemam nikakva krivicna dela iz tuzilastva i suda licnu kartu i da sam clan nekog streljackog kluba i naravno pusku na uvid.
Kada sam podnosio zahtev rekao sam da na mupovom sajtu pise da ne treba dokument za clanstvo u nekom klubu.
Rekli su mi da je njima stigla depesa sa ta 3 zahteva i da se drze toga.
Naravno ja nisam hteo da majmunisem jer nema jos mnogo vremena za podnosenje zahteva i pribavio sam taj dokument za clanstvo koji me je kostao 2500.
Ostali papiri su bili negde oko 1700-1800 i plus 500 za papire iz suda.
Tako da mi sada preostaje jos samo cekanje...

klasična priča sa depešom...no dobro što se mora nije teško. eto ti, da si odradio registraciju kluba, ne bi davao dodatno pare, a za klub ti je trebalo 6 hiljada :D
i bre taj Sud vam skup, ovde je 190 kinti

Brate ovo je Krusevac. Ovde sve mora da bude drugacije nego kod ostalih. Cak i klubovi rade do 1h posle ponoci....
Da ne pricam da sve sto je po zakonu cita se slepo i nema malih odustajanja od toga kao kod ostalog naroda.
A za pravljenje kluba jbg... nisam to jos bio u stanju da odradim...

Ja još čekam da im se po drugi put vrati načelnik, i da... još nisu dobili izveštaj sa terena jer im iz nadležne stanice nisu još poslali. A i da pošalju, opet je tu pitanje čestoodlazećeg i sveneprisutnog Načelnika, koji malo malo pa je na odmoru.
To što sam ja išao 3 puta i što je prošlo mesec i po dana, to nema veze.

Iamo sam obilazak milicajca i "intervju" sa njim.
Ocekuje se dozvoja savakog dana!

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back