Mala a dobra

joe

Member
Zdravo svima,

imam P15 koji mi se pokazao jako dobro i planiram da ga zadrzim.
Sa karabina sam skinuo skupu i veliku optiku i stavio je na P15 privremeno, cisto da mogu da gadjam dok ne nadjem nesto primereno.
Kao sto kaze naslov, potrebna mi je neka mala a relativno kvalitetna optika, da bude kompaktna kao i sama puska.
Cena do 300e, uvecanje do recimo 12 ili 16x ali to nije presudno za izbor. Mildot koncanica i mil tureti.
Da li imate neki predlog?

Imam na prodaju MTC Viper Pro 3-18x50, ako ti to nije preveliko i izdvojio bi nesto vise novca od navedene cifre mozemo razgovarati...

Kupljena je na Mundilaru, placena je sa dostavom 515e i mogu reci gotovo da nije koristena. Trenutno stoji u kutiji i ceka novog vlasnika, ili da prodam nesto drugo od opreme koje imam viska.

Hvala na ponudi ali optika koju pominjes je gotovo ista kao ona koju trenutno imam na pusci. Treba mi nesto dosta manje.

Pogledaj Vector Optices Veyron. Ima raznih uveličanja do 6-24x44. Baš su male za tu specifikaciju. Ima par review-a na netu.

Da li je mala optika potrebna isključivo da bi se po dimenzijama uklopila sa puškom, ili postoji još neki razlog?

Kad se već pominju male optike ima li neko iskustva sa Leapers UTG 3-9×32? Iz nekog razloga me jako privlači...

Joca said:
Da li je mala optika potrebna isključivo da bi se po dimenzijama uklopila sa puškom, ili postoji još neki razlog?

Glavni razloga je da se uklopi sa puskom u smislu da sve zajedno ostane kompaktno. Dosta je nosim i treba da mi bude prakticna. Jako mi odgovara jer je mala i lagana i zelim da tako ostane i kada ima optiku :)

@zuxbg Hvala, pogledacu

@bojan017 E na tu velicinu sam mislio.

Moj izbor malih jeftinih optika je sledeći:

približno 100e: Hawke Vantage 2-7x32 - nema jeftinije i bolje optike. Uvek imam jednu ovakvu.

približno 350e: Optisan CP (fiksno 10x32 ili 3-12x32) - najbolja kompaktna optika jeftinijeg cenovnog ranga.

Probao sam skoro sve optike. Nisam još video optiku da je jeftinija od 200e a bolja od malog 2-7 vantage niti sam video optiku jeftiniju od 500e a da je bolja od optisana cp. To su za mene jedine dve optike koje postoje. Sve ostalo je nezadovoljavajuće (kada se uporedi cena/kvalitet sa ove dve).

*mislim na male optike, kao što tema nalaže

wooyadeen said:
približno 100e: Hawke Vantage 2-7x32 - nema jeftinije i bolje optike. Uvek imam jednu ovakvu.

E, baš zato sam pitao za razloge nabavke male optike, pa ako je takva prioritet i ja dajem glas za Hawke, jer nisam video bolju sliku čak ni na nekim znatno skupljim otpikama od te. Mislim da je Vantage 2-7x32 idealna, pogotovo što ima i podešavanje paralakse, doduše na prednjem delu tubusa, ali to se može oprostiti. Kvalitet slike, oštrina i bistrina su najveći aduti ove optikice i pored nešto skromnijeg maksimalnog uvećanja. Obzirom da je i ja imam, mogu potvrditi da je to optika koju nikada neću prodati.

Hvala svima na savetima,

za sada mi deluje da cu da idem na Optisan cp 3-12x32, zato sto mi treba 12X
Mada vidim da joj je true mil na 10x

Joco ja sam gledao kroz tvoj hawk i ne videh nista spektakularno , ali slazem se za te pare je ok ...

skorpio said:
Joco ja sam gledao kroz tvoj hawk i ne videh nista spektakularno , ali slazem se za te pare je ok ...

Ne može ni biti ništa spektakularno na optici od 100e. Optika je dovoljna. Dobro je napravljena. Koristim je nekoliko godina
i ja i još nekoliko kolega i samo mogu da je preporučim. Naravno da ima puno boljih malih optika ali ne u tom cenovnom rangu.

Naravno, ali za te pare bolje nema. To je poenta. A da ima daleko boljih, ima.

Users who are viewing this thread

Back