Malo istorije...

wooyadeen said:
Glock17 said:
"kljunastog pomičnog merila". 🤗

Pardon,
Univerzalno, pomično, kljunasto merilo sa noniusom.

Izvinte, al meni je lakše da kažem "dodaj mi šubler".

Opet sa druge strane, mislim da je lepše pisati o veštini gađanja nego o streljaštvu.

Veštinu gađanja čime?
Onda bi pravilno bilo reći :"veštinu gađanja diabolom ispaljenom iz vazduše puške".
Ako kažemo veštinu gađanja vazdušnom puškom onda bi moglo značiti da smo bacanjem vazdušne puške pokušali da pogodimo nekog. Ako samo kažemo veština gađanja, to može biti samo kamenom ili bilo čime. Zato je jednostavnije koristiti imanicu i reći "streljačka veština" (gađanje mete streljivom ispaljenim iz oružija)
Streljaštvo :)

Ja sam jedno vreme bio u,, veselom" vodu. Za svadbe i sahrane.I to je jedan od mnogobrojnih razloga zašto ne volim vatreno oružje. Nisam od onih koji vole da se nadmeću. Više sam tip koji voli da umeće :lol:
Ko me je upoznao zna o čemu pričam. Volim Da umetnem na primer 10ku stojeći na 50m iz prvog pokušaja i da onda pržim ostale kako to ne mogu ;) I onda iako je to bila čista sreća uživam u momentu :mrgreen: Samo naš cenjeni sekretar se ne da da mu umetnem, jer on voli da podmetne. Sa njim sam proživeo nezaboravne momente od sudaranja dijabola u letu do umetanja dva projektila u istu rupu u isto vreme i to pred očima gledalaca. Srećom nismo stidni.

Glock, kada smo vec otisli u neke bezvezne price i leve teme, moram da kazem da nikada nisam mogao da razumem nazive meseci na hrvatskom… Stvarno mi nije jasno sta ti npr dobro opisuje kolovoz??? Do kraja zivota da primenjujem logiku ne bi skontao da im je to avgust…
BTW nemam nist progiv komsija, ali ti nazivi su im bas dobra zajebancija :lol:

Lane said:
Glock, kada smo vec otisli u neke bezvezne price i leve teme, moram da kazem da nikada nisam mogao da razumem nazive meseci na hrvatskom… Stvarno mi nije jasno sta ti npr dobro opisuje kolovoz??? Do kraja zivota da primenjujem logiku ne bi skontao da im je to avgust…

Evo:
Robija said:
U tom mjesecu se odvozi pokošeno žito. Eto. Sve je povezano 😃

@Robija je to lepo objasnio, nemam šta da dodam.

Knife said:
skorpio said:
Streljacka vestina, asocira na luk i strelu ...

To je definisano već.
Streličarstvo je sa lukom i strelom
Streljaštvo je sa puškom
Uf , jbt , veoma dubokoumno , hvala kolega oci si mi otvorio .
Kao i ostale kolege napisah na sta asocira a ne denefinisan izraz za odredjeni vid sporta .

Lane said:
To su izvorni slavenski nazivi za mesec i logičniji su od naših. Na šta te asocira reč avgust? Na titulu rimskog imperatora, eventualbo na pokolje hrišćana i ni na koji način ne opisuje ni jednu karakteristiku tog meseca. Nisam fan komšija ali to im je zaista dobro

Ne znam, svasta bi ti napisao, ali bolje da cutim… Prvi put cujem za ovo odvozenje zita negde, gde se samo toga setise… U celom svetu je avgust 8mi mesec, a vi ga vozajte kako hocete…

TexWiller said:
Lane said:
To su izvorni slavenski nazivi za mesec i logičniji su od naših. Na šta te asocira reč avgust? Na titulu rimskog imperatora, eventualbo na pokolje hrišćana i ni na koji način ne opisuje ni jednu karakteristiku tog meseca. Nisam fan komšija ali to im je zaista dobro

Eh taj glupi avgust... :D

TexWiller said:
Nisam fan komšija

Pa ne trebaš biti ničiji fan. Nisu komšije ragbi klub, pa da imaju groupie. Ako mi poštivamo pravila foruma, vašu kulturu, imamo respekta prema moderima i adminima, pomažemo koliko možemo kad nekome nešto treba iz eu itd. Čemu ovakvi komentari? Ili sam ja nešto krivo shvatio, pa da ti se odmah izvinem. Očekivo sam malo više od tebe kao lidera grupe na faceu. I kao neki autoritet tamo. Od naziva mjeseci u klinč. Kad je na redu debata o nazivima kućnih ljubimaca? NHF!

Robija said:
TexWiller said:
Nisam fan komšija
Čemu ovakvi komentari? Ili sam ja nešto krivo shvatio, pa da ti se odmah izvinem. Očekivo sam malo više od tebe kao lidera grupe na faceu. I kao neki autoritet tamo.

Slažem se. Da ostanemo mi ovde ono što jesmo - ljubitelji veštine gađanja iz vazdušne puške. Da se manemo ovakavih komentara i držimo se teme.

Lane said:
Ne znam, svasta bi ti napisao, ali bolje da cutim… Prvi put cujem za ovo odvozenje zita negde, gde se samo toga setise… U celom svetu je avgust 8mi mesec, a vi ga vozajte kako hocete…

Tebi Lane neću ništa napisati. A ti ako želiš slobodno mi napiši to što bolje da ćutiš. U svakom slučaju ako ti zatreba kakva pomoć javi se. Lako se naruči tu i prebaci preko.

Robija said:
Čemu ovakvi komentari?

Evo ja ću odgovoriti:
Ničemu! Degutantno i glupo... :(
Na svu sreću kao malog me nisu dojili mržnjom i zaista mi je drago što ne razumem takve komentare, a toleranciju i razumevanje ću obavezno preneti i na svoju decu, jer mislim da nam je u budućnosti spas, pošto očigledno nama matorima nema pomoći... :roll:

Robija@ nisam na tebe mislio, nego na komentar Tex Wilera, i nisam hteo da ulazim u dalju diskusiju oko apsolutno glupe teme.. Totalno mi je nebitno jesu li nazivi srpski ili hrvatski, ja sam Glocku napisao da je to meni licno nerazumljivo… Cak i u HR dole po Dalmaciji se ne koriste, nego mesece zovu po rednom broju…
I jos jedna stvar, voleo bi da se forumasi vise okrenu puskama i svemu oko njih, zbog cega smo se ovde okupili, nego da se bave nekim trivijalnim pricicama…

Robija said:
TexWiller said:
Nisam fan komšija

Pa ne trebaš biti ničiji fan. Nisu komšije ragbi klub, pa da imaju groupie. Ako mi poštivamo pravila foruma, vašu kulturu, imamo respekta prema moderima i adminima, pomažemo koliko možemo kad nekome nešto treba iz eu itd. Čemu ovakvi komentari? Ili sam ja nešto krivo shvatio, pa da ti se odmah izvinem. Očekivo sam malo više od tebe kao lidera grupe na faceu. I kao neki autoritet tamo. Od naziva mjeseci u klinč. Kad je na redu debata o nazivima kućnih ljubimaca? NHF!

Ja se izvinjavam na nespretnom komentaru. Pod nisam fan komšija sam mislio na sve komšije, uključujući I rumune I bugare... U smislu onih autošovinista kod kojih je kod komšija sve bolje nego kod nas. Ništa protiv Hrvata specijalno...

Users who are viewing this thread

Back