Misljenje o GSG an500

milos.golubovic

New member
Pozdrav svima, nov sam na ovom forumu pa imajte razumevanja za mene.

Interesuje me vaše mišljenje o GSG (german sport guns) an500 modelu. To je najjeftinija vazdušna puška na našem tržištu koliko sam mogao da zaključim pretraživanjem neta. Košta svega 9300 dinara, a verujem da je i kvalitet na tom nivou, ali sam ipak hteo da vidim vaše mišljenje. Pre svega meni puška treba za rekreativno streljaštvo, gađanje sa 10m mete. Dođe mi kao opuštanje od svakodnevnog stresa. Do sada sam gađao zastavom m56 i baikal iž-38, ovom puškom sam jako zadovoljan ali na žalost puška nije moja. Nego, da se vratimo mi na ovu pušku iz naslova.

Evo i linka do sajta proizvođača ako nešto znači: https://www.german-sport-guns.com/shop/de/GSG-AN500_204960

Po onome šta sam pročitao kažu da je GSG bi trebao da predstavlja nemačku fabriku malokalibarskog oružja, air soft replika i vazdušnog oružja, naravno ova puška se sklapa u Kini. Što se tiće ovog modela, cev je prelamajuća i funkcioniše na sistemu opruge. Prema sajtu, ako mu je verovati, max brzina je 170m/s, što naravno zavisi od diabole i u kalibru je 4,5mm, dakle, kategorija D. Dužina puške je prema sajtu proizvođača svega 1000mm, dok dužinu cevi nisam pronašao. Težina je svega 1980g. Mislim da su nišani polimerski što je oćekivano za ovu cenu.

E sad ova cena je možda i uzrok toga što su novi na tržištu pa guraju uz cenu i kvalitet da bi se probili.

Šta vi mislite?

Pozdrav kolega,
ako se vec nisi predstavio sveukupnom auditorijumu idi na forum novi clanovi se predstavljaju i napisi nesto o sebi, to je obicaj ovde.
a sad sto se tice puske u pitanju, video sam je na sajmu u novom sadu i koliko se secam bila je dosta mala , vise kao neka varijanta za decu. razmisljao sam da je uzmem ali sam na kraju uzeo onu dianu za decu.
to je nazalost sve sto znam.
mozda ovde neko ima vise iskustva sa tom puskom.
Mislim da za te pare, ne moze nista drugo da se kupi, tako da je u toj cenovnoj klasi sigurno najbolja :)
A sto se tice samog odnosa kvalitet / cena neces znati dok ne probas.
Puno srece & uspeha u hobiju

Svi smo krenuli sa jeftinijim modelima, ali brzo shvatis da su te puske limitirane i pozeleces malo bolju pusku. Da me pogresno ne razumes, ne preporucujem 5 puta skuplju pusku za pocetak, ali imas od te firme i pusku koja je skuplja za 4.000 din, a ipak je model za "odrasle".
Predstavio je tu pusku Darko sa Dum dum kanala...namerno sam rekao predstavio, jer je on dobar poznavalac vatrenog oruzija, ali za vazdusno bas i nije, tako da je ovaj klip sve, samo nije dobar test. U svakom slucaju pogledaj snimak...sigurno da se probijaju na trzistu sa damping cenom, pa mozda i dobijes ok pusku za taj novac.
https://youtu.be/voz3oKa9A3s

Uf , kolega ne bi da te ubedjujem ali puska nije bas nesto .
Preciznost ako uzmemo u obzir Zastavu a pogotovo IZ nije ni blizu .
Ja bi pre dao vise para za polovnu IZ u pristojnom stanju ili Slaviju a Hatsan mod. 99 ili neka Diana v.p. bili bi odlican izbor .
Navedena GSG bila pre nekih mesec dana kod mene na upucavanju , ali to je nemoguca misija ako hoces ikakvu grupu na 25 metara.
Moj savet je , sacekaj malo prikupi neka sredstva ili prati oglase iskocice nesto a navedenu preskoci...

kircan said:
Pozdrav kolega,
ako se vec nisi predstavio sveukupnom auditorijumu idi na forum novi clanovi se predstavljaju i napisi nesto o sebi, to je obicaj ovde.
a sad sto se tice puske u pitanju, video sam je na sajmu u novom sadu i koliko se secam bila je dosta mala , vise kao neka varijanta za decu. razmisljao sam da je uzmem ali sam na kraju uzeo onu dianu za decu.
Mislim da za te pare, ne moze nista drugo da se kupi, tako da je u toj cenovnoj klasi sigurno najbolja :)

Predstaviću se u toku večeri ili sutra najkasnije.

Što se tiče puške jeste po dimenzijama mala, ali npr. baikal iž-38 je 105cm, a što se tiče preciznosti jako je precizan. Mislio sam da je neko poseduje pa može da mi da mišljenje iz prve ruke, ali očigledno niko ne pazari toliko jeftine puške.

Što se tiče cenovne klase, slične cene je i Norconia B2HF i GSG WF600. Problem je što ni jednu od ovih puški ne mogu da pronađem u Nišu. Najjeftinije što sam našao je Ekol o kome sam samo loše stvari čuo.

Hvala u svakom slučaju.

skorpio said:
Uf , kolega ne bi da te ubedjujem ali puska nije bas nesto .
Preciznost ako uzmemo u obzir Zastavu a pogotovo IZ nije ni blizu .
Ja bi pre dao vise para za polovnu IZ u pristojnom stanju ili Slaviju a Hatsan mod. 99 ili neka Diana v.p. bili bi odlican izbor .
Navedena GSG bila pre nekih mesec dana kod mene na upucavanju , ali to je nemoguca misija ako hoces ikakvu grupu na 25 metara.
Moj savet je , sacekaj malo prikupi neka sredstva ili prati oglase iskocice nesto a navedenu preskoci...

Sa zastavom nemam baš dobra iskustva. Puška sa kojom sa pucao bila je baš dotrajala i sejala je diabole po celoj meti. Što se tiče baikala iž-38, sa tom puškom sam jako zadovoljan, sa njom sam od 10 diabola, 7 uspeo da ubodem u crni krug bez problema. S tim što ta puška nije moja nego sam je pozajmio za vežbanje, trebalo mi je za fakultet sporta i predmet streljaštvo.

I ja shvatam da od ove GSG an500 ne treba da se očekuje ništa specijalno.

Ipak, ovaj nemac ima dobru grupu, do duše puca sa osloncem i sa optikom.
https://www.youtube.com/watch?v=Z1qkPbO7sdU

milos.golubovic said:
kircan said:
Pozdrav kolega,

Predstaviću se u toku večeri ili sutra najkasnije.

Što se tiče puške jeste po dimenzijama mala, ali npr. baikal iž-38 je 105cm, a što se tiče preciznosti jako je precizan. Mislio sam da je neko poseduje pa može da mi da mišljenje iz prve ruke, ali očigledno niko ne pazari toliko jeftine puške.

Što se tiče cenovne klase, slične cene je i Norconia B2HF i GSG WF600. Problem je što ni jednu od ovih puški ne mogu da pronađem u Nišu. Najjeftinije što sam našao je Ekol o kome sam samo loše stvari čuo.

Hvala u svakom slučaju.

pozz kolega
nije da niko ne pazari tako jeftine puske, da me ne shvatis pogresno, nego sam se odlucio samo za dianu posto moze malo da se produzi dodavanjem umetaka na kundak.
Moj drugar ima ekol i to odlicna puska ako hoces da busis kante islicno, za preciznot ne toliko. Koliko vidim tebe vise zanima preciznost pa je onda Gsg sigurno bolji izbor., Sto jepomenuo neko od drugara ovde, mozde nije lose i da sackeas malo da vidis sta ima polovno da se pazari za slicne pare.

Da, razumem Vas u potpunosti.

Ne interesuje me bušenje kanti, više sam za precizno gađanje mete sa 10m. Takođe nije mi bitna optika, dakle treba mi mehanički nišani koji su solidni. Većina vp koje sam video ovde u Nišu su sa plastičnim nišanima i ne znam koliko su takvi nišani kvalitetno izrađeni ali mi ne odaju utisak preciznosti. Pre neki dan sam uzeo u ruke Baikal MP-512 pvc, puška je sva plastična a dizajn kao da su je deca pravila. Takođe, problem je što ne postoji način da se proba bilo koja od puški. A da ne pričam o prodavcima koji se ili ne razumeju ili ne žele da dele bilo kakve informacije vezane za ponudu koju imaju.

Mislim da je najjeftinija Diana koja se prodaje kod nas model eleven (19990 din). Ali i ona je manjih dimenzija (995mm). U toj ceni ima i Gamo pušaka (black shadow, big cat 1000-e) one mi se čine kao bolji izbor od ostalih pušaka sa tom cenom. Šta mislite?

Users who are viewing this thread

Back