Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Nisam mogao da odolim prilici da u svoju kolekciju dodam legendarnu Zastavicu. Cim je kolega okacio na oglase znao sam da je ovo bila prilika koju sam cekao. S obzirom da sam zaludjen sa springericama morao sam.
Nova, 1985 godine napravljena , nikada koriscena, zamascena Zastava M81A. Cim budem u prilici i kad je ocistim i kad se upoznamo kacicu neke grupe
45e7c45516c6adbb64301dbc555b9526.jpg

3ac86e7e864f65585e80e84eaf91112f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Neka je sa srećom!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Hvala tebi na oglasima :) Jel treba da se necim ova kozna zaptivka da se podmaze?

To vidi sa Vojom, ili drugim kolegama koji imaju iskustva sa tim, ja nažalost ne mogu da ti pomognem.

Ako treba neko da osrednje puca, ja sam za to a za tehnička pitanja tehnička lica.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Pozdrav kolege i drugari. Obecao sam sebi da je to to sa puskama i sad se samo sredjuju i tjuniranu. I tako dragi moji jedan dan ja gledam onaj moj Play Station kako vec jedno 2 godine skuplja prasimu od kad mi se sin rodio i rekoh sebi zasto je ne bi prodao i kupio barem sebi za te pare nesto sto ce trajati vecno? I tako se ja setih one price od pre par godina i famoznog Glaleta i njegove ruinirame polu ispravne puske :) Onda se setih da sam je i probao na skupu u aprilu 2021 koju je Seba organizovao u Ns. Iskren da budem sve vezano za Fwb i taj stil pusaka mi je bilo nesto cenu nikada nisam pridavao previse znacaja osim da postoje ljudi koji na forumu imaju vintage takmicarske puske sa kojima uzivaju i zezaju se, a ja sam mislio da je to nesto cemu iskreno necu nikada imati pristup..
Elem gledam ja tako po forumu i oglasima i malo vremena prodje i eto ponosni sam vlasnik :

FWB 300

2fbc8def5e0316c281efd6a324a7dd1a.jpg

48dcbba8ad19a678bc3c80355c8266a4.jpg

I

300s
bd70d3975809e275a013efda3ff95d7b.jpg

588beb14efe0cd7cafc55229639ff619.jpg

Bilo je i vreme da se sredi ormar koji je bio u haosu.

Pre :
4a72a6faf8aea36cfe1e7ce534e7ae06.jpg

Posle :
57b38a12e330574d2cb239674d18ac65.jpg

Sad cisto da znate ja sam veliki obozavalac svega sto je manuelno i analogno. Koliko god to moze biti. Zato sam se ja pre par godina odlucio da prodam moju Pcp pusku i sve ostale puske koje sam imao jer ima verovarno ljudi na ovom forumu koji ce me razumeti prosto pcp su mi bile bas dosadne. Okej nemam 100m+ da im pustim noge pa da se vidi njihova snaga i preciznosr. Ali zato 50-75m relativno tu i tamo imam , a volim izazov koji pruzaju springerice i eto cela kolekcija su mi springerice . Samo sto HW50s mi je bilo zao da prodajem jer mi nije toliko bila potrebna pa sam je poklonio caletu da ga zaludim i uspeo sam Ali stoji kod mene jer kako on kaze udobkije joj je

15a42c8d58b529cb9ca14d578acc4f83.jpg

Zelja mi je da se takmicim u BR i FT. Za to zelim i da sredim puske. I jedva cekam drugari moji da se druzimo u Arizoni i da podelim i isprobam sa vama sve ove puske i jedva cekam da cujem vase komentare i sugestije :) I znajte imam dosga pusaka jer skupljam sto za mene skupljam i za sina i dace Bog buducu decu. Obozavam ovaj sport i ovaj forum i rado citam i slusam vasa iskustva i znajte da sve sto vi pricate i delite ja upijam i ucim!

Dragi drugari danas smo se druzili @BurekUSvemiru, @nesaceh i @DejanD na strelistu u Baricu. Sve pohvale za vlasnika Nemaju i njegovu angazovanosti i pruzanju najbolje usluge, meta, svih gongova i svega sto je potrebno za lepo i kvalitetno provedeno vreme.
009ca05f0bb3e930705aa8c3aa698246.jpg

@BurekUSvemiru i ja smo zaludjenici za springericama i poneli svo sve sto imamo da razmenimo iskustava i misljenja i da isprobamo sve na 25,50,75m.
b2665cef00f7da6ead3a21f02a5f70ad.jpg

Nase springerice su nas odusevila i bas smo zadovoljni bili na kraju dana.
ed8be13eb1863050406fd2adabf7ecd6.jpg

A definitivno vrhunac dana nam su bili nasi uspesni pogodci sa nasim 97icama na 75m.

Levo je moj najmanji gong na 75m sa Hw97kt 5.5mm 16j i jsb jumbo express i veyronom 10x44, a desno Perin sa njegovom Hw97k i tbt kitom 4.5mm 16j i sentinelom 10-40x50. Mi otisli kuci zadovoljni.
bd9782a32fa70742e14b3e22cc3ea728.jpg

Nadamo se druzenju sledece nedelje u Arizoni. Sportski pozdrav

Lep dan, sjajno proveden :)

97k iznenadio a bogme i hw30 na 25m je iscepao sve ove gongove sa peep sightom, veće iz prve ovaj najmanji iz drugog pokušaja, sa simplijem

Da, simply me inače i na 25m prilično iznenadio i u 30 i u 97. Sjajne, a ne toliko skupe dijabole!

Da l se vidi taj gong na 75m golim okom, da probam ja sa mojom Dianom bez optike :-D... Jedno 30 pokusaja, pa sta bude!

Ovaj najmanji i ovaj pored njega se jedva sa optikom vide A golim okom gond najveci na ovom drzacu realno se moze videti do 35-45m i posle jedino superljudski vid sa mehanikom

Ovaj najmanji i ovaj pored njega se jedva sa optikom vide A golim okom gond najveci na ovom drzacu realno se moze videti do 35-45m i posle jedino superljudski vid sa mehanikom

Onda da pitamo Nemanju da na 75m postavi Federerov tanjir iz finala 2019., pa da probam tako...
Salu na stranu, super su vam fotke i puske, svaka cast i za rezultate!

Taj najmanji je na 25m otprilike tačkica kad se gleda golim okom... Na 50m se sa 97 lagano moglo redom ići jedan po jedan, sa po jednom dijabolom, zaredom. Najmanji isto iz drugog/trećeg. Na 75m je već bila malo veća borba, ali opet max 5 dijabola.

Na 25m grupa je takva da 5 kom, pa čak i simplija je jedna rupa a ne grupa. Prilično su ozbiljne 97ice.

Najviše vremena smo potrošili u priči i probi svega što je Stefan poneo jer je ono bio haos

Fwb 300 je sa podešenom optikom taj najmanji gong na 25m cepala bukvalno 5/5, bez promašaja. Onaj mehanizam i okidač na 300 su stvarno nešto fantastično.

Taj najmanji je na 25m otprilike tačkica kad se gleda golim okom... Na 50m se sa 97 lagano moglo redom ići jedan po jedan, sa po jednom dijabolom, zaredom. Najmanji isto iz drugog/trećeg. Na 75m je već bila malo veća borba, ali opet max 5 dijabola.

Na 25m grupa je takva da 5 kom, pa čak i simplija je jedna rupa a ne grupa. Prilično su ozbiljne 97ice.

Najviše vremena smo potrošili u priči i probi svega što je Stefan poneo jer je ono bio haos

Fwb 300 je sa podešenom optikom taj najmanji gong na 25m cepala bukvalno 5/5, bez promašaja. Onaj mehanizam i okidač na 300 su stvarno nešto fantastično.

Fwb puske su se izuzetno dobro pokazale i Pera se zaljubio tako da cemo morati da jurimo i za njega jednu A bice prilike pa cemo se takmiciti nekkao prijateljski sa tim gongovika i mehanikom pa sta Bog da

Jos jedna veoma bitna za nas sport i legendarna puska je nasla dom u mojoj kolekciji.

Walther LGR Universal 100 Jahre.

428233b125d4d322d5836ba7f60d354f.jpg

Skroz servisirana gura i drzi konstantnih 9J i 182m/s i ne mrda.

Tek sam je uzeo i krenuo da je cistim i sredjujem, uspeh da opalim par dijabola cisto da vidim kako to ide. I mogu vam reci ja sam bas zadovoljan. Okidac divan i nije tesko nategnuti i nabiti pritisak.

Planiram nju kao i moje fwb 300 i 300s da skroz toplo bruniram i vratim koliko god moze taj stari sjaj i njihove kundake da osvezim. Da dobiju neki moj pecat u njihovoj vise decenijskoj istoriji.

345241474b59107a870a5ca9a75d13b9.jpg

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back