Uspeo sam da nabavim još jedan dodatak za moju springer kolekciju – Anschütz 335 Magnum
Potpuno neočekivano, ali s ogromnim zadovoljstvom — u moju kolekciju je stigla još jedna istorijski značajna springerica: legendarni Anschütz 335 Magnum.
Puška je u fantastičnom stanju, i moram reći da me je grupa koju sam napravio odmah nakon upucavanja potpuno oduševila. Preciznost, balans, rad mehanizma — sve je to taj stari nemački šmek koji jednostavno osvaja. Brzina je nekih 190m/s i ima neočekivano "jak" trzaj, ali ode svaka dijabola tamo gde treba.
Anschütz 335 Magnum je poznata po tome što je bila prelaz između klasične sportske vazdušne puške i prvih pokušaja da se dobije više energije u opružnoj platformi. Iako izgleda suzdržano, u sebi krije ozbiljan potencijal, i danas je izuzetno cenjena među kolekcionarima i ljubiteljima old-school mehanike. Ova puška je rađena sa pažnjom koja se danas retko viđa.
A u svemu ovome, opet je Fata imao ključnu ulogu.
Naš dragi Fata iz streljane Ušće, čovek koji je nebrojeno puta pomogao svima nama i koji sa ogromnim entuzijazmom i ljubavlju širi ovaj naš sport, pomogao mi je i oko ove puške.
Ali ono što me je dirnulo najviše, jeste gest koji neću zaboraviti dok sam živ – poklonio je mom sinu Zastavinu pušku, da kad poraste ima večnu uspomenu na njega, i da mu to bude prva puška sa kojom će učiti da puca i zavoli ovaj divan sport.
U pitanju je prelepa kombinacija — kundak od M56 sa fenomenalnim šarama i mehanizam od M81. Potrebno je tu još malo da se sve lepo uklopi i modifikuje da legne, ali kada sve bude gotovo, verujem da će mom sinu to biti ne samo oružje, već simbol detinjstva, prijateljstva i pravih vrednosti.
I što je najvažnije — zabavan i zdrav način da odrasta kroz sport, preciznost i koncentraciju.
Hvala još jednom, Fato — ne samo za pušku, već za to što si takav kakav jesi — čovek koji daje srce ovom sportu i ljudima.
SM Spring-meister