Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Kao sto je Voja napisao, hajde da ne dizemo vise tenziju.
Iskren da budem, slazem se sa Stefanom i Boze moj, ako neko zeli negde da bude ukljucen, a zasto bih ga ja sputavao?
ALi isto tako razumem i ostale clanove koji imaju taj "prezir" prema drugim forumima/mrezama..., ali opet, svako ima pravo na svoje misljenje, ali isto tako ne treba neko da se vredja zbog misljenja.
Svi smo mi drugari po istom osnovu, tako da...kulijana ;)

Iskreno, čak bih voleo da jednog dana budem moderator i ovde na AGS forumu, upravo zato da pomognem da se spreči omalovažavanje i nepotrebno spuštanje drugih članova. Cilj bi trebalo da nam bude da ova zajednica bude što bolja, prijateljskija i da svi zajedno učimo jedni od drugih.
Nemoguca misija! Uvek neko nezadovoljan...

Kao sto rece jedan kolega shvativsi da je poneo 5.5mm dijabole za 4.5mm pusku:
1773404792051.png
"Krvav je to leba, nema socijalno, nema topli obrok..."

Ja sam za 🙋🏽‍♂️ Nije mi nikakav problem da se o stvarima razgovara otvoreno i uživo.
Možda bismo mogli da organizujemo jedno veče za članove iz Beograda, da se nađemo u nekom baru ili pubu, sednemo, popričamo i upoznamo se svi koji žele. 👍🏼

„Što gluplji korisnici to gluplje platforme, ali izgleda da tako treba.“
Ako sam dobro razumeo tu logiku, to znači da sam ja, koji koristim sve dostupne platforme osim AGS-a, glup?

Ako nekome nešto ne odgovara ili mu se neka platforma ne sviđa, potpuno je u redu da to kaže. Ali postoji kulturan način da se iznese mišljenje. Nema potrebe vređati druge ljude samo zato što koriste različite platforme ili zato što ih neko možda ne zna koristiti na način za koji su zapravo namenjene.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da hoćeš da razumeš, razumeo bi šta sam hteo da kažeš. Ali nećeš, hoćeš da budeš žrtva.

Naravno da imam pravo da mislim šta mislim o bilo kojem načinu komunikacije, to što se tebi ne sviđa kako sam to izneo, opet tvoja stvar. I to što si se ti našao pogođenim, opet nema veze sa mojim stavom.
Da je Reddit "pregledniji" i šta već sve, može da se utvrdi za pola minuta da nije tačno. Da liči na, kako ja volim da ga zovem, Fejsglup i to može da se utvrdi. A tek je on po znat po "preglednosti" 😁.

Niko ne spori to što si postigao u međunarodnoj zajednici a još manje nekome to smeta.

Polako sam krenuo da pravim svoj mali airgun kutak u kući. Ideja mi je da na jednom mestu imam prostor za kolekciju, alat i malu radionicu, ali i liniju od nekih 10–11 metara gde mogu da vežbam pucanje u metu i malo plinkanja kad imam vremena.

Za sada sam napravio ormare za puške i pištolje sa osvetljenjem, složio deo za alat i počeo da organizujem prostor. Još uvek je sve u procesu pravljenja i sređivanja, ali polako dobija oblik kakav sam zamislio.

Plan je da ovo bude mesto gde mogu mirno da radim na puškama, čistim ih, podešavam, isprobavam dijabole i naravno da uživam u pucanju na kratkoj distanci kad god imam malo slobodnog vremena.

Већину овога сам направио од елемената које сам већ имао. Искористио сам делове од неке старе кухиње, разне старе ствари које су стајале и скупљале прашину, па сам све то мало преправио и уклопио да послужи за ово што правим сада. Ништа специјално, али је практично и бар служи сврси.

Biće tu sigurno još dosta dorada i izmena kako vreme bude prolazilo, ali za sada sam baš zadovoljan kako ide.

A inače Ikea je mnogo pomogla

Attachments

• IMG_1875.jpeg
    IMG_1875.jpeg
    466.5 KB · Views: 39
  • IMG_1876.jpeg
    458.1 KB · Views: 24
  • IMG_1877.jpeg
    451.4 KB · Views: 23
Samo da ti dam do znanja, strasno sam ljubomoran na kolekciju kojom nam mases ispred nosa i teras nas da balavimo...moj staford je malo dete koliko balavi dok ceka da mu dam dozvolu da jede, kako ja balavim na ovu lepotu u ovim ruznim ormarima :cautious::ROFLMAO:

Eto vidis, htedoh ti reci da je ugao los
Šta znam, morali smo ovako da uradimo jer smo odmah tik uz drugu kuću. Da je kuća malo izdvojenija, verovatno bi moglo drugačije i možda još bolje da se reši. 😆

Ali iskreno, ove grede mi se baš dopadaju, pogotovo mislim da će lepo doći do izražaja kad uskoro okrečim zidove.

Od trenutka kada sam pre pet šest godina prodao sve što sam imao od Comete, uključujući i moj prvi PCP Cometa Orion sa svom pratećom opremom, i prešao na Weihrauch sa mojom prvom njihovom puškom, HW97KT, nisam ni u jednom trenutku pomislio da ću se ikada vratiti u PCP svet.

Ulazak u ozbiljan svet springerica potpuno mi je promenio pogled na ovaj hobi. Taj osećaj, ta mehanika, ta duša koju springerice imaju pri svakom hicu, kao i smirenost i preciznost SSP sistema, učinili su da PCP jednostavno više ne bude nešto što me privlači. Iskreno, bio sam siguran da se tu moja priča završava. Jedini scenario u kojem sam mogao da zamislim povratak bio je da se pojavi nešto zaista posebno, nešto što bi u meni ponovo probudilo onu iskru i uzbuđenje koje sam imao na početku.

I taj trenutak je sada došao.

Pružena mi je prilika da dođem do jedne legendarne puške koju sam oduvek cenio i potajno želeo, iako nikada nisam mislio da ću je zaista i kupiti. U tom procesu sam se setio reči našeg kolege Webley Scotta, da kolekcija treba da ima smisla. Nije poenta imati što više komada, već imati prave komade.

Tada sam shvatio da mi ne trebaju tri Feinwerkbau opružna pištolja, da mi ne treba svaki SSP koji mogu da nađem, niti svaka springerica koja mi se pojavi na putu. Počeo sam da gledam svoju kolekciju drugačije, da je suzbijem i pročistim, da ostane ono što zaista ima vrednost i značenje za mene.

Zbog toga sam odlučio da deo kolekcije prosledim dalje. Dosta springerica, dosta SSP pušaka i pištolja je otišlo i otićiće novim vlasnicima.

I tu dolazimo do Walthera.

Walther LG400 Anatomic Field Target je nešto što sam dugo gledao izdaleka, bez realne ideje da će ikada završiti kod mene. A onda se ukazala prilika. Moj dobar prijatelj mi je ponudio i Steyr Evo 10 pištolj, i u tom trenutku sam shvatio da je vreme da presečem. Da prodam ono što mi više ne znači kao nekada i da napravim mesto za nešto što me ponovo pokreće.

Odlučio sam da zadržim jedan vrhunski opružni pištolj, nekoliko meni bitnih SSP pušaka i par pažljivo odabranih springerica, i da polako, ali smisleno, ponovo uđem u PCP svet.

Kupio sam opremu, uzeo karbonsku bocu od 6.8 litara, obezbedio sve što je potrebno da sistem funkcioniše kako treba. I onda, gotovo neverovatno, u roku od par dana stvari su krenule same od sebe.

Preko mog oca i njegovog saradnika, ukazala se još jedna prilika. U pitanju su Walther LP400, Steyr LP5 sa LP50 okidačkom jedinicom, kao i Anschütz 8001.

Sve se nekako složilo u pravom trenutku.

Iz potpune ravnodušnosti prema PCP-u, ušao sam ponovo u taj svet, ali ovaj put sa mnogo više iskustva, jasnijom vizijom i, najvažnije, sa kolekcijom koja sada ima smisao.

Želja mi je, cilj mi je i plan mi je, i već sam krenuo da ga sprovodim, da pokušam da se oprobam u što više disciplina, s obzirom da imam takmičarsku licencu. Planiram da se takmičim u Field Targetu, Hunter Field Targetu, benchrestu i na 10 metara, kako pištoljem tako i standardnom i serijskom puškom.

Daću sve od sebe da opravdam ovu želju i strast koju imam prema svemu ovome. Ne želim da budem samo kolekcionar, već i ozbiljan strelac koji želi nešto da postigne u ovom sportu. Za mene ovo odavno nije samo hobi, već velika strast i ljubav prema streljaštvu.

Trenutno sam u fazi prilagođavanja svega sebi. Walther sam već prilagodio, dodao neke svoje detalje i sredio ga po svom ukusu. Došao je sa levoručkim rukohvatom, ali sam ga zamenio novim crno sivim laminiranim rukohvatom za desnu ruku.

Isto važi i za Steyr Evo 10, koji je takođe stigao u levoj varijanti, ali mi je već stigao novi Steyr drveni desnoruki rukohvat koji treba da montiram.

Na Anschütz 8001 sam dodao moj iris na diopter, stavio novi Anschütz butt plate i generalno se potrudio da sve maksimalno prilagodim sebi koristeći i ono što već imam od opreme.

Walther je već spreman i podešen za sva moguća takmičenja i jedva čekam da ga izvedem među ljude i da se družimo na liniji.

Steyr LP5 je nešto potpuno drugačije. Iskreno, jedna od najzanimljivijih i najzabavnijih stvari koje sam ikada pucao. Ima magazin za pet dijabola, poluautomatski sistem i namenjen je za rapid fire na 25 metara. Jedva čekam da se i tu ozbiljnije oprobam.

Za sada nisam pravio neke konkretne grupe, jer sam i dalje u procesu sređivanja prostora, organizacije ormara, kao i finog podešavanja i prilagođavanja oružja sebi.

Prvo pojavljivanje biće već 18. u subotu na benchrestu u Bariču pa ćemo videti kako će to proći.

U narednom periodu kačiću više slika meta, kako iz stava tako i sa naslona, na 10 i na 25 metara. Plan mi je da budem mnogo aktivniji na forumu, da delim rezultate i da sa svima vama diskutujem, razmenjujem iskustva i učim dalje.

Walther LGM-1,Walther LGR 100 godišnjica , Heinel Suhl 3.112, HW45 i mozda još neki komadi će ići na prodaju. Pa se javljajte ako ste zainteresovani. Sve je u servisiranom, kao novom stanju...

I eto, to je to za sada.

Attachments

• IMG_3273.jpeg
    IMG_3273.jpeg
    455 KB · Views: 41
  • IMG_3275.jpeg
    IMG_3275.jpeg
    446.6 KB · Views: 40
  • IMG_3276.jpeg
    IMG_3276.jpeg
    455.5 KB · Views: 40
  • IMG_3278.jpeg
    IMG_3278.jpeg
    403.8 KB · Views: 40
  • IMG_3281.jpeg
    IMG_3281.jpeg
    259.7 KB · Views: 38
  • IMG_3282.jpeg
    IMG_3282.jpeg
    243.1 KB · Views: 37
  • IMG_3286.jpeg
    IMG_3286.jpeg
    231.9 KB · Views: 37
  • IMG_3287.jpeg
    IMG_3287.jpeg
    419.3 KB · Views: 37
  • IMG_3289.jpeg
    IMG_3289.jpeg
    315.2 KB · Views: 37
  • IMG_3269.jpeg
    IMG_3269.jpeg
    464.4 KB · Views: 36
  • IMG_3270.jpeg
    IMG_3270.jpeg
    310.6 KB · Views: 36
  • IMG_3271.jpeg
    IMG_3271.jpeg
    320.4 KB · Views: 36
  • IMG_3272.jpeg
    IMG_3272.jpeg
    339.2 KB · Views: 42
  • IMG_3279.jpeg
    IMG_3279.jpeg
    356 KB · Views: 44
  • IMG_3280.jpeg
    IMG_3280.jpeg
    286.4 KB · Views: 45
  • IMG_3290.jpeg
    IMG_3290.jpeg
    245.3 KB · Views: 43
Last edited:
Otelo se :D

Svaka čast, ne sumnjam da ćeš i prolećno čišćenje odraditi kako treba a za prinove nemam reči... Odmah u centar :)
Hvala puno druže, znači mi ovo baš!

Biće to kako treba, polako ali sigurno. Malo sam i ja rešio da uvedem red u kolekciju, a za prinove… šta da kažem, kad te krene, nema nazad 🥳🍻

Videćemo uskoro i kako će da gađaju, pa da opravdamo to “odmah u centar” 😉

Svaka cast,puska izgleda prelepo svaku srecu i uspeh ti zelim!!!Svi treba da deluju onako kako im srce zeli i sirice samo pozitivnu energiju. Lepo je sto delis sa nama ove situacije i iskustva za sam sport a i za nas ostale.

[mention]Niški [/mention] Hvala puno druže, baš mi znači ovakav komentar!

Trudim se da sve ovo podelim sa vama jer i meni znači da učim od drugih, a i lepše je kad zajedno prolazimo kroz sve ovo. Na kraju dana, svi smo tu zbog iste stvari, ljubavi prema sportu i tog nekog dobrog osećaja koji nam daje.

Biće još svega, i slika i rezultata, pa se nadam da ćemo zajedno da guramo napred i da se što više družimo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back