Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Prvi FX u kolekciji… Ćale kupio sebi, a deda se najvise oduševio. Možda i njega po stare dane uvučem u hobi i postane nov član Ags-a sa njegovih 80 godina 🤣

Toliko sam zaludeo ćaleta mojim vazdušarama da je na kraju rešio da kupi i svoju prvu ozbiljnu PCP pušku. Naravno, pošto kod mene ima besplatan servis, čuvanje i testiranje, završila je u mom sefu i verovatno će više vremena provoditi kod mene nego kod njega. 😎

U pitanju je FX Impact M4 Sniper Copper sa 700 mm cevi u kalibru 5.5 mm, uz Falcon Optics S40i+ 4-40x56.

Puška je iz fabrike dobila sertifikat da je podešena za JSB Exact Heavy 18.13 gr, na brzinu od 292 m/s, što daje oko 50 J energije.

Na trenutnom tjunu, sa oko 50 J, na 65 metara bez problema probija čelični lim debljine 2 mm. Kada pređem na slugove očekujem primetno veću energiju, ali polako. Prvo nekoliko hiljada dijabola da se puška lepo razradi i da je upoznam, pa tek onda kreće igra sa slugovima.

Mada, tu sam već dobio podeljena mišljenja. Jedni kažu da fabrički liner sasvim lepo radi, dok drugi tvrde da je Heavy obavezan. Da li to ima veze sa težinom sluga, odnosno do koje gramaže fabrički liner radi dobro, a od koje je bolje preći na Heavy? Voleo bih da čujem iskustva ljudi koji su to već isprobali.

Uz pušku sam dobio i H&N .217 i .218 slugove od 27 graina za testiranje, pa će i oni doći na red kada za to dođe vreme.

Plan je da od nje napravimo ozbiljnu Benchrest pušku za 100+ metara, ali da i dalje ostane dovoljno lagana da može normalno da se puca iz ruke. Za slugove će biti potreban potpuno novi tjun, podešavanje regulatora, verovatno i još dosta sitnica sa kojima do sada nisam imao iskustva. Eto prilike da naučim nešto novo, uz pomoć svih vas koji imate više iskustva sa FX-om.

Tek smo je preuzeli, tako da neću donositi zaključke na osnovu prvih nekoliko hitaca. Pustiću da kroz cev prođe dosta olova, uradiću ozbiljna merenja, puno fotografija i onda napisati detaljnu recenziju.

Moram da iskoristim priliku da pohvalim ekipu iz Panim Shopa. Od prvog kontakta pa do preuzimanja puške sve je bilo maksimalno profesionalno. Zlatko i Marko su poručili tačno model koji sam želeo, sve organizovali u rekordnom roku i strpljivo objasnili svaku proceduru i svaki detalj.

Ono što ih posebno izdvaja jeste odnos prema kupcu i vrhunska after sales podrška. U pitanju su pravi ljubitelji streljaštva koji imaju ogromno znanje i iskrenu želju da pomognu, a ne samo da prodaju proizvod. Takav pristup se danas retko viđa.

Od mene imaju čistu preporuku i maksimalnih 5/5 zvezdica. Po mom mišljenju, ubedljivo jedna od najboljih, ako ne i najbolja radnja za vazdušno i vatreno oružje u Srbiji. Hvala još jednom na svemu!

A tu je i @wooyadeen , jedini čovek sa naših prostora koji je zvanično prošao FX obuku u njihovoj fabrici i stekao sertifikat. Slobodno mogu da kažem da je pravi velemajstor za FX puške. Siguran sam da neće proći mnogo vremena dok i ova lepotica ne završi u njegovim rukama, pa jedva čekam da čujem njegove utiske, savete i preporuke. Po mom mišljenju, teško da postoji veći stručnjak za FX na ovim prostorima od njega! 💪🏼🎯

Svaki savet, iskustvo i komentar od iskusnijih FX vlasnika je više nego dobrodošao. Ima još mnogo da se uči.

Attachments

• IMG_5965.jpeg
    IMG_5965.jpeg
    443.4 KB · Views: 60
  • IMG_5966.jpeg
    IMG_5966.jpeg
    398.1 KB · Views: 58
  • IMG_5967.jpeg
    IMG_5967.jpeg
    252.9 KB · Views: 53
  • IMG_5969.jpeg
    IMG_5969.jpeg