zuxbg
Active member
Kod montiranja optika, montaža i drugih delova kod vazdušnog oružja, propisani momenti koliko treba stegnuti vijke. Većina nas to radi na osnovu slobodne procene. Reših da nabavim moment ključ ili odvijač. Gledao sam moment odvijače od poznatih brednova (Wiha, Wera), ali su mi bili preskupi za obim posla koji meni treba (od 70-200 EUR).
Našao sam ovaj alat kineskog brenda sa kojim imam dobra iskustva - Vector Optics SCTK-04. Dolazi sa 10 osnovnih bitova, opseg podešavanja je 1,1 - 6.8 Nm (10 - 60 in-lbs). Probao sam na par vijaka na stolariji, gde postoji opasnost od oštećenja vijaka i radi. Nemam neki drugi uređaj sa kojim bi ga uporedio ili baždario. Kada stavim veću vrednost - zavrne vijak jače. Ne liči mi da je njihov proizvod, piše na njemu Gunpany. Iznenađujuće je velik i težak skoro 500 g. Podešava se tako što se poklopac drške povuče nazad i obrće levo-desno.
Tipične vrednosti zavrtanja kod montaža optika:
Par slika:
Našao sam ovaj alat kineskog brenda sa kojim imam dobra iskustva - Vector Optics SCTK-04. Dolazi sa 10 osnovnih bitova, opseg podešavanja je 1,1 - 6.8 Nm (10 - 60 in-lbs). Probao sam na par vijaka na stolariji, gde postoji opasnost od oštećenja vijaka i radi. Nemam neki drugi uređaj sa kojim bi ga uporedio ili baždario. Kada stavim veću vrednost - zavrne vijak jače. Ne liči mi da je njihov proizvod, piše na njemu Gunpany. Iznenađujuće je velik i težak skoro 500 g. Podešava se tako što se poklopac drške povuče nazad i obrće levo-desno.
Tipične vrednosti zavrtanja kod montaža optika:
- prstenovi optike: 15-25 in-lbs
- baza za picatinny šinu: 15-55 in-lbs
- baza da lastin rep šinu: 15-25 in-lbs
- refleksni nišan na većinu standardnih (footprint) pločica: 12-15 in-lbs
Par slika:
Attachments
Last edited: