Можда буде неком од користи

BadmintonBoy said:
Здраво,

Ја сам заинтересован за манометре, како да обавимо купопродају?

Michael said:
Posalji mi podatke
Ime prezime
Mesto, postanki broj, broj telefona, ulicu i broj kuce/stana

Послао сам податке, које овде изостављам. И обавио телефонски разговор са продавцем, у вези неких других ствари које продаје...

BadmintonBoy said:
Поштовани Michael,

Стигли су ми манометри, али ово су половни, и при том код овог једног је позади у улаз за ваздух је нешто лемљењем додавано, да не кажем буџено. Види се да су коришћени, по навојима има доста прљавштине, а и недостају црни омотачи. Месинг је местимично изгребан. У огласима је стајала слика новог манометра, тако сам ја очекивао да ћу да добијем то што је тамо било приказано. Да сам знао у каквом су стању не бих иницирао купопродају. Желим да их вратим.

Michael said:
Pa naravno da su polovni lepo sam rekao da su mi visak, uzeosam wiku a ove sam skinuo sa impakta, nije nista budzeno takve sam ih skinuo posto se fabricki oni lepe i to je plavi lepak na navojima, slika je skinuta sa interneta.Kad si me zvao nisi me pitao dal je novo ili polovno kontam da znas o cemu se radi

BadmintonBoy said:
Поштовани Michael,

То што је написано "вишак", ја сам разумео да сте их купили нове за неки "пројекат", па сте одустали од истог и они вам сад представљају вишак или сте купили више него што вам је било потребно, па по завршеном "пројекту" продајете преостале. Само да сте их фотографисали и поставили на огласу, све би било јасно. А ви сад мене кривите што нисам питао...

Било је како је било, ја сам мислио једно, ви нешто друго, углавном догодио се неспоразум. Хајде да видимо да решимо ову ситуацију. Молим Вас да ми изађете у сусрет и да прихватите моју жељу да их вратим назад.

Срдачан поздрав,

Michael said:
Druze ja sam ovde na forumu dosta dugo, i za svo ovo vreme nikog nisam zajebao a ni tebe. Robu vracam samo ako je moja krivica ili ako sa mojom robom sto ja pravim nesto nije u redu, u tvom slucaju culi smo se dana 14.1 pitao si me za spojku za tvoju kometu lepo sam ti objasnio o cemu se radi i sta ti sve treba za punjenje, opet nista me nisi pitao u vezi manometra sto smatram da je tvoja greska. Kako god po tvom postu i tvojoj reakciji zakljucujem da si ih uzeo za preprodaju ne znam dal si stvarno mislio da mozes manonetre tako jeftino da kupis?
Manometri su ispravni i nisu budzeni samo su odlepljeni i tako poslati, ako ti smeta lepak zagrej ga upaljacem i skini sa celicnom cetkom.
Ja ne smatram da sam te ostetio na bilo kakav nacin, to sto si narucio to si i dobio (ispravno).

BadmintonBoy said:
Поштовани Michael,

У вашем огласу је стајала слика новог манометра, тако сам ја очекивао да ћу да добијем то што је тамо било приказано. Да сам знао у каквом су стању не бих куповао. Значи, ваше мишљење је да сам ја крив што нисам питао да ли је роба половна иако сте ви на оглас ставили слику која не одговара реалном стању.

Можда до сада нисте, како ви кажете "никог зајебали", али ево, од сад можете да рачунате да јесте "неког зајебали", пошто сте мене обмалули погрешном сликом на огласу и ја нисам добио то што сам наручио.

I moje misljenje je da nije u redu,slika iz kataloga moze da ide ako je nesto novo.Kolegu Michaela ne poznam,sa kolegom BadmintonBoy sam trgovao za Slaviju 631 i mogu da kazem da je kolega maksimalno korektan,fer i lak za saradnju i dogovor

Ma nema tu price , to je klasicna prevara , zasto bi neko stavljao slike sa neta kada ima original osim da kupca dovede u zabludu , u oglasu nigde ne pise da je slika sa neta a ne pise ni da su manometri polovni , nema tu sta da se podrazumeva a ni da se cita izmedju redova , posten covek prodaje ono sto je na slici ili u krajnjem slucaju naglasi da je slika sa neta .
Prevaru dokazuje i cinjenica da prodavac ne zeli da prihvati manometre nazad ....

Apsolutno nepoštovanje kupca i klasična obmana!
Ja konkretno lično poznajem kolegu @BadmintonBoy i čovek je više nego korektan za saradnju i druženje.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Neprijatna situacija, totalno bez razloga. Stvarno ne razumem ponašanje određenih ljudi na ovom forumu, baca mrlju na čelu priču, a pričamo o okupljanju, druženju...

Svaka čast kolega Baginton što ste ih stavili na poklon...

Vrlo zanimljiva situacija. Ja ne bih bio isključiv i rekao bih da je ovaj slučaj... Komplikovan ;) . Da bi se ubuduće ovo izbeglo, kao što je neko već predložio, uvesti obavezu da se postavljaju isključivo fotografije aktuelnog predmeta, a ne slike sa neta.

Danas smo se konsultovali i odlučili da izmenimo pravila oglašavanja, kako bismo u buduće sveli mogućnosti za ovakve ili slične nesorazume na minimum.
Od danas, a to ćemo ubaciti i u pravila, prilikom oglašavanja prodaje, svaki predmet koji se stavlja na oglase mora pratiti aktuelna slika baš tog predmeta. Zabranjeno je postavljanje uopštenih slika sa Interneta, ili bilo kojih drugih slika na kojima se ne vidi baš predmet prodaje. Takođe, biće neophodno jasno i nedvosmisleno naglasiti da li je predmet prodaje nov ili polovan, ima li neke mane, da li je ispravan ili ne
Ova izmenjena pravila nisu usmerena protiv oglašivača, već naprotiv, isključivo radi zaštite i potencijalnih kupaca i oglašivača od mogućih nesporazuma, ali i radi efikasnosti prodaje i dobrih odnosa na forumu, što je najvažnije.
Naš osnovni cilj je zadovoljstvo svih, sa što manje stresa, nerviranja i nesporazuma.
Hvala svima na razumevanju i podršci.
Vaši administratori i moderatori.

Zzzjuuuuu...Bump!!! :shock: :shock: :shock:

Ne znam lično ni jednog ni drugog tako da nemam mišljenje o navedenom slučaju, odnosno ne moram ja da imam mišljenje baš o svemu i svačemu... :roll: :D

Jedino što se apsolutno slažem je da oglas mara da prate autentične fotografije predmeta prodaje sa što detaljnijim opisom i naravno cenom. :geek:

Sva sreca da tip nije prodavao kokoske, na kraju bi poslao skoljku jaja :D

Ok je ako je cijena korektna u odnosu na novi proizvod ali ipak naglasiti da je polovno. Nije uredu sto slika nije proizvoda koji se prodaje nego sa neta original novo. To je neka vrsta obmane.
I lakse bi mi bilo da vratim cojeku pare nego ovoliko da se ubedjujem ko je sta pitao IGRA RIJECI kao rebus da se resava.
Onlajn narudzbe uvjek nose tu vrstu rizika. Srecno!

Users who are viewing this thread

Back