da li po novom zakonu znaci da ce oruzja jaca od 10,5j brzine vece od 200m/s, klaibra veceg od 4,5 mm, morati ponovo da se prijave kad stupi novi zakon na snagu. konkretno pitam za D350 magnum, posto je ona vec prijavljena...?
ako sam dobro rrazumeo rok da postojeci vlasnici imaju rok 3 godine da usklade dokumenta sa vazecim. znaci u tom roku se vraca ovaj list, a dobija potvrda o registrovanom vazdusnom.
Džaba sam se radovao, sad videh i drugi deo:
u kaznenim odredbama ovog zakona, piše: Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj
Fizičko lice koje sportsko oružje nosi van otvorenih i zatvorenih prostora namenjenim za streljačke sportove i
obuku za rukovanje oružjem suprotno članu 26. stav 3. ovog zakona.
A član 26 kaže: Zabranjeno je nošenje oružja na javnom mestu osim u slučajevima predviđenim ovim ili drugim zakonima.
....
Sportsko oružje može se nositi u otvorenim i zatvorenim prostorima namenjenim za streljačke sportove i obuku za
rukovanje oružjem.
Zaključak je, ništa od pucanja na vikendici što se legaliteta tiče.
Спортско оружје може се носити у отвореним и затвореним просторима
намењеним за стрељачке спортове и обуку за руковање оружјем.
čitah na brzinu, ne mogu da nadjem. no nebitno, ovo što sam iskoripao - nije eksplicitno napisano da mora biti strelište.
prostor namenjen za streljački sport - mislim da se može tumačiti jako široko.
za ovo sam ispravljen od strane pravnika - bas je streliste u pitanju. s tim da je po recima ljudi koji poznaju materiju mnogo lakse resiti dokument za streliste za vazdusno nego nesto drugo. no o tom potom.