NACRT NOVOG ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI

pa kako je napisano, bez proveravanja uslova iz čl.11 se izdaje odgovarajuća isprava. ispravi me ako grešim?

Tako ispada. Bolje je da kupiš na crno pa legalizuješ, nego da pokrećeš celokupnu proceduru koja duže traje, skuplja je a možda ti i ne odobre.
Ovako kako su napisali, ispada da se zaobilazi čl 11. Samo je trebalo tu dodati rečenicu da za izdavanje isprave važe uslovi iz čl 11...

Ne isplati se na crno, npr po KP ima Hatsana oko 240e 125 th, u magnumu su 30.000 din, bolje kupiti u prodavnicu i imati garanciju nego na crno rasklimano iz Bugarske itd. Ne pamtim da sam video nesto povoljnije bez papira kod nas, posto nasi ljudi kazi "jbg za ovo netreba dozvola na crno je" kao da smo seriske ubice pa nemozemo da izvadimo dozvolu. Jedino da odes sam preko i da rizikujes za nesto sitno odmar na godinu dana :)

ma pustite to nezvanično. ovde smo se dotakli legalizacije pošto je to jedini član novog zakona koji će biti na snazi od 04.03.2015.

nisam ja pričao o vazdušnim nego o vatrenim, za to da je isplativije sada uzeti ilegalno nego legalno.

ista kao i kada registrujete, onih 1600 dinara se gleda. E sad da li naplaćuju u legalizaciji i to podnošenje zahteva, što rade i inače, ili samo onih registracionih 1600 ne znam.

Najbolje da nazovete telefonom referenta za oružje u vašoj PU, pa pitate. Procedura je verovatno takva da podnesete zahtev kao i za nabavku, platite registraciju oružja i izradu oružnog lista.

Users who are viewing this thread

Back