Nikko mounaster sam prodao,ima deblju koncanicu, obe su half mildot podeljene, ali airking je za jace puske i mnogo je preciznija koncanica. Osvetljenje kod Airking, ko o ga koristi je centralno, dakle od sredine koncanice,kao na Hawk-u, dok je kod Mountmstr sa jedne strane,malko losije resenje...ali kome treba svetleca koncanica....mene se vise smatra Airking
E sad srpska posla...na airkingu (novom) mi bio rasrafljen srafcic (ima ih tri) koji fiksira nazubljen prsten kojim se okrece turet za visinu. Ja pomislio da se otkinuo turet od pucanja,dok nisam provalio sta je, vec se bio spremio da je vracam u radnju,jer proslo od kupovine par dana. Drugom prilikom odem do prodavnice gde sam kupio i kazem da sam to imao i da mi je totalno bezveze da nova optika ima takav propust...nije strasno,ali ipak nesto kosta. Uzbudili su se kao ja kad cujem da su cetiri komarca na Madagaskaru ujela francuskog turistu za dupe...
Drugar ima mountmastera sigurno 5 god, optika je bila na svakoj pcp pusci sad je kod mene na mk. Izuzetno izdrzljiva optika, sobzirom da je cena kakva jeste ja sam prijatno iznenadjen
Imam jednu molbu za vlasnike Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster-a da, ako nije problem, premere spoljni prečnik objektiva (veća strana), pošto ni pod tačkom razno ne mogu da nađem dimenzije na netu.
Mislim da je 40mm prečnik stakla , a "marinije" nešto veći kao i kod svih optika , verovatno oko 43mm ili tako nešto.
Nisam ti Ljubo ništa pomogao, ali tek da žacnem Joleta
Kao i većini , to je bila moja prva optika,ali se iskreno ne sećam tačno ... Javiće se već neko ko je poseduje.
40 je prečnik stakla, mene zanima spoljni tubus, konkretno prsten za paralaksu, tu je najveći spoljni prečnik. Treba mi zbog nosača, da znam šta paše.
@sash "... Ko vidi nindžino lice i priča o tome, umreće u najstrašnijim mukama..." :mrgreen: Samo ti žackaj generalnog pa kad te lizne munja pitaću te...
Uz mnogo srece postadoh vlasnik Nikko Mountmaster-a 3-9X40AO i to varijanata sa fabricki montiranim nosacima! Da li neko mozda zna preporuceni moment stezanja nosaca na pusku, posto preturih ceo net ali ne mogu da nadjem taj podatak za Nikkove nosace. Dostupan mi je precizni kilo kljuc pa bih voleo da ispostujem propisan moment stezanja.
Bojim se da taj podatak neces pronaci jer i samo uputstvo savetuje da se ne steze previse?!
Ali na uputsvu za taj kljuc sam nasao sledece
when mounting rings on a Weaver/Picatinny rail, 14-25 in/lbs or 1.5-7.34 Nm (Leupold 14 in/lbs or 1.58 Nm, Warne 25 in/lbs or 2.82 Nm, Badger 65 in/lbs or 7.34 Nm, Vortex 20 in/lbs or 2.26 Nm);