Niko stirling 4-16x50 mounmaster AO VS Hawke wantage 3-9x50 mil dotšŸ¤”

m.z.7777

New member
Postovane kolege molim misljenje i savete....iskustva sa ove dve optike?Veliki pozdrav za sve Springer fanovešŸ˜€

Moj lični savet bi generalno kod vazduÅ”nog streljaÅ”tva iÅ”ao u pravcu optika koje poseduju korekciju paralakse koja počinje od 10m pa na dalje i većeg uvećanja. Možda nam neće baÅ” uvek trebati, ali dobro je da ga ima. Naznačeni Nikko to ima, a plus ima (po meni) bolju končanicu - half mil dot u odnosu na mil dot kod Hawke-a.
Što se tiče opŔteg kvaliteta ove dve optike, mislim da je veoma sličan. Iskreno ne znam tačne cene, ali ja lično bih iŔao na Nikko.

Postovani kolega zahvaljujem na odgovoru.zelim postaviti nikko na diana two fifty 4.5 a Havke na gsg sr1000s....na kometi 220 galaksy trenutbo je Norconia 4x32....nisam bas pametan hvala svakako svaki savet je dobrodosao

Ja bih Hawke, koji nema podeÅ”avanje paralakse postavio na puÅ”ku kojom ću uvek gađati na istoj daljini. To bi donekle kompenzovalo nedostatak podeÅ”avanja paralakse.

m.z.7777 said:
Postovani kolega zahvaljujem na odgovoru.zelim postaviti nikko na diana two fifty 4.5 a Havke na gsg sr1000s....na kometi 220 galaksy trenutbo je Norconia 4x32....nisam bas pametan hvala svakako svaki savet je dobrodosao

A, zaŔto na Cometu 220 Galaxy Narconiu 4x32???

Joca said:
Ja bih Hawke, koji nema podeÅ”avanje paralakse postavio na puÅ”ku kojom ću uvek gađati na istoj daljini. To bi donekle kompenzovalo nedostatak podeÅ”avanja paralakse.

Moje miŔljenje je:
Optike koje nemaju podeÅ”avanje parallaxe uopÅ”te nisu srećno reÅ”enje za vazduÅ”no oružije, pogotovo NE za springerice, za vatreno oružije tu i tamo, ali za vazduÅ”no NE i treba ih zaobići u Å”irokom luku!
A da, parallaxa pod obavezno od min. 5 ili 10y/m pa do beskonačno...

Svi ste divni mnogo vam hvala.Da li smatrate da je ispravno sto sa diane two fifty zelim skinuti hawke i montirati nikko?Na kometi je trenutno tako ostala Norconija jer je bila prva puska i optika mislim da ce ipak dobiti Hawke :D

Uzmi u obzir i ovu optiku, ima izuzetno svetlu i bistru sliku, a veruj mi itekako je izdržljiva Ŕto se tiče trzaja springerica... ;)

Walther ZF 4-12Ɨ50 CI

WP_20200613_183.jpg

WP_20200613_166.jpg

Users who are viewing this thread

Back