evo da se i ovde predstavim sa svojom novom puskom,norconia qb 78 deluxe kalibar 22

e sad nesto o pusci u sustini cim sam je kupio odradio sam neki osnovni tuning iz price sa neta,znaci ventil povadjeni oni filcevi i centrirana igla koja busi ampulu,izlaz razbusen sa 5 na 5,5mm,stavljena gumica jos jedna do cekica da co2 ne odlazi u vetar nego kroz silikonsku gumicu pravo do dijabole,silikonska gumica sa 2,5mm na 5mm i ulaz u cev sa 3 na 4mm,granicnik cekica skracen za milimetar da bi povecao kolicinu koju pri udarcu cekica ventil propusti,pricam o protoku co2,igla je preradjena na bolt akcion
View attachment 1
i to je to dok ne odlucim da prebacim na vazduh,mehanicke nisane sam poskidao odma i iz puske nisam ni dijabolu opalio pre tuninga da bi vam preneo neka izkustva iz standarda,optika je kineski carl zaiss 4-16*50aog,kupljen na preporuku jer se klikovi toliko dobro uklapaju na povecanje razdaljine kao da je pravljena za ovu pusku pricam o razdaljinama 20,30,40 metara,e sad bez meraca ne mogu vam pricati brzine i snage ali mogu plasticno objasniti,pri temperaturi od 10 stepeni na 20m ulazi u suvu camovu dasku 2,3mm,na 30m 2mm na vecim daljinama nisam probao,znaci puska je veoma ozbiljna ali daleko od pcp puski koje danas postoje,za okolokucno pucanje na mete i sl neverovatna,na 30m skidam novcice od dinar po 6-7 zaredom,osecaj je ekstra,naravno problemi sa dijabolama u pocetku su bili katastrofalni,na kraju JSB Stration 1,03g su pobedile,kad budem probao JSB Exact prenecu iskustva sad nemam gde da ih kupim u Kragujevcu,man kojoj nalazim pusci su sledece,materijal nije kaljen dovoljno i tanak brun,drzac koji spaja rezervoar i cev los,cev se pomera i pravi problem sa upucavanjem,kad god zakacim pusku moram da je opet upucam,sad sam stavio drugi saf i dve matice pa je malo bolje ali ne gine da se pravi nov jace konstrukcije,mehanicki nisani po meni veoma loseg kvaliteta,pohvale za kundak,obaracu,dizajn,ja volim klasiku za razliku od kolege koji je radio nov kundak ali pozdravljam majstorstvo i volju
i na kraju poredjenje,u nedelju drugar sa gamo hunter i ja sa qb,sto se tice snage po udarcu u metalni lonac i dubine dijabole u dasci nema razlike,cev je na qb duza za celih 10 a mozda i vise cm,nisam merio,drugar nema optiku ali je izvrstan pucac,na dvadeset metara je skidao novcice od dinar,ali na 30 nije mogao,i to je neki prvi utisak