Norica 3-9x42 AO Air King

milos.992

Active member
Zna li neko nesto o ovoj optici, kakva je, kako se pokazala?
Na google gotovo da nema nista, pise da ima koncanicu na staklu...

milos.992 said:
Zna li neko nesto o ovoj optici, kakva je, kako se pokazala?
Na google gotovo da nema nista, pise da ima koncanicu na staklu...

Deluje da je Nikko OEM proizvodnja za norkoniju... bilo je govora o tome ranije da norkonija prodaje nikko airking pod svojim imenom. Nisam siguran da je informacija tačna.

Imam tu optiku, za sada sam ispucao oko 300-400 dijabola i sve drzi kako treba na sprincerici iz potpisa. Ista je fizicki kao Nikko ali kada sam pitao prodavca da li je to Nikko pravljen za Noricu, rekli su da nije i da je to Norica optika.
Sto se tice optike slika je extra cista na uvecanjima od 3-7x a na 8-9x malo krece da muti(ne znam zasto).
Koncanica mil dot, tureti jednaki, glasni i tacni, rade super.
Spolja izgleda dosta izdrzljivo a videcu koliko ce izdrzati koncanica i tureti.
Ja sam pusao na 50m i super radi posao (grupa oko 4cm) slika jasna i po losem vremenu :D

Razmisljam se dal nju ili hawke vantage, nekako mi hawke deluje pouzdanije, pogotovo sto pominjes da se ta muti na vecem uvelicanju..Aj ako mozes slikaj nekako tu koncanicu da vidim, ako je na staklu nece joj biti nista valjda, al mogu da popuste drugi delovi...

I ja sam gledao hawke ali za springericu 20j sam morao Noricu zato sto nisam hteo da uzimam zr mount nosac. Ova je za gas piston do 24j tako da ce biti ok.
Nisam trenutno kuci da ti slikam ali cim budem mogao slikacu je...
Za sta ti treba?

Treba mi za springericu koja je oko 180 m/s, e sad, jeste ona slaba ali je gasni u njoj i ima mali trzaj, nista strasno ali nije izdrzao kineski bushnell...Verujem da bi hawke izdrzao, ova me zainteresovala samo zbog koncanice...

Pomoć prijatelja....kako bi se ponašala na Diani 250 u kalibru 4.5 mm stim što je brzina dijabole 245 m/sec sa dijabolom HN Baracuda težine 0.69 gr.
Deluje da je Nikko OEM proizvodnja za norkoniju... bilo je govora o tome ranije da norkonija prodaje nikko airking pod svojim imenom. Nisam siguran da je informacija tačna.

Attachments

• FB_IMG_1734261792213.jpg
    FB_IMG_1734261792213.jpg
    45.5 KB · Views: 22
Last edited:

Users who are viewing this thread

Back