Nosac optike

fritzns

Well-known member
Treba mi neki podesivi nosac optike za picatiny, za optiku 34mm precnika tubusa.
Do sada sam koristio sportsmatch podesive nosace na ostalim puskama, sad mi treba za impacta, ali oni nemaju nista u ponudi za 34mm samo do 30mm..ili ja nisam pazljivo gledao.
Trenutno koristim eaglevision podesive za 34mm i utisci su da su veliki promasaj..da ne kazem katastrofa..neki sa foruma su se licno uverili i napatili da se dovedu u red..pocev od pucanja i zalamanja srafova, vrlo teske i neprecizne promene elevacije u hodu, na strelistu recimo..zbog ne postojeceg srafa za fino podizanje i spustanje i sve u svemu nije to to na sta sam navikao.
Neki predlog za kvalitetni nosac?

Po meni je ovo vrh. Doduše, to je samo baza, ali na nju mogu bilo koji klasični nosači.

http://www.watersrifleman.com/elr-steel/

Dobro zamisljeno ali jako podize optiku.Ta skalamerija plus neki nosac na sve to pa treba imati vrat ko roda za tako nesto 😀 i pola kile jos da namontiram na pusku je previse.
Ne znam ni koliko je para..
Ima Tier One neku montazu sa fiksnom elevacijom od 20 moa, to je krajnja opcija ali podesivi imaju prioritet.Oni koji me znaju , takodje znaju da se stalno igram sa optikama pa mi je dobar i precizno podesivi nosac bas potreban.
Eaglevision nosac za 30mm otiku je skoro pa ok, ali su usrali za 34mm.Imam ga pa sam mogao da uporedim..

ja imam eagle vision i imam fx nosače podesive , sad ne koristim fx jer su eagle vision ok
vidim koju optiku imaš i malo mi je nejasno što bi podizao optiku osim ako nećeš da pucaš preko 250 metara
ja na sightrona imam klikova od 50 do 200 metara na uvećanju 50x + dotovi od centra ka dolje
podesive sam koristio jedino kad sam pucao na 300metara jer tada sam htio da pucam na 50x i falilo mi je jako malo što se i vidi iz onih snimaka

U pravu si, imam 100 moa na klikovima ali zelim da podizem optiku po potrebi da bi optika bila sto manje udaljena od optickog centra.U prevodu sviram q.... :D
Isto tako me nervira kad na pusci imam nesto cime nisam zadovoljan a mislim da i vecina tako razmislja....kad ti ne odgovara menjaj
Takodje me zanima 250+ m..samo da krene prodaja plenuma..
A eaglvision sam kupio losu seriju ili su svi takvi za 34mm.Jako se tesko podesavaju za razliku od 30mm gde to ide glatko
Sve u svemu do proleca imam vremena ili da sredim ove ili nadjem neke druge.Sad mogu samo da gledam kroz prozor ...posto gadjanje na -3 kao prosle nedelje nije humano

Attachments

• IMG_20200112_135958~02.jpg
    IMG_20200112_135958~02.jpg
    235.8 KB · Views: 2,000
  • IMG_20200112_132843~01.jpg
    IMG_20200112_132843~01.jpg
    200.7 KB · Views: 2,000
potpuno te shvatam , to sam ja prvo uradio i testirao impakta na 300metara, posle toga mi više nije bilo zanimljivo jer takvo gađanje u praksi nije baš normalno i skoro pa je neupotrebljivo osim da pokažeš mogućnosti
mislim da treba da se baziraš na pucanje do 200 metara jer do 200 m je impact efektivan
recimo ja sam danas na 203 metra pogodio metu veličine vrane i to mi je lični rekord a na 140-150 nezamislivo je takvu metu promašiti što je po meni i poenta...mislim pogoditi takvu metu koja će napraviti pad ka dolje :D :D :D

Znaci efektivni pogodci su na 150m sa kaskadnim visestrukim padovima
Ako sam dobro razumeo.....
Ili mi je nest promaklo

140 150 160 pa i na 170 metara lagano, praktično promašaj je do dijabole ili do strijelca, extremni pogoci kao na 203 nijesu slučajnost nego ogromna vjerovatnoća............naravno imamo i neke snimke koje dijelimo sa prijateljima ali ne i ovdje......

Users who are viewing this thread

Back